SG.hu

Putyin és az ő szuperrakétái

Felderíthetetlen és elfoghatatlan manőverező nukleáris fegyverekről beszélt Vlagyimir Putyin, nem mellesleg két hét múlva lesz az elnökválasztás.

Röpködtek a kódnevek és a nagy szavak az önmaga által vízválasztó jellegűnek jellemzett beszédben. Az orosz elnök egyebek között egy nukleáris meghajtású, "korlátlan hatótávolságú" manőverező repülőgépet, egy nagysebességű, nukleáris robbanótöltet hordozására alkalmas víz alatti drónt, egy Kinzsal (Tőr) névre elkeresztelt, légi indítású, több mint 2 ezer kilométeres hatótávolságú hiperszonikus (10+ Mach sebességgel haladó) rakétát és a Szarmat típusú új, több robbanótöltet szállítására alkalmas interkontinentális ballisztikus nehézrakétát (ICBM-et) jelentett be. Sikerekről számolt be a lézerfegyverek kifejlesztése terén is.

Mint mondta, Oroszország kikísérletezte és elkezdte az Avantgard kódnevű, új elveken alapuló hadfelszereléssel ellátott, manőverező robotrepülőgép-blokkot indító hadászati rakétarendszer sorozatgyártását. Az irányítható, új kompozit anyagok felhasználásával megépített blokk Putyin szerint a sűrű légrétegekben 1600-2000 fokos "tűzgolyóvá" felhevülve, a hangsebesség több mint hússzorosával, meteoritként halad a célja felé, "gyakorlatilag a plazmaképződés körülményei között". "Minden egyes fegyverrendszer, amelyről most beszéltem, könnyen kitér a rakétavédelmi rendszerek elől, és elkerüli őket" - mondta Putyin. Hozzátette, hogy egyesek közülük még "finomhangolásra és kidolgozásra" várnak, mások pedig már a hadsereg rendelkezésére állnak, és készek a bevetésre.


Ismét indulhat a békeharc

Az általa egyedülállóként jellemzett új fegyverrendszerek kifejlesztését Putyin azzal indokolta, hogy az Egyesült Államok többszöri figyelmeztetés ellenére kilépett a Moszkva által a hadászati paritás alapjának tekintett, 1972-ben megkötött rakétavédelmi (ABM) szerződésből. "Velünk senki sem akart tárgyalni, ránk senki sem hallgatott" - jelentette ki a parlament két háza és az orosz politikai élet meghatározó személyiségei előtt az elnök, miközben az új fegyverrendszerek működését óriásképernyőkön mutatták be. Reményét fejezte ki, hogy az elhangzottak bebizonyították: a rakétavédelmi rendszerek stratégiailag semmit sem érnek, pénzügyi szempontból pedig pazarlóak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Oroszország senkit sem fenyeget, és katonai erejének növekedése a béke garanciája.

A militarista eksztázishoz Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is csatlakozott, szavai szerint Oroszország a legkorszerűbb fegyvereket hozta létre, amelyek évekkel és egyes vonatkozásaikban évtizedekkel előzik meg vetélytársaikat. "Kiderül, hogy az az 'ernyő' amelyet ma Lengyelországban és Romániában létrehoznak, amelyet Alaszkában létrehoznak, és amelynek létrehozását Dél-Koreának és Japánnak is felajánlották, 'lyukas'. És nem tudom, hogy minek egy ilyen 'ernyőt' ilyen pénzekért beszerezni" - nyilatkozott Sojgu. Sojgu arról is szólt, hogy az ötödik generációs Szu-57-es vadászgépek sikerrel végrehajtották kétnapos tesztelésüket Szíriában.


Commodore 64-szintű animációkat mutattak az új manőverező fegyverekről

Az orosz sajtóbeszámolók egyöntetűen felhívták a figyelmet arra, hogy Putyin hallgatósága fellelkesülten fogadta az új fegyverekről szóló bejelentést. Az elnöki beszéd üzenete szerint ennek a nukleáris pajzsnak az oltalmában "virágzik majd fel a középosztály jóléti, egészséges országa". Jevgenyij Mincsenko politológus a Vedomosztyinak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Washington kihívásként fogja majd fel a Putyin-beszédet, ami az oroszellenes hangulat erősödéséhez, újabb fegyverkezési programokhoz és az Oroszországra gyakorolt szankciós nyomás erősödéséhez vezethet. Gleb Pavlovszkij politológus ugyancsak a Vedomosztyinak azt mondta, hogy az amerikai katonákat az elnöki beszéd alatt bemutatott videók nem fogják megrettenteni, viszont azokat a médiában propagandacélokra fogják felhasználni, és a világ elleni nukleáris fenyegetésként fogják értelmezni.

Dana White, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint a Pentagont nem érte meglepetésként Putyin bejelentése. White rámutatott, hogy Moszkva régóta fejleszti ezeket a fegyvereket, így az Egyesült Államok már számolt velük. "Biztosítjuk az amerikai népet, hogy teljesen felkészültünk" - tette hozzá a szóvivő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • defiant9 #330
    Nincs mit válaszolni, elismerte hogy jelen helyzetben nincs már reális út mint elfogadni a globalizált világ adta lehetőségeket. Én lemaradásunk elsődleges okának egyébként az állami irányítású szocialista gazdasági modell-t látom, ha ez a 40 év nincs, majdnem ott tarthatnánk ahol Ausztria. Ezért is hibás az hogy az államtól várja továbbra is az irányítást. Persze vissza lehet Mohácsig is vezetni mindent és jó magyar szokás szerint ezen búskomorkodni, de ettől nem jutunk előbbre.

    Az Európa éléskamrája egy lózung, azt sem látja hogy a nagyobb gépesített termelékenység ami eldönti a versenyt nem a humusz. A másik amit nem lát hogy a protekcionizmus ami nálunk a "vegyél magyar zöldséget mert az jobb" az más országokban is megvan, tehát az osztrák is választhatja a burgenlandi terméket a magyar éléskamara helyett mert az a jobb. Nem tud kitörni abból a gondolkodásmódból hogy az éremnek mindig csak a számára kedvezőbb oldalát vizsgálja. Vegyük észre hogy túltermelés van a mezőgazdaságban, szerencsére a kvótarendszert elkezdték lebontani, amitől ugyan még nagyobb túltermelés lesz, de a piaci mechanizmusok középtávonmajd lecsapják a felesleget, nincs szükség központi szabályozásra.
  • TokraFan #329
    Pontosan milyen választ szeretnél? Leírta azt, hogy mi lehetett volna ha...lett volna pénze az országnak! De nincs és nem is volt pénze! Hiába szuper a talaj, ha magas színvonalú műveléséhez nem voltak adottak a feltételek, sem a géppark, sem az infrastruktúra, sem szinte semmi más tekintetében. Ez nem arról szól, hogy Pistabá beveti az 1 hektárját valamivel, aztán ami kijön belőle azt eladja a sarki piacon. Ahhoz, hogy az ország versenyképes legyen export piacra is -mondjuk a mezőgazdaság terén-, irdatlan betuházásokra volt szükség, kezdve a teljes folyamathoz szükséges gépektől, a modern tároló és feldolgozó üzemeken, valamint kereskedelmi hálózatokon keresztül, a szállítmányozáshoz szükséges normális infrastruktúráig bezárólag.

    Továbbra is az a kérdés, miből finanszíroztuk volna a modern mezőgazadasági gépeket, miből és ki épített volna feldolgozó és gyártó üzemeket és lehetne még sorolni, ha nem a külföldi tőke bevonásával? Megjegyzem, Európában túltermelés van élelmiszerből, ráadásul a környezeti hatásoknak ennyire kitett területre gazdaságot építeni igen kockázatos lenne!

    Nem volt sok mozgástere az országnak, sajnos hiába nosztalgiáznak egyesek. Elméletben lehet szépeket írni, de itt most az a kérdés, hogy jelenleg mit lehet tenni! Tök mindegy már, hogy mikor és kik baszták el 10-20-50-100-1000 éve (nem beszélve a külső befolyásolásról), ma már abból kéne kihozni a legjobbat ami van. Mellveregetéssel, (ál)nemzeti lózungokkal nem megyünk már semmire. Az egyetlen kitörési pont az lenne, ha az ország haladna a korral és a jövőbe tekintene (ahogy tette pl. Dél-Korea), ehelyett itt egy poszt kommunista jegyeket mutató munkásállam épül, egy múltba révedő kormánnyal, akiknél megállt az idő valahol 1848 körül...A miniszterelnök pedig nem titkoltan egy digitális analfabéta aki semmit nem ért a modern világból.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.03.29. 04:39:29
  • ShaiHulud #328
    en csak itt a hatterben olvasgatom a topicot, de szeretnem latni a #326-ra a valaszokat, legyszi :)
  • defiant9 #327
    "Ezek a területek nagyságrenddel több dolgozó embert igényelnek, mint jelenleg a multik Magyarországon. Senki nem mondja, hogy pakoljon a Mercedes Benz, csak feleljen meg a jóval szigorúbb követelményeknek. Ha az nem tetszik neki, akkor szedhetné a sátorfát..."

    Szigorúbb követelmény=üres lózung. Vedd már észre hogy a seggét kell nyalnunk egyre mélyebben hogy ide jöjjön és ne Szlovákiába, mit akarsz szigorkodni?
    Sajnos hiába szeretnél te manufaktúrábansok munkással termelni ez már az ipari forradalom fonó Jenny idején eldőlt, valójában a robot munkások felé halad a technológiai fejlődés.Telesen irreális elképzelésed van a valós gazdasági folyamatokról.

    "Amivel kezdtem, és többször elmondtam, hogy semmi, azaz nulla lehetőségünk van a bajból kikecmeregni."
    OK. Én is úgy látom hogy csak mélyebbre kerülnénk bármiféle radikális megmozdulással, be kell állni a sorba, nem a nemzeti mellkas veregetést nyomatni.

    "Ha ennyire nem vagy képben a témát illetően, akkor egyrészt mi az anyádért okoskodsz?"
    Nem okoskodom, csak te vagy annyira ostoba hogy onnan nézve annak tűnik egy triviális igazság közlése is.
    Ha ismernéd a termodinamika második főtételét és nem csak a szót használnád akkor tisztában lennél vele hogy nincs ismert jelenség az univerzumban ami ezt képes megdönteni, ha lenne akkor valóban igazad van és ez bizonyíték isten/természetfeletti erő létezésére.
    A naprendszer entrópia növekedése a napban zajló fúziós tömeg->energia alakulás miatt pozitív.
    Na most neked kellene egy negatív számot ezzel szembe állítanod miszerint az élet, fotoszintézis, biomassza vagy akármilyen csoda ennél nagyobb mértékben csökkenti az entrópiáját.
    Azt kb. a hülye is tudja hogy a hűtőgép belsejében megfagy a jégkocka így csökken az entrópia, csak a hülye aki ezt isteni csodaként 'negentrópia' bizonyítékaként állítja be, nem látva hogy hátul a kompresszor ontja a hőt magából. Az élet kapcsán ugyanilyen folyamat játszódik le, csak a nap van a túloldalon.
  • Tetsuo #326
    Nem a gépekről, hanem az infrastruktúráról, a meglévő piacokról és a szakemberekről van szó.
    Ezenfelül, ha a tolvajlás helyett versenyeztetve lettek volna a külföldi cégek, akkor cseh színvonalon lehetnénk.
    Még ráadásul lettek volna kedvezőbb hitelek és egyéb lehetőségek. Többek között Antall Józsefnek felajánlotta az ukrán vezetés Kárpátalját, ami a felzárkóztatás miatt gazdaságilag eleinte negatív lett volna, de a nemzeti hozadéka bőven megérte volna amellett, hogy kutya kötelességünk elfogadni minden ilyen ajánlatot.
    Pl. a magyar gyárak értéke 1990-ben messze meghaladta a cseh, pláne a szlovén gyárak értékét. Akkoriban úgy emlékszem 10 millió élő disznót neveltek az országban, főként háznál (tényleg az állatokra gondolok ;-) ), ma kevesebb, mint egymilliót, ennek nagyobb része nem háznál van már, hanem telepen, nagyüzemben. A marha és juh tartása hasonló mértékben változott. Masszív importra szorulunk hús és haláruból - bár, ez utóbbit alig esszük, pedig könnyedén önellátóak lehetnénk.
    A magyar parasztságot a kommunizmus törte meg, a "demokrata" berendezkedés alatt pedig egyszerűen megszűnt.
    Ma vidéken élni, onnan indulni hátrányt jelent és rettegést egy bizonyos kisebbség fosztogató, öreget kínzó hordái miatt.
    A kistelepülések ingatlanárai a béka segge alatt, a fiatalok, aki csak teheti menekül a megyeszékhelyre, de inkább Sopron-Győr-Budapest "Arany Háromszögben" keresi a boldogulást.
    Nyugat-Európában jelenleg a vidéki ingatlanok jóval magasabb fajlagos árral rendelkeznek, mint a városiak és ott evidencia, hogy a "countryside", a "campagne" a béke és jómódúság szinonimája a bolond, nyüzsgő városi léttel szemben, sőt már Lengyelországban is megvan ez a nézet, csak nálunk és a környező országokban nincs. Pedig lehetne, ha tudatosan felépítették volna a vidék gazdasági és társadalmi rendszerét, a leépítés helyett.
    Magyarországon a talaj humuszréteg-vastagsága általánosan kiemelkedő az egész világot tekintve, csak néhány országban nagyobb, pl. Ukrajnában. A Kárpát-medence klímája pedig elsőrangú sok-sok tápláléknövény természtéséhez... Európa éléskamrája lehetnénk, aminek értékét "bio" vagy "organic" minőséggel és afelett szavatolnánk.
    Erre azután sok mindent lehetne építeni. Mezőgazdasági rendszerek, gépek, járművek, korszerű élelmiszergyártás, ami különbözne a jelenlegi tömegszeméttől, (exkluzív) vidéki turizmus stb.
    Kívülről ezt is próbálták volna szétverni valószínűleg, de a hazai összetartás révén felvehettük volna a kesztyűt.
    Igen, ez a mi lett volna, ha... a lényeg, hogy kivülről és belülről tudatosan szétb@szták az országot és a nemzetet, amiről beszélni is alig lehet.






  • TokraFan #325
    Azzal egyet tudok érteni, hogy a magyar vezetők a saját zsebüknél tovább nem láttak és nem lãtnak ma sem. Viszont lózungnak tartom az olyan üres kijelentéseket is, mint pl. a "fejleszteni kellett volna az Ipart" vagy "jobban támogatni a magyar vállalkozókat". Ez jól hangzik, csak érdekelne, hogy konkrétan miből támogatták volna? Az ország ipara és mezőgazdasága 30-40 évvel volt lemaradva, Kádárék addigra már eladósították az országot, a SZU összeomlásával az egyébként is rossz helyzetünket még tetézte az egyik napról a másikra berobbant világpiaci energia és olajár (ugye még emlékszünk az emiatt kirobbant taxis blokádra?). A kelet romhalmaz széthullãsával egyszerűen nem volt piacképes exportálható termékünk. A gyárakat nem felújítani kellett, hanem földig rombolni és a mai kornak megfeleő, modern gyárakat építeni. Aki látott 89-90-ben gyárat közelről, az nem vitatja ezt..

    Itt tehát nem arról volt szó, hogy egy jól működő, nemzetközi piacokon piacképes ipart/mezőgazdaságot játszottak át idegen kézre. Más lapra tartozik a földek külföldi kėzre engedése, de az most nem tartozik szorosan ide. Bogárral is az a baj, hogy lózungol...ezt kellett volna, azt kellett volna, jól hangzó lózungok, csak az nem derül ki, hogy a forrásokat és tőkét honnan szedte volna hozzá! Azt meg hagyjuk, hogy majd mi diktálunk annak aki a pénzt hozza. Maximum okos ajánlatot tudunk tenni neki, ami bár lemondással is jár, de egyben hasznos is számunkra. Lehet ezt utálni, én is utálom, de ez van jelenleg és abban Defint9-el értek egyet, hogy nekünk a jelen helyzet lehetőségein belül kell okosan lavírozni, a "mi lett volna ha..." kezdetű örökzöld itt már irreleváns sajnos...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.03.25. 12:31:39
  • Tetsuo #324
    "Konkrétan már az előrelépés lenne, ha a magyar állam nem adna semmilyen adókedvezményt külföldi cégeknek, viszont a magyar cégeket előnyben részesítené. Ezenfelül ha a földeket nem Orbán oligarchái és külföldiek vásárolnák fel, hanem konkrét támogatás illetné a helyi kistermelőket, óriási segítség lenne.
    Az úgynevezett rendszerváltáskor az akkori ipart modernizálhatta volna az állam maga, esetleg külföldi segítséggel, de nem hagyta volna ebek harmicadjára jutni, már sokkal előbbre lennénk. Ezután árusította volna az üzemeket lassan, sorjában és elsősorban magyaroknak, komolyabb megkötésekkel, mint ahogy történt.
    Élelmiszer és könnyűipar terén önellátók lehetnénk, majd exportra is termelhetnénk - ehhez tényleg csak hazai érdekű kormányok kellettek volna.
    Buszok, teherautók, vasúti járművek gyártásában együttműködhettünk volnai külföldi cégekkel, egyenlő partnerként.
    Elektronika, vezérlés-, műszertechnika, illetve informatika pedig olyan terület, ami mindig meghálálja a K+F-t.

    Vagy legalább csináltuk volna úgy, mint a törökök. Sok német cég kihelyezte oda a gyártást, azután jöttek létre azok török konkurensei. Pl. a Bosch háztartási gép divíziója vs. Beko (oké, előbb alapították, de know how a németektől jött), Vestel stb.

    Mindezeken felül egész Európában kellett volna védővámmal sújtani az ázsiai, főként a ruházati és könnyűipari termékeket, illetve megemelni a szükséges minőségi szinteket.
    A probléma itt is az, hogy a politikusok adott ciklusban és zsebek teletömésében gondolkodtak /-nak, távlatokban egyáltalán nem tekintve, hazájuk érdekeit suttba vágva cselekedtek /-nek."

    "A kistermelők olyan támogatásokat kapnak, hogy a Vidékfejelsztési Minisztérium államtitkára, Ángyán József már nem bírta és ezért mondott le.
    A rendszerváltás idején rengeteg tehetséges mérnök volt hazánkban, világszinten is kiemelkedtek, ma jóval kevesebb. Ma a mérnöki hivatás és a szubkultúra degradálódott globálisan, de hazánkban is. Az önállóságuk csökkent.
    Magyarország a hiteleket is rosszul vette fel, és az ugyancsak hazaáruló Antall József akkori miniszterelnök kabinetje visszautasított több jóval kedvezőbb lehetőséget.
    Igen, külföld kapott volna kisebbségi tulajdonrészt, kedvezőbb feltételekkel, mint amit ezüst tálcán kaptak.
    Banán hasonlóan lenne, mint ma, mondjuk az általunk magas minőségben termesztett egyéb gyümölcsök exportja mellett.
    Miért olyan nehéz ezt neked elképzelni?
    Eleve a cigányságra annyit költöttünk feleslegesen, amiből az egészségügyet felfejeszthetnénk anyagilag (közel) nyugat-európai szintre stb."


    A nemzetek feletti korporációk kihasználják az adott térség kedvezményeit, a hasznot pedig nem helyben forgatják vissza a gazdaságba, illetve a legtöbb esetben nem termelnek semmilyen értéket helyben az alacsony bérű foglalkoztatáson kívül.
    Államilag szabályozott és támogatott kis- és középvállalkozói rendszerrel, illetve saját iparral jóval magasabb szinten lennénk önellátóak. Ezek a területek nagyságrenddel több dolgozó embert igényelnek, mint jelenleg a multik Magyarországon. Senki nem mondja, hogy pakoljon a Mercedes Benz, csak feleljen meg a jóval szigorúbb követelményeknek. Ha az nem tetszik neki, akkor szedhetné a sátorfát...
    Nem sunnyogtam soha, gondoltam ezt nem kell a szádba rágni. Kiderült: de.

    Sajnos jelenleg egyre kevésbé tudjuk ellátni magunkat akár napi fogyasztási cikkekkel vagy élelmiszerrel - amire az ország képes lenne egy hazai központú gazdasággal.
    Értelemszerűen a "Privatizáció, avagy az állami vagyon elherdálása" majd "ami abból kimaradt" filmekben a privatizáció címén "átjátszott" és érdekből tönkretett hazai vállalatok rövid összefoglalója bontakozik ki, ami egyrészt arra világít rá, hogy hazánk igenis képes (közel) önellátásra, vagyis jóval magasabb szintű munkára, nem csak bérgyártásra, bedolgozásra, mint ma a külföldi cégeknek - tisztelet a marginális kivételnek. Másrészt arra is könnyen rájöhetünk a történetek alapján, hogy a hazai gazdaság leépítése tudatos volt egyfajta tervszerinti rombolás, a körülményekből következtethetünk arra, hogy a "rombolók" még helyükön ülnek pozíciókban akár az Országházban vagy a gazdasági élet prominens szereplőiként.

    Bogár Laciék a Bayerral a másik videóban arról beszélgetnek, hogy a csehek és a szlovének, de már a lengyelek és a szlovákok is miként tudtak minket leelőzni prosperitásban. Röviden: okosabban gazdálkodtak a hitelekkel, nem számolták fel az ipart, hanem fejlesztették azt, illetve némileg hazai érdekű kormányzatuk volt/van.

    A négy részes Háború a nemzet ellen c. film tulajdonképpen egy összefogó magyarázatot kíván adni a gazdaságunkat érintő Kádár-éra utáni negatív folyamatokra.

    Orbán Viktor "nemzeti" nómenklatúrája egy lojalitás (nyelvhosszúság) és gazemberség hierarchiáján alapuló társadalmi rend(etlenség) elvét követi, aminek rengeteg negatív hatása van, a pozitívum: a nemzeti retorika, amivel az egyszerű emberek ( többségben mindig csak csőcselék) gondolkodását aképp is formálja, hogy kritikussá lesz a globalizmus irányába.
    Ez jó. Hiú ábrándként már csak nemzeti tettek kellenek a felfuvalkdott, antimagyar "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" Viktortól.

    Amivel kezdtem, és többször elmondtam, hogy semmi, azaz nulla lehetőségünk van a bajból kikecmeregni. Csupán elméleti alapon, pontosabban "kesergésként" írtam a gazdaságról az adott véleményt. Természetesen egy materiális forrásoktól távol eső, de önmagát is távoltartó kis közösség nem boríthatja fel a világ globális rendszerét gazdasági vagy más anyagi machinációkkal; Csak te kergettél szélmalmot talán valami hallucinogén szer hatására, vagy buta trollként okoskodsz? Alább kiderül.



    "Az entrópia pont ellentétes az élet felbukkanásával és a biodiverzitással. Valójában Isten létezésének racionális magyarázata lehet a tettenért negentrópia. "
    "Nem igaz."
    De igaz. És megint te hazudtál, amikor arra utaltál, hogy nem adtam választ. Ajánlottam egy könyvet Erwin Schrödingertől, amiben kifejti a fenti állításom magyarázatát. Pontosabban tőle vettem a lényeget, illetve a logika is ezt diktálja, ha már ismerjük a termodinamika alapjait.
    Most hirtelen itt van a negentrópia Wikipédiaoldala, ahol "Later, Léon Brillouin shortened the phrase to negentropy,[3][4] to express it in a more "positive" way: a living system imports negentropy and stores it."[5]

    Ha ennyire nem vagy képben a témát illetően, akkor egyrészt mi az anyádért okoskodsz? Másrészt tényleg érdemes elolvasnod az ajánlott könyvet . (És a többit is. Rossz könyvet nem forszírozok. ;-) )
    Az én hozzászólásaimnak pont az a lényege, hogy a hozzád hasonlóknak újat mutatnak. Szomorú, hogy ennyi karaktert és időt elpazaroltam rád, miközben meg sem nézed, el sem olvasod, mégcsak utána sem jársz annak, amiről beszélek.
    Ha egy picit műveled magad, utána visszatérhetünk a "vitakultúrára".




  • defiant9 #323
    "Pontosan én adtam neked válaszokat,"
    Hazugság, de tőled nem is vártam más.
    A tény:
    Tetsuo: "Konkrétan már az előrelépés lenne, ha a magyar állam nem adna semmilyen adókedvezményt külföldi cégeknek,"
    defiant9: Szerinted. Akkor nem lenne Mercedes gyár, abban nem lenne dolgozó, aki nem fizetne adót, kiürülne az államkassza.
    Tetsuo: ????

    Elsunnyogsz, alapvetően végig csak üres nemzeti-szocialista lózungokat puffogtatsz.

    "ahogy a többi topikban is."
    Ott is hülyeségeket beszélsz:
    Tetsuo: "Az entrópia pont ellentétes az élet felbukkanásával és a biodiverzitással. Valójában Isten létezésének racionális magyarázata lehet a tettenért negentrópia. "
    defiant9: "Nem igaz. Az hogy egy rendezetlen állapotot a saját energiám felhasználásával rendezek nem csökkenti az össz. entrópiát, az szig. mon. nő."
    Tetsuo: ????

    Itt is elsunnyogsz. Vitakultúrád: 0.

    "magyarázza el a rendszerváltás óta elmulasztott lehetőséget. "
    Erre már n+1 x elmondtam hogy itt irreleváns, azt vizsgáljuk hogy most mik a lehetőségek. Teljesen mindegy hogy mi volt 30 éve vagy 300. Ha ezen szeretnél keseregni akkor csak nyugodtan, de ezek elmúlt tények, akárhogy is szeretnéd nem változnak át arra amit te jobbnak tartanál.
  • Tetsuo #322
    Pontosan én adtam neked válaszokat, a vitakultúrát viszont te romboltad le - ha visszaolvasnál, látnád -, ahogy a többi topikban is.
    Természetesen egyik videót sem nézted meg, csak a hülyeségeidet mantrázod.
    Azért linkeltem be ennyi videót, mert más-más megközelítésből magyarázza el a rendszerváltás óta elmulasztott lehetőséget. Elég lenne az egyiket megnézned, hogy megértsd, miről beszéltem - feltéve, ha egyáltalán meg akarod.

  • defiant9 #321
    "Nem az egészet kell cáfolni, hanem bármelyik lényeges elemét. Ez nem sikerült."
    Én mindenre adtam választ amit felhoztál, ezekre viszont te már nem tudtál semmi érdemit felhozni csak 7 órányi videót. Most linkeljem be a google keresőt hogy cáfold meg a releváns találatokat? Nevetséges vitakultúrával rendelkezel.
    Utoljára szerkesztette: defiant9, 2018.03.24. 09:18:45