Berta Sándor

A pszichikai problémákkal küzdőknek segítene a TikTok

Az üzemeltetők a következő hónapokban számos kapcsolódó funkciót akarnak bevezetni.

A TikTok vezetői azt tervezik, hogy a jövőben segíteni fognak minden olyan felhasználónak, aki pszichikai problémákkal, például depresszióval, öngyilkossági gondolatokkal vagy evészavarral küzd. A tervek között szerepel egy különleges tanácsadó anyag elkészítése, amely az érintett személyek számára útmutatóként szolgálhat ahhoz, hogy szellemileg jobb állapotba kerüljenek és hogy az öngyilkosságra rákereső internetezőket automatikusan helyi segélyhelyekre irányítsa át a rendszer.

Tara Wadhwa, a TikTok amerikai egyesült államokbeli igazgatója a blogbejegyzésében azt írta, hogy az ételreceptektől a könyvajánlásokig a platform egy olyan rendszert kínál, amelyen több százmillió ember fejezi ki a kreativitását és találhat közösséget. Néhányan megosztják az élettapasztalataikat vagy vigaszt keresnek, mert tudják, hogy a problémáikkal nincsenek egyedül. Nagyon inspiráló a fejlesztők számára, hogy a közösség ennyire nyitottan, őszintén és kreatív módon áll a szellemi egészséggel kapcsolatos fontos dolgokhoz.

A menedzser hozzátette, hogy foglalkoznak a közösséggel és mindig újabb módokat találnak arra, hogy javítsanak a jólétén. Egyúttal megtisztelőnek érzik a felhasználók bizalmát, hogy rajtuk keresztül osztják meg a problémáikat. Az új tanácsadó anyagot olyan szervezetekkel között dolgozták ki, mint az International Association for Suicide Prevention, a Crisis Text Line, a Live for Tomorrow és a Samaritans of Singapore. Emellett ezek a partnerek számos tartalmat kínálnak majd a különböző témákhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
  • Agyturbinikusz #3
    Valami link?
  • kvp #2
    Ez olyan mint amikor delangliaban egy muzulman szelsoseges csoport kapta meg a segelyvonal mukodtetesi jogat azon az alapon, hogy vallasi szervezet. Rengeteg jelentkezot toboroztak igy a sziriai missziojukhoz mielott valaki kapcsolt.
  • Agyturbinikusz #1
    Segít öngyilkosságba hajszolni az így is labilis állapotú embereket?