JohnnyCage

Madonna összecsapott a hackerekkel

Az énekesnő a jelek szerint nem lel békére a Világhálón. Miután Madonna a napokban magánakcióba kezdett az online fájlcsere szolgáltatások ellen, ismeretlen hackerek feltörték a popsztár weboldalát, és illegális másolatokat helyeztek el rajta.

Madonna "American Life" című, új albumának kiadása előtt állva néhány héttel ezelőtt elérhetővé tette a lemez első maxiját a Világhálón. Miután azonban az énekesnő akcióba kezdett az online fájlcsere hálózatok ellen, a hétvégén ismeretlen hackerek feltörték hivatalos weboldalát, és illegális zenefájl másolatokat helyeztek el rajta az eredeti tartalom helyett.

Madonna olyan csali fájlokat helyeztetett el a fájlcsere hálózatokon, amelyek az énekesnő legújabb dalainak tűnnek, valójában azonban egy személyes üzenetet tartalmaznak: "Mi a ..... gondolsz, hogy ezt csinálod?" Az énekesnő a lépéssel el kívánja venni a felhasználók kedvét attól, hogy zeneszámait ingyen töltögessék le az Internetről.


A jelek szerint azonban Madonna éppúgy a hackerek haragjának középpontjába került, mint az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA), amelynek weboldalát sorozatos hackertámadások érik.

Madonna feltört weboldalára a hackerek a "Mi a ..... gondolok, hogy ezt csinálom?" üzenetet helyezték el számos illegális zeneletöltésre mutató hivatkozással együtt. A teljes rend a hétvégi támadást követően csak kedden állt helyre Madonna weboldalán.

Bár Madonna mostani lépése komoly visszhangot váltott ki az internetezőkben, az utóbbi időben egyre több olyan próbálkozásról hallani, amelyben a lemezkiadók, illetve az előadók csali fájlokkal igyekeznek elvenni a felhasználók kedvét az illegális zeneletöltésektől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #19
    Jól mondtátok, jól mondjátok.:)
  • lipovics #11
    A zeneipart az oli meg, hogy ipar lett.
    Lasd a magyar csapatokat. Kozso megel ebbol a szarbol, pedig szerintem nem sokan tudnak megmondani, hogy eppen milyen csapata volt 3 eve.
    Ez a baj a vilagon is. Nincsenek, vagy nagyon kevesen vannak az olyan zeneszek, akik szamait esetleg 30 ev mulva is elo lehet venni.
    Ezekert meg annyi penzt kernek el, hogy kinyilik az ember zsebebe a bicska.
  • lipovics #10
    Szerintem az internetezok 90%-a ugysem veszi meg, max letolti.
    En pl egyik se, leszarom madonna uj albumat :)
  • zippofcy #8
    A zeneipart ugyanaz oli meg ami valaha letrehozta: a kiadok. Az ok pedig: mara az informacio olyan szeles tomegek szamara erheto el mint soha azelott. Hala az internetnek.
    A haladas ellen lehet ugyan agalni, de ezzel elerni csak annyit lehet mint a szellel szembeni pisalassal. Vagy probaljon meg ma vki lovassaggal csatat nyerni. Ja a kiadoknak is ezt uzenem. Hallo! Isten hozott a 21. szazadban! :)
  • b #7
    (apám, mekkora béjt! na yól van üssetek.) :)
  • b #6
    a húgyagyu eminemnek is volt valami hasonló akciója, nem? remélem őt is kicsinálják a zisteni hax0rok.
  • lipovics #5
    Idos korara meghulyul ez a csaj, eskuszom.
  • Bonewerkz #3
    csak igy tovabb
  • silanor #2
    Jah, az :)
  • Lacc #1
    Hát ez mekkora poén! :))