Berta Sándor

Évente egyszer kap a jövőben frissítéseket a Windows 10

Az operációs rendszert 2025 őszéig látja el új funkciókkal és javításokkal a redmondi konszern.

John Cable, a Microsoft programmenedzsmentért és a Windows szervizeléséért felelős alelnöke a blogbejegyzésében bejelentette az idén novemberi frissítőcsomagot (21H2), továbbá kitért arra is, hogy az operációs rendszer a jövőben hogyan kap majd nagyobb módosításokat. A Windows 10 funkciófrissítései a jövőben évente kizárólag egyetlen alkalommal jelennek majd meg. Mindez azt jelenti, hogy a társaság ezzel teljes mértékben a Windows 11 frissítési ciklusához igazodik, ugyanis az új operációs rendszerhez szintén évente egyszer adnak ki funkciófrissítéseket. Így a Windows 10 következő nagy csomagja a következő esztendő második felében fog érkezni.

A 21H2 csomag jelentős mértékben javít a vezeték nélküli kapcsolat biztonságán (elsősorban a Wi-Fi-6E-hez kapcsolódó WPA3-H2E szabvány tekintetében), továbbá támogatásra került a grafikus chipek számításokhoz való felhasználása a Windows Subsystem for Linux (WSL) keretében. Az egyik módosítás az x64-x86 emulációt érinti a Windows 10 on ARM rendszerek esetében. A 21H2-t azok a számítógépek kaphatják meg, amelyekre legalább a Windows 10 2004-es verziója (a 20H1 frissítés) telepítve van. A jelenlegi Windows 10 21H2 esetében a Home és a Pro verziók támogatása még 18 hónapig, az Enterprise és az Education kiadásoké még 30 hónapig él, de várhatók a 22H2 és a 23H2 frissítőcsomagok.

Bár a jövőben egyre inkább a Windows 11 kerül majd előtérbe, a Microsoft biztonsági szempontból nem hanyagolja el a szoftvert és ahhoz elvileg 2025 októberéig lesznek javítások, de nagyobb újításokra már nem érdemes számítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #4
    Nem baj legalább csak évi egyszer kell aggódni hogy valamit széttol a frissítés
  • wraithLord #3
    Várd ki a végét, Win10-re is ingyen lehetett frissíteni az első évben... :D
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    hazudtak (de csak felig, mivel 11re 0ft frissiteni)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.11.19. 00:10:41
  • dregnarr1 #1
    Nem úgy volt még a 8 környékén, hogy innentől már csak kizárólag egy windows lesz, ami mindig frissítve lesz és igazodik minden más platformhoz is?