Gyurkity Péter

Jön az Oppo 5G-telefonja

A második negyedévben dobják piacra ezt, valamint a 10x-es optikai zoommal érkező telefont.

Ahogy az várható volt, az Oppo is lerántotta a leplet új megoldásairól, bár ezt még az MWC előtt, nem teljes részletességben tették meg, hiszen két fő attrakcióra fókuszálnak a mostani bejelentésben. Eszerint a második negyedévben jön a rajt, mégpedig több eltérő telefon révén.

A cég által most közzétett részletekből kiderül, hogy az 5G, valamint a 10x-es lossless optikai zoom lesz a középpontban, bár némely készülékük 5x-ös zoomot kínál majd. A mérnököknek sikerült horizontális elrendezésben elhelyezni a kamera főbb komponenseit, ezáltal vékonyabb készülékekbe is belepasszírozhatják a méretes modult, vagyis a 48 megapixeles főkamerát és a 120 fokos nagylátószögű lencsét is magába foglaló alkatrész nem igényel majd vastagabb kialakítást. Legalább ilyen fontos lesz természetesen az 5G megfelelő támogatása, amely szintén a második negyedévben válik majd elérhetővé, ez utóbbi telefon pedig mindenképpen jelen lesz az MWC alatt, bár nevekről, valamint a további részletekről egyelőre nem, vagy csak nagy szűkszavúan beszélnek.


Elárulták például, hogy az 5G-okostelefon a Snapdragon 855 chipre épül majd, vagyis az abszolút csúcskategóriában jelenik meg, ehhez pedig a Qualcomm Snapdragon X50 típusú modem csatlakozik, amely már támogatja az ötödik generációs elérést. Tekintettel arra, hogy a OnePlus ugyanazon anyacégre támaszkodik, ez a technológia várhatóan a OnePlus 7T, esetleg a OnePlus 8 specifikációjában is megjelenik majd, ezzel egy időben pedig mindkét szereplő célba veszi az Egyesült Államokat, amely eddig többnyire kimaradt a terjesztési fókuszból – meglátjuk, mit szólnak majd ehhez az amerikai illetékesek, akik a kínai állam kémkedési tevékenysége miatt kezdték ki az ZTE, illetve a Huawei ottani jelenlétét.


Ahogy említettük, a hivatalos megjelenés mindkét telefonnál a második negyedévben esedékes, az MWC alatt várhatóan megtudjuk majd a további fontos részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!