Gyurkity Péter

Itt az első 5G-tablet

A Samsung kissé meglepte a nagyközönséget a korai rajttal.

A hónap elején mi is megemlítettük, hogy a Samsung a táblák területén elsőként mutatna be 5G-megoldást, amelynek ugyan itt kevesebb relevanciája van, viszont a forgalom (és a népszerűség) szempontjából mégis kisebb lökést jelenthet a technológia integrálása. Erre néhány hónapon belül számítottunk, a gyártó viszont most mindenkit meglepett.

A cég dél-koreai oldalán jelent meg a hivatalos közlemény, amely lerántja a leplet a Galaxy Tab S6 5G típusról, ez pedig nevének megfelelően már támogatja az ötödik generációs elérést. A fenti hivatalos név persze azt is jelzi számunkra, hogy egy nem teljesen új termékről van szó, hiszen a Tab S6 már tavaly nyáron bemutatkozott, augusztusban pedig a piaci megjelenés is megvalósult, mindazonáltal az 5G bekerülése komoly előrelépést jelent, még akkor is, ha maga a készülék sötétszürke külsejét tekintve nem változik az eredeti, kizárólag WiFi-, illetve 4G LTE-elérést támogató változataihoz képest.

A 10,5 hüvelykes Super AMOLED kijelző itt is vékony előlapi kávával áll rendelkezésünkre, a támogatott felbontás marad a 2560 x 1600 pixel, miközben az AKG által optimalizált, valamint a Dolby Atmos technológiával kiegészített négyes hangszóróhoz már 6 GB memória, illetve a szokásos S Pen társul. A stylus a 128 GB-os tárolóval ellátott példányok alapértelmezett kiegészítője, ezt tehát nem kell külön beszereznünk, ennek ára pedig Dél-Koreában, vagyis a gyártó számára hazai pályán 850 dollárnak felel meg, ami nem nevezhető túl kedvezőnek. A megjelenést követő első időszakban ehhez további kiegészítőket kapunk majd, bár az egyelőre nem világos, hogy ezt milyen hosszú ideig biztosítják a vásárlóknak, illetve hogy a tábla mikor jelenik majd meg a többi piacon.

Az első körben ugyanis kizárólag Dél-Koreában jelenik meg a készülék, ez már január legvégén megvalósult, a többi régió valamivel később jön majd a sorban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xrt #6
    "Én már a 7G-t várom! A nagyobb szám jobb! Ez a titok."

    Na de mire használod? Folyamatosan adatokat töltesz le amit igazából kezelni sem tudsz (adatmennyiség)? Vagy csak az a lényeg, mint manapság minden termékben, hogy újabb, akkor jobb még akkor is ha semmi valóságosan használható újdonságot nem nyújt pár agyonreklámozott dolgon kívül, amit kipróbáláson kívül valóságban senki sem használ?
  • Gabbbbbbbbbbbb #5
    Mire elterjed az 5g, már be is ég az Amoled kijelzője. Mobiloknál oké az oled, de táblagépen sokan rajzolni/festeni szoktak.. :-)
  • barret #4
    Én már a 7G-t várom! A nagyobb szám jobb! Ez a titok.
  • xrt #3
    "én már a 6G-t várom!"

    És miért lesz az jobb?
    Valaki magyarázza már el miért kell ez a sebesség? Mert túlzott becslés szerint talán ha a felhasználók 2%-a időnként kihasználja. Nomrális használat esetén értelmetlen túlzás.
  • zola2000 #2
    már az 5Gtől is minmeghalunk!!!!!444!!
  • gombabácsi #1
    én már a 6G-t várom!