JohnnyCage

4 évet kapott a kalózcsoport vezetője

A Virginia-i szövetségi bíró négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte John Sankus-t, a DrinkOrDie nevű szoftverkalóz csoport vezetőjét. Ez pedig egyértelműen a legszigorúbb ítélet, amelyet ezidáig szervezett szoftverkalózkodásért megítéltek.

Leonie M. Brinkema, az Egyesült Államok Körzeti Bíróságának bírója 46 hónap börtönbüntetésre ítélte a 28 éves Sankust, a DrinkOrDie kalózcsoportban betöltött tevékenységéért. Az egymással távoli, és leginkább csak online kapcsolatban álló szoftverkalózok mintegy hatvanan képezték a DrinkOrDie szoftverkalóz bandát, és szerzői jogok által védett szoftverek feltörésével, illetve szoftverek és filmek terjesztésével foglalkoztak.


A csapat logója

Az ügyészek szerint Sankus a DrinkOrDie csoport mindennapos tevékenységeit felügyelte. A szoftverkalóz februárban beismerte, hogy szervezett formájú, illegális szoftverterjesztésben vett részt, így legfeljebb öt év börtönbüntetés volt kiszabható rá. Paul J. McNulty ügyész azt reméli, hogy a hosszú börtönbüntetés elrettetni a többi szoftverkalózt. "John Sankus és csoportja az Internet arc nélküli világában tevékenykedtek, és azt hitték, sosem fogják elkapni őket" - mondta McNulty. "Nos, mint kiderült, tévedtek. A mostani ítélet, illetve a soron következők remélhetőleg világos üzenetet küldenek azoknak, akik hasonlóképp, a világháló névtelensége mögé bújva illegális tevékenységet folytatnak."

Barry Erickson, a Symantec egykori alkalmazottja volt a DrinkOrDie első elítéltje, ő 33 hónap börtönbüntetést kapott. Az ügyészek szerint ezidáig kilenc DrinkOrDie tag vallotta be bűnösségét, de további öt tag áll előzetes letartóztatásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Randal #54
    Deus Ex:
    elolvashattad volna a pályázatot. tudod, hogy a Széchenyi-terv is miért lett kicsit botrányos? mert mindenhez kell ÖNERŐ AZAZ KEZDŐ TŐKE ami ugye nincs, vagy ha van még így is kevés.
  • galocza #50
    egyébként nem a dod adta ki az első, a dvd másolásvédelem feltörésére alkalmas progit? ha igen, akkor ugyanakkor az állampolgári jogok élharcosai is, hiszen mindenkinek joga van a megvásárolt médiumról 1 biztonsági másolatot készíteni. dvd esetében ez korábban lehetetlen volt. 8) a multik tyúxemére bezzeg nem mernek ráhágni - ez ügyben sem.
    4 évet meg kissé sokallom. gyilkosok vannak akik nem kapnak annyit.
  • galocza #49
    lol... szociális háló... az amerikai ÁLLAMI oktatás és egészségügy a fejlett világban a legrosszabbak közé tartozik. 7 amerikai közül egy a saját országát nem tudja megmutatni a térképen. és hamarosan mi európaiak is ugyanolyan hülye, ügyvédekben gazdag, szellemiekban szegény kóla és hamburgerpusztító csürhévé változunk 8)
  • spR #46
    Tudod milyen (arcpiritóan) kis rész illeti meg a fejelsztőket a játék árából? Nincs 5%. A nagy lóvét a terjesztől nyúlják le. (marketing, sokszorositás, stb...)
  • AtisH #44
    Csak el kéne olvasni és utána elgondolkodni a szoftverek liszencén, ami a progikhoz "jár". K***ára egyoldalú "szerződés"!!! Szinte a felhasználónak csak kötelezettsége van, joga pedig nem sok. Vagy itt van pl. az, ha az eredeti progimat kölcsön adom a haveromnak, akkor már vétettem a törvénynek. Bezzeg ha a havertól kölcsönkapom a Mercedes-ét akkor az a kutyát nem érdekli. Pedig mennyivel drágább (és megbízhatóbb:-))!
    Szal amíg pénzért adják a progikat mindig lesz másolás, lopás vagy nevezzétek ahogy akarjátok. Maximum csak mérsékelni tudják, megszünteni nem...
  • mad mind #40
    Nézz körül a killer/morder topicban.
  • TheZsenyka #37
    Ez egy átkozott képmutatás... ha 1000 családhoz "ellátogatna" a rendőrség, 900 családban tuti találnának illegális cuccokat. Másolt zenei kazik, másolt filmek, fénymásolatok, illegális windows, illegál gammák szal bármit. 10-ből kilenc embert meg kellene büntetni... Hány rendőr haverom/ismerősöm van már, akik tele vannak illegális gammákkal. Ő se veszi (nem tudja) megvenni a játékokat. Arghh...
  • Draco #36
    No azert amerikaban "kicsit" erosebb a szocialis halo mint magyarorszagon. Sok ezer programjuk van volt sittesek ujra rendbe tetelere. Egyebkent meg mint ahogy emlitettem ez a srac ilyen ado csalo szerusegek koze fog kerulni ugyhogy nem nagyon fog tanulni semmifele "szakszeru rablast, gyilkolast" stb. Egyebkent lazan kaphat jo allast 4 ev sit utan... no persze olyan jot nem amilyen mondjuk friss ifju palya kezdo programozokent kaphatott volna:)))
  • TheZsenyka #27
    Kb. 2e forint lenne a reális ár Magyarországon.
  • TheZsenyka #26
    Gyors kontroll:

    Age Of Empires 1+2 Collecors Edition 17 990Ft
    Age Of Empires 2 Gold 12 990Ft
    Aliens vs Predator 2 7 990Ft
    Alone In The Dark 4 5 990Ft
    Arcanum 11 990Ft
    Baldur's Gate 2 7 990Ft
    Baldur's Gate 2: Throne of Baal 7 990Ft
    Black and White 12 990Ft
    Civilization III 10 990Ft
    Command and Conquer: Renegade 12 990Ft
    Commandos 2: Men of Courage 8 990Ft
    ...
    ...
    ...

    Ne csináljuk már ezt...
    Kit a tökömnek van pénze ezt megvenni? Megmondom, pont azoknak, akik belőlünk élnek, mert hogy egy átlagember nem veszi meg az tuti. Ésszerűtlenűl magasak az árak.

    (www.cdgalaxis.hu)