Gyurkity Péter

Nem váltottak ki nagy izgalmat az új iPhone-ok

Erre a következtetésre jutottak egy felmérésben, amely szerint megoszlanak a vélemények.

Nem sokkal az Apple idei bemutatója után mi is beszámoltunk arról, hogy a friss megoldások közül a legolcsóbb változat viheti a prímet idén, ami kissé meglepő lehet, hiszen az Apple esetében az ár kevésbé szokta visszatartani a lojális vásárlókat. Egy most közzétett felmérés is ezt támasztja alá, ebben pedig a vegyes véleményekről olvashatunk.

A Harris piackutató cég adataira támaszkodva jelent meg a részletes beszámoló, miszerint a megkérdezett amerikai felnőttek 26 százaléka vélte úgy, hogy az idei generáció tagjai kifejezetten izgalmasnak ígérkeznek. Összesen 22 százalék jellemezte innovatív megoldásokként a most bemutatott telefonokat, míg 9 százalék egyenesen unalmasnak, további 9 százalék a várakozástól elmaradónak, 5 százalék némileg zavarónak, 2 százalék pedig csalódást keltőnek nevezte azokat. Ennek alapján 48 százalékra rúg azok aránya, akik pozitív véleményt fejtettek ki a család kapcsán, miközben 25 százalék kifejezetten negatívan fogadta a jövevényeket. A legnagyobb tábort azon 28 százalék jelenti, akik szerint a terveknek megfelelően zajlott le a bemutató, ők nagyobb meglepetést nem találtak ebben.

Ez utóbbi szám egyben azt is jelzi számunkra, hogy a korábbi kiszivárogtatások megbízhatónak bizonyultak, az érdeklődők tehát már a hivatalos rendezvény előtt megismerhették a pontos részleteket. A felmérés mindenesetre arra is rávilágít, hogy az ár ezúttal érzékeny pontként jelenik itt meg, hiszen 11 százalék emiatt változtatta meg véleményét az iPhone XS, illetve az iPhone XS Max típusra történő frissítésről, míg a korábban az iPhone XR mellett döntők esetében senki sem jelezte ez irányú csalódását. Ez egybevág a korábban közzétett hírrel, miszerint a legolcsóbb változat lehet a legnépszerűbb példány, de ezt persze majd csak az első néhány hónap után igazolhatjuk majd vissza.

A felmérés 1001 amerikai felnőtt megkérdezésén alapult. A telefonok kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az XR csak október 26-án rajtol majd el a piacon, míg az XS és az XS Max debütálására már sort kerítettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #34
    Tudjuk, hogy téged fizetnek ezért. Évek óta ezt csinálod.
  • M2 #33
    Mit írtam? Ennyi erővel...

    "Ennyi erővel" = ha olyan segghülye lennék a témához, mint te.

    Mi az állításod a lassításról? Hogy jobb az androidos megoldás, mikor a készülék váratlanul kifagy és újraindul?
    Mert amúgy iPhone 6S-től felfelé sebességben verik a mai android prémiumokat, tele a net iPhone SE vs Samsung G Note 9 videókkal.
  • cateran #32
    Ennyi? Ez az ellenerv? :D Egyreszt ordit rolad, hogy max kirakatban lattal mind high-end Androidos telefont, mind iPhonet...Masreszt tetszik, ahogy alatamasztod a kijelenteseidet..ja, nem...
    Amugy "Apple apologises for slowing down older iPhones with ageing batteries
    US firm admits it introduced feature, that affects the iPhone 6, 6S, 7 and SE, without users’ consent to cope with ageing batteries
    ...
    The apology comes after Apple admitted to slowing down the iPhone 6, 6S, 7 and SE – when their batteries are either old, cold or have a low charge – to prevent abrupt shutdowns."

    A 7-es 2016 ev vegen jelent meg...a 6s 2015 ev vegen....MOST 2-3 evesek azok, amik az egesz elejen jelentek meg...mikor is jott ki a lassitas? 2017 ev vegen? max 1-2 eves telokra is? Ohh well.....
  • zola2000 #31
    Viszont a régi android 2es és android 4es telefonjaim és tabletem belassultak egy idő után, az új tabletem sem lassult be (android 6)

    Nem értek hozzá, de szerintem valami komoly hiba volt a régi android osben amit megoldottak.
  • zola2000 #30
    Egy éves xiaomin nem tapasztalok komolyabb belassulást pedig csak snapdragon 625 és 4 giga ram Van benne...
  • Jawarider #29
    Persze, hogy nem mert már nem igazán hat az újdonság varázsa...
  • M2 #28
    Idézném magamat: "belassuló". A tesztben szereplő iPhone ma már gyorsabb lett az iOS12-vel, a Pocophone-ra nem ez lesz jellemző, egy év után a rendszer majd szépen belassul. Persze az már senkit nem fog érdekelni az új Pocophone F2 meg a másik 20 forradalmi kínai cucc miatt.
  • zola2000 #27
    Szerintem a legnagyobb baja a mobiloknak az, hogy akármennyit is fizetnénk érte, egységnyi helyre nem lehet nagyobb akksit tenni.

    Ezért elég durva dolog hogy pl iPhone case max 3100 MAh akksi van benne, 50Ks telefonokban 4-5ezresek vannak, cserébe pár mm-el vastagabbak, és használhatóságban szinte ugyan ott vannak.
  • zola2000 #26
    https://m.youtube.com/watch?v=hznbCOD4-9U

    Ne viccelj...
  • M2 #25
    Ennyi erővel az Androidos telefonok meg felrobbanó szarok.