Gyurkity Péter

Letiltotta a Google Trump appját

Nem elégedettek a moderálás szigorúságával, így folytatódik a vita a két fél között.

Trump ciklusának végén még az igencsak megosztó elnök tiltott ki egyes kínai cégeket az országból, eközben azonban őt magát is több komoly platformról távolították el. Idén elindult a korábban beharangozott saját közösségi háló, ezt azonban most a Google tiltotta le, mivel túlságosan lazák a moderálással kapcsolatos szabályok.

Az egykori elnök által nemrég elindított Truth Social számára elsődleges szempont az Apple és a Google online boltjában való megjelenés, illetve a folyamatos elérhetőség, hiszen ennek révén juthatnak csak el a felhasználók jelentős részéhez. Ez utóbbi az elmúlt hetekben komoly problémákba ütközött, hiszen a Google egyszerűen letiltotta az appot saját katalógusában, kiemelve, hogy a felhasználók túlságosan nagy szabadságot élveznek a szókimondás, a szólásszabadság terén, emiatt pedig a platformon gyorsan elterjedhetnek a különböző összeesküvés-elméletek és az agresszióra, tettlegességre felbujtó szólamok.

A Truth Social témájában hétfőn egy részletes felmérés is napvilágot látott, amelyben hasonló kifogásokat emeltek a platformmal kapcsolatban. Kihangsúlyozták, hogy 47 visszaigazolt felhasználói fiók esetében találtak bizonyítékot a QAnon elméleteinek szándékos terjesztésére, míg mások a diszkriminációval és a gyűlöletkeltéssel kapcsolatos vádakat ismételték meg. Érdekesség, hogy a saját felhasználói feltételek oldalán részletes listában sorolják fel a közzé nem tehető tartalmakat, viszont a jelek szerint ez nem győzte meg a másik oldalon állókat.

A Twitterről korábban kitiltott ex-elnök minden bizonnyal tovább küzd majd igazáért, hiszen saját platformjának esetleges sikere fontos eleme lehet a következő választási kampánynak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #29
    Látod, hörögsz, gyűlölködsz a normális beszélgetés helyett. Ki tudja, mi bajod van? Ez is csak rátok jellemző.
  • rebekakocsis #28
    Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy kárhozat meg hasonló mesék csak a magadfajta (látod, tőled tanultam) valláskárosultak sajátja. Értelmes ember ezzel nem foglalkozik, mert kinőttek a mesékből. Ha meghalsz , akkor ennyi volt , nem vár a 70 szűz, 40 rabló, 3 istencsapása.
  • rebekakocsis #27
    Látod ez a baj. A "fajtád". Egy szar, senkiházi, kétkulacsos, álkeresztény szardarab vagy. Az meg a te fajtád. Én meg nem szeretlek és te fogsz elkárhozni. Nézz magadba és rájössz.
  • Tetsuo #26
    Rád is vonatkozik. Fajtádnak ősellenség a valódi kereszténység. De mi szeretünk. Azt szeretnénk, hogy változz meg, és ne kárhozz el.
  • Agyturbinikusz #25
    Akkor ideje úgy is viselkedni....
  • rebekakocsis #24
    És ezt le mered írni? Van ám bőr a pofádon.
  • Tetsuo #23
    Egy keresztényt nem kell kioktatni szeretetből. ;-) Pláne mögöttes gyűlölettel.
  • Agyturbinikusz #22
    Love is patient and kind; love does not envy or boast; it is not arrogant or rude. It does not insist on its own way; it is not irritable or resentful; ...
    Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2022.10.01. 13:56:25
  • Tetsuo #21
    Kissé erős a "dolgozik" szó arra, amit csinálsz, megfizetik - ez a lényeg. A sok szabadidőt pedig nem muszáj itt a fórumon tölteni. ;-)
  • Agyturbinikusz #20
    Feldobod a napom, én készenléti munkát végzek, tervezett karbantartás mellett, vagyis a terv kész, és nincs galiba, akkor annyi a dolgom, hogy ott meresszem a seggem, és várjam a nap véget.
    Azt még sem említem, hogy max 180 napot dolgozok egy évben, 2-2 hét felosztással.

    Savanyú a szőlő ugye?
    Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2022.09.30. 13:41:30