Franczy

Szállodai vezeték nélküli hálózat

[CNN] A Las Vegas-i Venetian Hotelben a nyáron olyan új rendszert kívánnak majd kipróbálni, melynek lényege, hogy a szállodai portások vezeték nélküli számítógépes eszközök segítségével tudják majd elintézni a beérkező vendégek szállásfoglalásait, ami a szálloda vezetősége szerint számtalan előnnyel járhat.

A tervek szerint nyártól kezdve a szállódába érkező vendégek a hotel bármely bejáratánál, vagy akár már a parkolóban villámgyorsan megtudhatják, van-e szabad szoba, vagy esetleg már minden szoba le van foglalva. A szálloda alkalmazottjai nyártól kezdve ugyanis vezeték nélküli megoldásokkal ellátott kéziszámítógépekkel lesznek majd ellátva, melyek folyamatosan real-time kapcsolatban lesznek a szálloda központi számítógépével, melyen az összes szobafoglalással kapcsolatos adat megtalálható.

Amennyiben a szálloda portásainak kéziszámítógépe megerősíti, hogy van szabad szoba, akkor ezt követően pillanatok alatt lekódolhatnak egy szobakulcsot helyettesítő kártyát, mellyel az adott vendégek bejuthatnak az általuk lefoglalt szobába. A szállodavezetőség az új számítógépes rendszer bevezetésével azt szeretné elérni, hogy a hatalmas konferenciateremmel és kaszinóval is rendelkező 3000 szobás szálloda bejáratainál és portáinál megszűnjenek a várakozó vendégek sorai.

Chris Stacey, a szálloda internet marketing menedzsere elmondta, hogy az új bejelentkezési rendszer próbaüzeme körülbelül 100 ezer dollárba kerül, de amennyiben beválik a rendszer, akkor ez az összeg bőven megtérül majd. Stacey szerint a legnagyobb kihívást az jelenti majd, hogy a rendszer folyamatosan valós időben működjön, vagyis a portások kéziszámítógépei a vezeték nélküli LAN hálózat segítségével folyamatosan kapcsolatban lehessenek a központi IBM iSeries szerverrel, mely a szükséges adatbázisokat tartalmazza.

A portások mindegyike egy Symbol Technologies által gyártott Modell 1740-es kéziszámítógépet kap, melyen Palm OS operációs rendszer üzemel majd, és a kéziszámítógépekhez még egy-egy bankkártya leolvasó berendezés is csatlakoztatva lesz. A szálloda egész területén a 802.11b hálózati szabványnak megfelelő vezeték nélküli LAN hálózat kerül kiépítésre, mely hálózat egyébként nagyon kedvelt a nagyobb cégek és vállalatok körében. Arról egyelőre nem szólnak a híradások, hogy a szálloda hálózatát a későbbiekben akár a szállóvendégek is használhatnák majd internetezésre, de ez mindenképpen logikus lépés lehetne, persze csak akkor, ha megfelelő a szálloda hálózatának sávszélessége.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!