Gyurkity Péter

Október elején jönnek a Google új telefonjai

A páros két tagja ezúttal eltérő dizájnnal fut majd be.

Nem is olyan rég a Google Pixel 2 egy képen volt látható, ezt azonban a napokban további hírek követték, így egyrészt a külalakra, másrészt pedig a hivatalos bemutató időpontjára vonatkozóan is pontosabb információkkal szolgálhatunk. Az egyéb megoldások mellett a két okostelefon viszi majd a prímet, így érdemes most végigfutni a várható változtatásokon.

A kiszivárogtatóként jól ismert Evan Blass számolt be egy rövid bejegyzésben arról, hogy október 5-én kerül majd sor a bemutatóra, ami nem különösebben meglepő, hiszen tavaly október 4. volt a fontos dátum. Az már korábban felmerült, hogy a Pixel 2 a HTC, a Pixel 2 XL pedig az LG jóvoltából készülne el, itt tehát két különböző gyártó közreműködésére számíthatunk, ami pedig a hardvert illeti, a burkolat alatt a Snapdragon 836 chip alkalmazását valószínűsítik, amely azonban még be sem mutatkozott a nagyközönség előtt. A Pixel 2 egy 4,97 hüvelykes, az 1080p felbontást támogató OLED-panelre épülne, míg a Pixel 2 XL ehelyett egy 5,99 hüvelykes, az 1440p felbontást kezelő OLED-kijelzőt kapna, előlapi keret nélkül.

Érdekes módon a hagyományos jack-dugó ezúttal mintha hiányozna a készülékekről, a jelek szerint a Google a tavalyi fanfár után most meggondolta magát ezzel kapcsolatban, míg az előlapon iker-hangszórót helyeznek el, amihez az úgynevezett always-on üzemmód, valamint a HTC U11 esetében megismert, a telefon eltérő erejű szorításától függő további vezérlési opció csatlakozik. A memória mérete mindkét példány esetében 4 GB lesz, itt a jelek szerint nem tartják fontosnak a kapacitás további növelését – bár ez még változhat, hiszen egyik forrás sem állítja, hogy mérget vehetünk az eddigi értesülésekre.

A bemutatóra tehát nem sokkal az Apple várva-várt eseménye után számíthatunk, a Google az idei párossal nyilván arra törekszik majd, hogy minél nagyobb szeletet tartson meg magának az okostelefonok piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!