Berta Sándor

Kötelező lesz az oltás a Facebook és a Google dolgozóinak

A két óriáscég már határozott a kérdésben, az Apple még kivár.

A Szilícium-völgy óriásai közül elsőként a Google vezetői döntöttek úgy, hogy kötelezővé teszik a munkatársaiknak az oltást, anélkül senki sem térhet vissza az irodákba. Mindezt Sundar Pichai, a Google első embere írta meg blogbejegyzésében, amelyből a The New York Times idézett.

A döntés értelmében a webes konszern amerikai egyesült államokbeli központjaiban és kirendeltségein tevékenykedőkre a következő hetekben, míg a más régiókban lévőkre a következő hónapokban fog vonatkozni az oltási kötelezettség.

Ezután ismertté vált, hogy a Facebook is csak a beoltott alkalmazottait engedi vissza az irodákba. A társaság elvárja, hogy minden olyan dolgozója oltott legyen, aki az USA-ban lévő centrumait akarja felkeresni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy más kontinenseken vagy régiókban is lesz-e oltási kötelezettség.

A Google azt is közölte, hogy nem várja el senkitől sem, hogy szeptemberben visszatérjen az irodájába, a vállalat ugyanis a határidőt kitolta október második felére. Az Apple ugyanígy határozott. Az óriáscég egyelőre nem közölte, hogy a munkavállalói esetében lesz-e oltási kötelezettség. Tim Cook, a konszern vezetője a CNBC-nek azt nyilatkozta, hogy egyelőre kivárnak és figyelik a helyzetet, s csak akkor döntenek, ha szükséges.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #4
    Egyszer csak vége lesz mint a spanyol náthának vagy a TBCnek.

    Oké az influenzának nem lett vége de az viszonylag szelíd betegség.
  • M2 #3
    "véd a covid ellen, vagy nem"

    Csak az emberi gondolkodás képes ilyen binárisan működni, a természeti törvények soha. Valószínűségek vannak, és ezek sokasága adja ki jelen esetben is a társadalmi hatást. Maszkhordás (és/vagy) oltás -> kevesebb fertőzés -> csökkenő nyomás az egészségügyön...
  • sure #2
    A hivatalos narratíva nyilván az, hogy véd, most ősszel-télen ki fog derülni, mennyire igen vagy mennyire nem.

    Eddig sem volt kizárva, hogy az úgymond "védett" (oltott, vagy a betegségen átesés által immunitást szerzett egyének) is akár terjesztik. Az oltás pont fordítva működik, mint a maszk - elsősorban engem kell megvédjen magától a megbetegedéstől, vagy ha mégis elkapnám, a súlyos vagy halálos kimenetelű szövődményektől. A helyes beltéri maszkviseléssel és lehetőség szerint távolságtartással idegenek felé én védek mindenki mást abban az esetben, ha tudtomon kívül esetleg hordozom és terjesztem ezt a szart. A maszk csak akkor működik, ha MINDENKI fegyelmezetten és rendesen hordja, és így is csak lassítani tudja a terjedést.


    Semmi garancia nincs arra, kell-e vagy nem 5 év múlva is még maszkot viselni - vannak olyan előrejelzések is, hogy akár hosszú távon is velünk maradhat ez a kórság, mint a szezonális influenza, az ellen is évente új oltás van, igaz, még nem hallottam olyan cégről, aki kötelezővé tette volna, olyannál viszont dolgoztam is, akik felajánlották a lehetőségét ingyenesen.
    Amilyen ütemben mutatják ki a mutánsokat, sajnos ennek a forgatókönyvnek a kimenetelére egyre nő az esély :(
  • Sydra #1
    Eldöntötték már, hogy mi a hivatalos narratíva? Most akkor az oltás véd a covid ellen, vagy nem? USA egyes részein éppen most akarják visszaállítani a kötelező maszk viselést az oltottakra is.
    Mi a garancia arra, hogy nem kell 5 év múlva is maszkot viselni, meg fél évente oltatni, meg tönkretenni a kisvállalkozókat, hogy megvédjük azt a 0.1% potenciális áldozatot?
    Na most jöhetnek az érvnek álcázott sértegetések! :)