Berta Sándor

Spielberget szerződtette az Apple

A kaliforniai konszern egy exkluzív sorozatot elkészítésével bízta meg a rendezőt.

Az óriáscég a lépéssel egyértelművé tette, hogy komolyan versenytársa akar lenni az Amazonnak, a Netflixnek, valamint a Hulu, a Sky és a Maxdome alkotta triónak.

A The Wall Street Journal azt írta, hogy Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Television és a Universal Television elkészíti az 1980-as években forgatott Elképesztő történetek felújított változatát. A rendező a 10 új rész producereinek egyike lesz. A projekt költségvetése a részenkénti akár 5 millió dollárt is elérheti majd, de ez alighanem csak a kezdet lesz. Az ágazatban ugyanis olyan információ terjed, hogy az Apple egymilliárd dollárt sem sajnál majd elkölteni az exkluzív tartalmakra, köztük egy Trónok harca típusú sorozatra, filmekre és dokumentumfilmekre.

A sorozatokat egyébként - exkluzív módon - az Apple Music szolgáltatás keretében lehet majd megtekinteni. A cél az, hogy a platform így szerezzen új előfizetőket. Az Apple Music szeptemberben lépte túl a 30 millió előfizetős határt. Tim Cook vezérigazgató azt szeretné, ha 2020-ig a szolgáltatásrészleg 50 milliárd dolláros bevételt produkálna, ez körülbelül a kétszerese lenne a mai összegnek. Steven Spielberg szerződtetése fontos építőeleme lehet ennek a tartalomoffenzívának.

Ugyanakkor az Apple számára figyelmeztetés lehet, hogy önmagukban a drága produkciók még nem garantálják a sikert, ezzel már mind az Amazon, mind a Netflix pontosan tisztában van. Az elmúlt hónapokban mind a két cég kénytelen volt beszüntetni egy-egy nagy és komoly költségvetésű sorozatot (Marco Polo - Netflix, The Last Tycoon - Amazon). Ráadásul a Woody Allen nevével fémjelzett Crisis in Six Scenes sorozat sem lett siker.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!