Gyurkity Péter

Bemutatkoztak a Google új fejlesztései

A hardvert már korábban megismerhettük, ám a cég ezt alaposan kiegészíti.

A bemutató az új Google Assistant funkcióval indult, amely a hagyományos kereső hatékonyabb, személyre szabott változata. Példaként említették a fontosabb helyi események megemlítését, amelyre reagálva a szoftver azonnal végrehajtja a keresést és kiböki a megfelelőnek tűnő választ. Ezt képfelismerő technológia egészíti ki, amelyről megemlítették, hogy a 2014-es induláskor látott 89,6 százalékos hatékonyság mára 93,9 százalékra javult. A platform azonban a kijelzőn megjelenő szinte minden tartalmat felismer, így automatikusan segédkezhet az eseményszervezésben, a helyszínek kiválasztásában, stb.


Google Assistant

Érdekes módon a cég új telefonját a sorrendben második újításként mutatták be, itt a Pixel név vezeti fel a Google szerint legjobb hardverre épülő megoldást. Ez az első telefon, amely az Assistant funkciót tartalmazza már a megjelenés pillanatában. Ezt egészíti ki a felhő, a jobb kapcsolattartás, valamint a VR-funkció, amely már a jövőre való felkészülést jelzi. A DxOMark rangsorában a Pixel kamerája szerepel az első helyen, ami annak köszönhető, hogy a f/2.0 hátoldali kamerát hónapokon keresztül optimalizálták, itt a mellékelt szoftver segít a legjobb képek kiválasztásában, a HDR+ pedig a minőségen javít (alapértelmezett módon). A Google Photos a termék részét képezi, itt az eredeti minőségben tárolt képeket korlátlan mennyiségben menthetjük el a cég felhőjében (nyilván az NSA nagy örömére).

Google Pixel

Nem mulasztották el a Duo megemlítését sem, megjegyezve, hogy itt még azelőtt láthatjuk a hívó felet megmutató videót, hogy reagálnánk a hívásra. Az Android Nougat természetesen szintén a rajtoláskor jelen lesz a telefonon, ez a lehető leggyorsabban megkapja majd a frissítéseket, mégpedig automatikus módon, a háttérben. A kiegészítők között tokok és hátlapok bukkannak fel, közvetlenül a cégtől.

Az eredeti pletykák egyébként beigazolódtak, a telefon 5 és 5,5 hüvelykes kivitelben lesz elérhető, három színben (fekete, ezüst, illetve korlátozott mennyiségben kék). A burkolat alumínium, ehhez AMOLED-kijelző, a Snapdragon 821 chip, 4 GB RAM, ujjlenyomat-olvasó, 32 vagy 128 GB-os tároló, USB Type-C, egy 2770 vagy 3450 mAh-s akkumulátor, valamint a jack csatlakozó és a Bluetooth 4.2 egészíti ki. Az 649 dollártól indul az USA-ban, ahol az előrendelés (Németországgal együtt) már elérhető.


Daydream View

A Daydream View nevének megfelelően egy Daydream-kompatibilis VR-headset, ami a Google szerint könnyű és még szemüveggel együtt is kényelmesen viselhető. Vezetékek nincsenek, a készülék pedig szintén több eltérő színben lesz elérhető. Néhány játékot is bemutattak, ezek között az EVE Online fejlesztőinek Gunjack névre hallgató új terméke is helyet kapott, de ez csak az egyik lehetséges felhasználási terület, hiszen itt akár a híreket is a résztvevők szemszögéből tekinthetjük meg. A Daydream jelenleg is 50 külső partnerre támaszkodik, az év végére ezek száma több százra emelkedhet. A cég saját szolgáltatásait is igyekszik erre felkészíteni, itt példaként jöhet szóba a Street View, a YouTube, vagy akár a Photos. A megjelenés novemberben esedékes, az ár 79 dollártól indul.


Google WiFi

A Google WiFi a már korábban kiszivárgott moduláris router, amely decemberben jelenik meg a piacon, 129 dolláros alsó áron. Ezt a Chromecast Ultra egészíti ki, amely a 4K-felbontást, a HDR-t és a Dolby Vision-t is támogatja – Ethernettel, novembertől, 69 dollárért. A Google Home már a nappaliban tölthet be fontos szerepet, természetesen az Assistant által szolgáltatott hangvezérléssel, legyen szó zenehallgatásról (a YouTube Music vagy egyéb platform által), információkeresésről (nem kizárólag a Google adatbázisából), automatikus fordításról, a szokásainknak és rutinunknak megfelelő adatok gyors felsorolásáról, valamint számos egyéb kisegítő funkcióról.


Google Home

A szöveges adatok igény esetén automatikusan átkerülnek a Pixel okostelefonra, de egyéb otthoni okos eszközök (tévé, termosztát) vezérlése és azok kombinálása is szóba jöhet, vagyis a Chromecast bevonásával akár a Google felhőjében tárolt adatokat is könnyen megjeleníthetjük a televízión. Az ár 129 dollár, ebben 6 hónap YouTube Red elérés is benne van, az előrendelés pedig az USA-ban már elindult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #2
    650$, lol

    google, azanyád :(
  • NEOreg3 #1
    remélem a Pixel 2 már vízálló lesz, mert ennyi pénzért illene annak lennie