Flow

Vezeték nélküli web-zseb

Egy új alkalmazás kerül bemutatásra az IDG Demo 2001 Conference Technology Showcase elnevezésű találkozón az arizónai Phoenixben, mely a vezeték nélküli kommunikációs eszközök felhasználóinak egy virtuális "zseb" használatát teszi lehetővé. A szolgáltatás lényege, hogy az előfizetők a zsebben tárolhassák, és könyen elérhessék a számukra fontos adatokat.

A "PocketThis" néven ismertté vált alkalmazás segítségével a felhasználók kiválaszthatják a weben lévő információk közül azokat, amiket el szeretnének érni mobiltelefonjaikon vagy internetkész kommunikációs berendezéseiken (PDA) keresztül, lehetőség van továbbá az adatok közti navigálásra és egyszerűbb műveletekre is.

A PocketThis szoftver tehát olyan adatokat tárol egy zsebben, mely mobiltelefon, PDA vagy hagyományos PC segítségével megtekinthető. A szolgáltató szerint az információ "élő", azaz automatikus frissítés mellett mindig aktuális marad. A felhasználók egyszerűen kijelölik a kívánt tartalmat különféle website-okról vagy email-ekből, majd definiálják, hogy a kijelölt anyag "place" (web-hely), vagy "note" (megjegyzés). Az információ azonnal megjelenik az előfizető vezeték nélküli végberendezésén.

A vállalat szerint az alkalmazás elsősorban ügyfél-centralizált, inkább a szükségletek diktálják a szabályokat, nem pedig a technikai lehetőségek. Így került sor a módszer bevezetésére, azaz a már meglévő információk átalakítására oly módon, hogy azok kezelhetők legyenek az adott végberendezéseken. Nancy Benovich Gilby, a PocketThis elnöke és vezérigazgatója állítása szerint az alkalmazás a vezeték nélküli piac igényeinek mélyreható vizsgálatai után került megtervezésre és kivitelezésre. "A PocketThis az emberekről szól, nem pedig az eszközökről. A meglévő web- és desktop-alapú technológia puszta átformázásán túl egy olyan eljárást fejlesztettünk ki a semmiből, mely használatával ügyfeleink hozzáférhetnek, rögzíthetik, valamint szerkeszthetik az általuk kiválasztott specifikus információkat."

A PocketThis 10,5 millió dollárt különített el termékének forgalmazására. A PocketThis jelenlegi ügyfelei közt található a VoiceStream, és a France Telecom. A szolgáltatás bevezetése próba jelleggel történik egyelőre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!