FeFe

Újabb domain ügy

Ezúttal nem egy cég, hanem egy híres ember nevét, az 1970-ben elhunyt gitáros, Jimi Hendrix nevét regisztráltatta Denny Hammerton.

A zenész hozzátartozói még májusban adták be tulajdonlási kérelmüket a genfi székhelyű World Intellectual Property Organization nevű szervezethez. A WIPO-nak joga van az illegálisan bejegyzett domainnevek elkobzására, de ők döntik el, mi az, amit engedélyezni lehet, és mi az amit nem. Jelen esetben Hammertonnak semmi köze nem volt a Hendrix névhez, így a domain tulajdonjoga a családra szállt.

Az interneten nem újdonság a cybersquatting-nek nevezett jelenség, azaz amikor valaki csak azért jegyez be egy nevet, hogy azt később jó pénzért eladja. Ez tulajdonképpen nem tilos, de már jogvédett cég-, termék-, szolgáltatásneveket természeten csak a jogtulajdonos jelentheti be. Jellemző, hogy már szinte minden angol szó regisztrálva van .com végződéssel.

Korábban a jogos tulajdonosok hosszú perek során kapták csak vissza domain nevüket, de a WIPO működése leegyszerűsíti a költséges eljárásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!