Berta Sándor

USA - törölni kell a klíma­változással kapcsolatos online anyagokat

Alig tette le a hivatali esküt Donald Trump, máris érezhetők az első változtatások.

Az új elnökről sok dolgot lehet mondani, de azt nem, hogy ne vetette volna bele magát a hivatali teendők intézésébe. Az persze más kérdés, hogy ezek az intézkedések, mennyire pozitívak vagy negatívak. Trump többek között elrendelte, hogy a Fehér Ház honlapja után az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA) az oldaláról is el kell távolítani minden olyan információt, amelyek a klímaváltozással kapcsolatosak.

A hivatal munkatársai arról számoltak be, hogy a Trump-adminisztráció szabályosan felszólította az EPA-t ezen intézkedések megtételére. Az új kabinetnek és annak vezetőjének egyértelmű a célja: minden olyan eredmény nyomait el akarja tüntetni a világhálóról, amelyeket Barack Obama ért el. Donald Trump álláspontja ugyanis az, hogy a klíma- és a környezetvédelem csak gátolja az új amerikai munkahelyek létrehozását.

Az EPA egyik dolgozója úgy kommentálta az eseményeket, hogy amint a klímaváltozásról szóló oldal offline lesz, el fog tűnni a klímaváltozással összefüggésben végzett több évtizedes munkájuk. Néhány kollégája ezért azzal foglalkozik, hogy lementse az információkat, így próbálva meg megőrizni azokat az utókor számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KisKZ #41
    "...Trump ezzel csak annyit tett, hogy kusspicsába, mert fogyasztani nagyon szeret mindenki, tökmindegy mennyit zöldködik szabadidejében,..."

    Itt az alapvető probléma az, hogy alap a pénz, a profit, az ezekkel kapcsolatos "folyamatos fejlődés".
    Amig ez így van, addig sajnos igaz amit írsz.
    Amíg generálni fogják a vásárlási igényt, a minőség és a mennyiség folyamatos gyengítésével, az igények irányításával, addig rossz irányban halad ez a világ.
    Egyáltalán nem kellene hogy így legyen.

    Iszonyatos mennyiségű teljesen felesleges fogyasztás.
    A logisztika, csomagolás, miazmás és ezekből következően környezetszennyezés.
    Emberi oldalról a pénz után való hajsza, hogy mindezt ki tudja elégíteni az istenadta.
    Közben tökéletesen függővé válik a személy. Elveszti önnállóságát. Bármi komolyabb probléma jön be, forradalom, háború, természeti csapás... bármi. Életképtelenné válik más segítsége nélkül.

    Megoldás?
    A fene sem tudja.
    Pl. Mostanában indul célzott környezetben egy kutatás arról, hogy mi történik akkor, ha az emberek alanyi jogon (mint Szaúd Arábiában is) kapnak garantált alapfizetést.
    Megátjuk.

    Egy biztos: A jelenlegi értékrend torz.


    Utoljára szerkesztette: KisKZ, 2017.03.07. 12:26:24
  • Sir Cryalot #40
    Az is ökomaszlag alhalmaz.
  • Sir Cryalot #39
    Hja, én az ökomaszlagra gondoltam exhibicionizmus kapcsán.
  • morguldae #38
    A klímaváltozás egy nagy kamu mindenki tudja! Végre valaki, ráadásul ilyen magas szinten, aki ki is mondja! Folyamatosan mindenütt hülyének nézik az embereket, meg palira veszik őket. Ideje lenne már tenni valamit!
  • NEXUS6 #37
    Egyetértek, némileg más aspektusból vizsgálva a szitut a köv a véleményem:
    Egy állami ügynökség a politika megrendelésére leveszi a korábbi kormányzat politikáját támogató anyagokat. Erről van szó. Egy kormányzati ügynökségnek ugyanis a kormányzat politikájával összhangban levő anyagokat kell felraknia.

    Nem az igazságot próbálják eltüntetni, hanem azt az anyagot, amivel egy adott gondolkodásmód felé terelték az embereket kicserélik egy másikkal, mert az emberek döntésének megfelelően a kormányzat is változott.

    Az hogy ez történik nem bizonyít semmit, hogy pl Trum hülye, gonosz, vagy alkalmatlan arra, hogy elnök legyen. Ugyanis, amikor esetleg 4 év múlva a Demokrata párt jelöltje foglalja el az Ovális irodát ugyan ez fog lezajlódni.

    Azt mondják, hogy Trump gyak meghekkelte a választást, mert illegális módon befolyásolta az emberek véleményét. Az vajon, amikor a sajtó nem tényt közöl, hanem minősíti pl ezt a legutóbbi elnöki akciót, akkor azzal nem illegális módon hangolja az embereket, amikor a tényt és az álláspontt összekeverjük, és a nekünk nem tetsző eseményt az igazságon esett bűncslekményként tálajuk. Hol a sajtó függetlensége ilyenkor?
    És ez a jelenség általános volt az egész elmúlt egy évben lezajlott kampány alatt. A sajtó egyöntetűen savazta az egyik jelöltet, és ezt a legnagyobb kiadók végül el is ismerték, de aztán nem sok változik.

    Obama, amikor bakizott a beiktatásakor, akkor nem volt hülye fasz? Amikor Nóbel-békedíjat kapott olyanokért, amit csak megígért, de soha nem tett meg, akkor nem volt hazug? Amikor béke helyett további konfliktusokat hozott, amikor a kínaiakkal szembeni egyik legfontosabb stratégiai szövtségesét elvadította, akkor nem volt belülről fakadóan rosszindulatú?
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.01.30. 10:59:20
  • gforce9 #36
    Eddig amit csinált az pont az, ami mellett kampányolt. Függetlenül attól, hogy most ez jó e vagy nem. Szóval majd kiderül, hogy ebben a kérdésben. A gyártás visszaköltöztetése nem 2 perc és egy tollvonás, mint az Obama care megszüntetése. Bár már vannak bejelentések arról, hogy pl. a Foxconn gyárat épít. Szóval nyugtával dícsérd a napot. :)
  • Sir Cryalot #35
    Jó meglátás, pár szó nagyon hiányzik belőle: az hogy "alakoskodás", "fontoskodás" , "feltűnősködés" , aki exhibicionistáktól valós teljesítményt vár az nincs magánál .
  • gforce9 #34
    Egy kicsit azért jobban is bele lehetne gondolni. A jelenlegi környezetvédelem, meg károsanyag kibocsátási célok, stb. az egy nagy semmi. Ugyanis a modern világ háztartásainak fogyasztása az elmúlt évszázadban exponenciálisan nőtt. Mellette, a gyártás kihelyezése folyt főleg az utóbbi évtizedekben Kínába, Indiába, stb.. Így manapság kevesebb szennyezéssel élnek az USA-ban, de globálisan nézve a modern nyugati világ fogyasztása miatt nőtt meg a környezetszennyezés.

    Ja, hogy ez mondjuk Kínában csapódik le és a szemellenzős idióták ezt nem látják? Hát tudjuk, hogy nem látják. A groteszk dolog az egészben, hogy ez a modern világ, ami elfogyasztja az erőforrások 90%-át kb, veri az asztalt a klímaváltozás kapcsán.

    Trump ezzel csak annyit tett, hogy kusspicsába, mert fogyasztani nagyon szeret mindenki, tökmindegy mennyit zöldködik szabadidejében, meg szed önkéntesen szemetet minden második hónap harmadik keddjén. Szóval, mivel fogyasztani ígyisúgyis marhára szeret a nyugati világ, mi lenne, ha esetleg a gyártást amennyire lehet visszaösztökélné haza, hogy esetleg egyrészt keressenek vele a hazai melósok is, másrészt mivel ők is fogyasztók a fogyasztói piacot is erősítenék.

    Be fog ez a taktika jönni? Majd megmondja a jövő, meg fogjuk érni valószínűleg azt, hogy lássuk. Nem biztos, hogy bejön, de nem érdemes temetni egy 2 hete sem posztjában lévő elnököt. Majd kiderül.

    Agresszív? Eléggé az. De nem biztos, hogy akkora hülyeség, amit csinál.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.01.29. 20:19:57
  • bdzsana #33
    "ez a globalis felmelegedes dolog nagyjabol faszsag"
    Oké nem vagyok klímakutató, de nekem gyanús, hogy ha semmi másban de abban, hogy az ember hatással van a klímára már nagyjából minden állam egyetért politikától, államformától függetlenül. És persze a klímakutatók döntő többsége.
    Oké értem van pénz a környezetvédelemben is ezért lehet valamilyen lobbi mögötte, de a környezetszennyezésben ezerszer több pénz van lásd Kína, USA.
    Abban 100%-ig igaza van Trumpnak, hogy a környezetvédelem visszafogja a gazdaságot. A hústvét szigeteken is valahogy így gondolkozhattak. Felpörgették a gazdaságukat, hogy kivágták az összes fát és levadászták az összes állatot. Igaz kicsivel később bele is pusztultak...
  • esztyopa #31
    Ez tk.egy *bohócformát*öltött UFÓ !
    Első lépése az emberiség kihalását célozta meg.
    Fogyasszunk,égessük a fosszilis sz*rokat,termeljünk minnél több hulladékot,növeljük a hurrikánok erejét,és valószínűségét !
    *Csalinak*-meg tűzzük a horogra a munkahelyek teremtését !
    Az átlagjenki...bekapja...