Berta Sándor

Fülhall­gatókkal gyűjtene egészségügyi adatokat az Apple

A kaliforniai konszern újabb területre terjesztené ki a gyakorlatát.

Már tavaly májusban kiszivárgott, hogy az Apple és az ASE Technology nevű tajvani vállalat olyan környezeti fényt érzékelő szenzorokon dolgozik, amely egy vagy legfeljebb kettő éven belül bekerülhetnek az amerikai óriáscég vezeték nélküli fejhallgatóiba. Miután az új generációs AirPods (Pro) készülékekbe egészségügyi és fitneszfunkciókat integrálna a társaság, azok használatához elengedhetetlenül szükség van ezekre az új érzékelőkre, amelyek képesek például a felhasználók szívfrekvenciáját mérni. De emellett felmerült egy lépésszámláló és az arcmozgás-felismerő eszköz integrálása is.

Most a cég kutatói a megjelentetett anyagukban azt taglalták, hogy miként lehet a hordozható termékek, például az AirPods készülékek segítségével ellenőrizni a felhasználók légzésszámát és abból hogyan lehet következtetni az érintett személyek általános egészségügyi és fizikai állapotára. A szakemberek többek között leírták, hogy a beépített mikrofonok segíthetnek a ki- és a belégzés figyelésében, különösen akkor, ha valamilyen megerőltető tevékenységet végez. Így olcsón és hosszú távon lehetne mérni ezeket az adatokat, valamint követni a változásaikat.

Az Apple munkatársai 21 felhasználó adatait gyűjtötték össze és értékelték ki. Az első eredmények biztatók voltak. Hosszú távon az Apple a vezeték nélküli fülhallgatóiba integrálhat majd a testhőmérsékletet, a szívritmust és az izzadást mérő szenzorokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    "Now for the earpice..."
    https://www.youtube.com/watch?v=eJyMEkb_8to