Gyurkity Péter

Október 4-én jön a Google Pixel

A meghívók már kimentek, eközben pedig egyre szaporodnak a külsős értesülések.

A napokban egyszerre több beszámoló is megjelent a Pixel névre keresztelt okostelefonok bizonyos részleteiről, amelyek a Nexus család tagjait hivatottak leváltani. Most ezeken futunk gyorsan végig, kiegészítve mindezt a hivatalos meghívóval, amelyet a Google azóta szintén kiküldött.

Legutóbb közzétett hírünket először egy benchmark követte, amely a Pixel XL egyes részleteit mutatta meg nekünk. Eszerint a készülék 4 GB memóriával, az Android 7.1 Nougat szoftverrel, valamint egy négymagos, 1,6 GHz-es órajelen futó processzorral jelenik majd meg – azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez utóbbi a Snapdragon 820 vagy a Snapdragon 821 lesz-e. Nem sokkal később renderképek jelentek meg a világhálón, amelyek bepillantást engednek az 5,2 és 5,5 hüvelykes példányok kivitelezésébe, szépen illeszkedve a korábbi pletykákhoz.

A Google a maga részéről egy rövid videóban jelezte, hogy a hivatalos bemutatóra október 4-én kerítenek majd sort, bár azt nem részletezték, hogy itt pontosan milyen készülékekről rántanák le a leplet, a fontosabb részleteket nyilván nem szeretnék idő előtt ismertetni. A külső értesüléseknek azonban még itt sem volt vége, hiszen először arról olvashattunk, hogy az állítólag a HTC által gyártott páros az ár tekintetében is meghaladná a közvetlen elődöket (az alsó határ itt 649 dollárnál lenne a megjelenés pillanatában), nem sokkal később pedig újabb képeket vehettünk szemügyre, amelyek már a fehér változatot mutatták meg nekünk.

Egyes források szerint a kisebbik példány kereken 5 hüvelykes lenne, de az ezzel kapcsolatos kételyeket a Google október 4-én mindenképpen eloszlatja majd, így nem kell már sokáig várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tyco73 #2
    Igen. De most úgysem veheted meg a két év múlva megjelenő telót. :) Kivéve ha van időgéped!
  • AgentKis #1
    2 év múlva ugyanúgy kuncogunk a hardwerén, mint most annak a 2 éves telónak, amit használunk és nem akarunk lecserélni... ;-)