MTI

A Foxpost felvásárolta a Webox csomagautomata üzemeltető céget

Egyesül két magyar, csomagautomatákat üzemeltető cég, miután a Foxpost Zrt. megvásárolta és így 100 százalékos tulajdonosa lett a Webox Hungary Kft.-nek - közölte a Foxpost.

A vételárat, üzleti titokra való hivatkozással, nem közölték. A cég tájékoztatása szerint a két teljesen eltérő technológiai alapról építkező rendszer összehangolása után a Foxpost szolgáltatása országszerte 142 ponton lesz elérhető. Bengyel Ádám, a Foxpost Zrt. egyik alapítója, a cég vezérigazgatója a közleményben kiemelte: az adás-vétel után az új tulajdonos megkezdi a két hálózat optimalizálását és integrálását annak érdekében, hogy minél több felhasználó számára legyen elérhető az innovatív csomagküldési és fogadási rendszer.

A tervek szerint, ahol mindkét cég jelen volt eddig, onnan negyven automatát költöztetnek új helyszínre. A Webox Hungary Kft. 2014 szeptemberében indította el a csomagautomatás átvételt biztosító szolgáltatását 80 automatából álló hálózattal. A kockázati tőkéből magyar vállalkozók által alapított Foxpost Zrt. alig több mint egy éve, 2015 márciusában kezdte meg 62 beltéri, bevásárlóközpontokban elhelyezett csomagautomata üzemeltetését, ezek teljes körű kiszolgálását.

A két cég egyesülése után havonta már több mint 50 ezer ember használhatja a személyzet nélküli, automata csomaghálózaton történő küldést vagy átvételt - tájékoztatott a Foxpost Zrt. A nyilvános céginformációs adatok szerint a Webox Hungary Kft. 2015-ben 16,6 millió forint árbevételt ért el. A Foxpost Zrt. múlt évi árbevétele meghaladta 16,8 millió forintot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!