Tóth Kristóf

A Sex.com tulajdonost vált

Egy bíró úgy határozott, hogy annak az embernek, aki a sex.com kikötőből egy több millió dolláros üzletet varázsolt, vissza kell adnia a címet az eredeti, immár jogos tulajdonosnak.

Az eljárás során a felek az Internet legértékesebb webcíméért szálltak harcba, a sex.com-ért. James Ware bíró elrendelte, hogy Stephen Cohen-nek, aki nagy üzletet csinált a kikötőből, vissza kell adnia a címet Gary Kremen-nek, egy san franciscoi vállalkozónak, aki még 1994-ben regisztráltatta a domaint, az Internetes korszak hajnalán. "Én csak egy kishal vagyok. Itt ez a nagyhal, aki egy egész birodalmat épített fel magának csalással. Éppen ezért nagyon örülök a döntésnek." - nyilatkozta az örömmámorban úszó Gary Kremen.

Stephen Cohen nem válaszolt azokra a felkérésekre, melyekben riportra hívták a férfit. Az ügyvédei sem kívántak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban. A bírói döntés komoly fontosságú, hiszen bebizonyosodott, hogy milyen nagy értéket is képvisel egy webcím.

Gary Kremen ügyvédei szerint Stephen Cohen 1995-ben szerezte meg a sex.com címet, úgy, hogy egy hamis dokumentumot juttatott el a Network Solutions Inc.-nek, mellyel a webcím tulajdonjogának az átruházását igazolta. A Network Solutions Inc. ellenőrzi a címek kiutalását. Az ügyvédek szerint a kikötő egy nap alatt legalább 25 millió találatot kap, az ára ezért eléri a 100 millió dollárt.

Az bizonyos, hogy Stephen Cohen sikeres volt, hiszen fizetése elérte a 17 millió dollárt, ezen kívül 100 millió dollárja részvényekben fekszik. Az egy szóból álló webcímek, mint például a business.com, komoly értéket képviselnek az Interneten. Mivel a szex ipar húzóágnak számít a való világban, várható volt, hogy a sex.com lesz a legértékesebb webcím a hálózaton.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!