Gyurkity Péter

Robottaxikat gyártana a Tesla

A texasi gyáravató alatt árulta el a cégvezető, hogy ismét előrevették a korábbi tervet.

A Tesla kapcsán nem is olyan rég arról írtunk, hogy az infláció miatt meglehetősen gyorsan emeli árait a cég, most azonban egy újabb fontos rendezvényre került sor, amelynek során Elon Musk több érdekes kijelentést is tett. Ezeken futunk végig, kiemelve a főbb részleteket.

A Reuters beszámolója, valamint az alább beágyazott videóban elhangzottak alapján jól sikerült az austini gyáravató, amelynek során hivatalosan is átadták az új üzemet. Ezzel kapcsolatban több érdekes bejelentésre is sort kerített a cégvezető, megtudtuk például, hogy elővették az eredetileg még 2019-ben belebegtetett tervet, ennek révén pedig hamarosan saját robottaxikat gyártanak majd, mégpedig igencsak nagy számban, ezzel az olyan cégek közvetlen riválisává válva, mint az Uber és a Lyft. A teljes mértékben önvezető járművek 2020-ban jelentek volna meg, a pandémia miatt azonban erről kénytelenek voltak lemondani, a helyzet normalizálódása most teszi lehetővé a program beindítását.


Ezzel egy időben a Model Y sorozatgyártására vonatkozóan is hallhattunk néhány további érdekességet. Az új üzemben egyetlen év alatt félmillió példányt gyártanának ebből a típusból, ezek egyes értesülések szerint ráadásul némileg kedvezőbb áron jelenhetnek majd meg a piacon, ami mindenképpen komoly vonzerőt jelentene, hiszen az infláció miatt manapság mindkét kontinensen inkább az áremelkedésekkel vagyunk kénytelenek megbarátkozni.

A gyártósor a jövőben a nemrég szintén bemutatott Cybertruck leszállítását is megkezdené, ennek előállítása azonban csak jövőre indulhat be – felmerül továbbá egy humanoid robot, az Optimus gyártásának kérdése is, a további részleteket ezzel kapcsolatban azonban csak később ismerhetjük majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #1
    " felmerül továbbá egy humanoid robot, az Optimus gyártásának "

    Szoval ez a robot fogja vezetni az autokat. Tehat nem onvezeto autokat, hanem robottaxisokat fognak gyartani.