Gyurkity Péter

Felpörög a Steam Deck kiszállítása

Gyakrabban szállítják le az új példányokat, eközben a támogatott játékok listája is gyorsan bővül.

A Steam Deck kapcsán legutóbb arról olvashattunk, hogy a készüléken már a Windows 11 is futhat, ami fontos előrelépésnek minősül, bár teljeskörű támogatásról egyelőre nem beszélhetünk. Most a Valve közölt néhány újabb érdekességet, ezek arra utalnak, hogy javul a helyzet az utánpótlás és a készlethiány terén.

A cég gy rövid Twitter-bejegyzésben értesítette az érdeklődőket arról, hogy már kiküldték a második negyedévben esedékes előjegyzésekkel kapcsolatos első leveleket, amelyekben az érintett felhasználókat értesítik a Deck elérhetővé válásáról. A jelenlegi rendszerben erre nagy szükség van, hiszen a hivatalos oldalon (ahol egyelőre három eltérő modell közül választhatunk) először egy 5 dolláros előjegyzést kell végrehajtanunk, ezt követően a cég értesít minket arról, hogy mikor válik elérhetővé az általunk kívánt példány, a vásárlásra csak ezután kerülhet sor, a kiszállítás pedig nyilván a sor végén jön el.

A fenti bejelentés arra utal, hogy javul a helyzet, a második negyedév ugyanis alig néhány nappal ezelőtt kezdődött meg, most pedig az erre az időszakra előjegyző felhasználók véglegesíthetik a vásárlást. A további időszakokra vonatkozóan némileg pontosítják az előjegyzési folyamatot, a harmadik negyedévben például már a konkrét hónapokat láthatjuk a teljes periódus helyett, így némileg tisztábban láthatunk a várható leszállítást illetően. Eközben a támogatott játékok listáját is frissítették, eszerint már több mint 3 ezer alkotást teszteltek a készüléken, ezek közül pedig nagyjából 2 ezer számít teljes mértékben támogatottnak, illetve elfogadható módon működőnek.

A lista a közeljövőben tovább bővül majd, a cég igyekszik minél gyorsabban kiegészíteni a szoftveres kínálatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!