21
  • CRMessen
    #21
    Linuxot használsz, vagy Ubuntut?
  • jkedzs
    #20
    mióta linuxot használok, pont leszarom a vindózt és azok vírnyákolását is, akik használják. nekem nem fér bele, hogy egy ilyen fostos cég a meglepetéseivel és nevetséges kis belterjes elképzeléseivel szívasson. meg hogy minden új frissítés letöltésénél emiatt izguljak... :')
  • Szegabi
    #19
    Csak ki kell kapcsolni a frissítéseket és nem fogsz kapni semmi reklámablakot, semmi figyelmeztetést. Sőt még adatokat sem fog küldeni sehova. Jó helyen, jót kell kikapcsolni.

    Egyébként Win7 alatt sem kaptam semmi figyelmeztetést. Soha nincs bekapcsolva a Windows Update.
  • barret
    #18
    A gépen amin dolgozom,win95 fut érintő képernyővel. Működik :)Célgép,nem kell frissíteni.
  • ugh
    #17
    "A Microsoft elnézést kér a megszakításért, de rámutat arra, hogy fontos dologról van szó."
    Ja kurvára.
    A penztárcájuk.
    Itt borítékolom 29-e urán megindul a windowsban a reklám dömping.
    Startmenüben, desktopon stb..
  • gforce9
    #16
    Én ilyet nem is mondtam. :) A legtöbb embernek jól fut. De sokkal nagyobb a hibaarány a 7-8 hoz képest. Én se hater nem vagyok se fan egyiknek se. Mert ha már ilyen szintű érzelmi reakciókat vált ki az emberből egy koszos OS, akkor a baj már nem kicsi. :) Ahogy mondani szokás "get a life dude" :) Viszont mivel a melóm során a win 95-től kezdve (igen, célfeladatra még mindig használják) a win10-ig minden megfordul a kezem alatt, meg csinálgatom már ezt vagy 25 éve, cégszerűen meg vagy 12 éve így van rálátásom, hogy mik a hibák és mik az előnyök 1-1 oprendszernél. De tényleg elég ránézni youtube-on a win10-fix-it videókra. Egy év alatt nagyobb a nézettségük mint a win7 egész pályafutása alatt ugyanannak a problémakörnek.
  • CRMessen
    #15
    Akkor szerencsés vagyok. Ettől még nem állok be haternek. Majd ha lesz rá okom ;)
  • gforce9
    #14
    Azért nem érted, mert 3 gépből csináltál statisztikát. Annyiból nem lehet statisztikát csinálni. Én szervizelek, nálam naponta több mint 3 fordul meg. A win10 az jelenleg a vista szintjén van. Stabilitásban meg össze sem lehet hasonlítani a win7-el vagy 8-al. De csak olvass bele akár itt a win10-es fórumokba, hogy mennyiféle kínja van.
  • CRMessen
    #13
    Láttunk már rá példát, hogy sokkal nagyobb f*szságra is indítottak már pert, és nyertek is meg emberek. Én csak azt mondom, hogy van értelme, nem azt, hogy jó megoldás ez a reklám.
    Egyébként, kicsit értetlenül állok a w10 hate előtt. Három gépen is fent van nekem - egy PC és két laptop -, és egyiken sincs problémám. Még a telefonom is windows-os, és annak ellenére, hogy unix rendszereket üzemeltetek (Aix, Red Hat, Debian), otthoni környezetben teljesen megfelelő a w10. Merem állítani, hogy stabilabb, mint a 7, vagy a 8.1. Természetesen nem csak steam, meg youtube megy rajta, hanem fejlesztek is, ráadásul java-ban, ami sosem egyszerű ;) Még a 3D nyomtatások se szakadtak meg egyszer sem, pedig annál egy pici lötyögés a kapcsolatban, és kezdheted elölről.
    Szóval nem értem. Lehet, csak szerencsés vagyok.
  • who am I 7
    #12
    aki nem fogyatékos és nem dobozban él milliárdszor találkozott már a w10 reklámmal. a probléma az, hogy aki nem akarja a rendszerét frissíteni az is milliárdszor találkozik vele, h rohadjonak el a kémprogramjukkal mondjuk elég vicces, hogy az erőltetett reklám ellenére is 50% a win7. 2020 előtt nem igazán szándékszom váltani.lel. utána meg, ha még mindig benne van a tou-ban ez a minden adatot meg keystroke-ot elküldünk m$-nek, akkor búcsúzom is az m$/től.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2016.07.06. 00:23:02
  • errorista
    #11
    Attól függ hogy igazi vagy kamu teljes képernyős.
    Amikor meg nem szakít meg akkor, akkor pedig szimplán újraindítja magát (10 home? talán?). Az sem hangzik jobban.

    (Én csak messziről gyűlölködöm. Hosszú-hosszú évek óta pingvinezem, annyira, hogy ki sem váltom az ingyen 10-est. Előreláthatóan nem fog kelleni)
  • kvp
    #10
    Peldaul Los Angeles (LAX). Ott tobbszor omlott ossze a rendszer, regebben uptime bug miatt, de ezt a napi 1x ujrainditas megoldotta, legutobb pedig egy kirivoan nagy magassagertek (katonai repulo) miatt fogyott el a teljes memoria es allt le minden.

    A felugralos poent ceges kornyezetben nem toleraljak, de ott vagy nem alltak meg at, vagy szurik a frissiteseket, hogy mi mehet be es mi nem, vagy csak a rendszergazdat boldogitja a microsoft.

    ps: Egyebkent teljeskepernyos, fokuszban levo tevekenyseget (jatek, videolejatszas) se kepernyokimelo, se microsoftos adware (lasd a cikkben) nem szakit meg normal esetben.
  • orbano
    #9
    melyik reptereken használnak a légiforgalom irányítók windowst a gépeiken? csak mert arrafelé nem mennék nyáron... :D
  • Skylake
    #8
    Egyébként mély fájdalom ez Redmond számára, de a 7 rendesen tartja magát. Kisebb részben a 8.1 és az XP is.


    netmarketshare

  • Skylake
    #7
    Na ja! Hát még ahol pénzre mennek dolgok, és nem ugrálgathat fel ilyen kék üzenet sem!
  • lammaer
    #6
    Az ne szakítsa már meg az ember életét menetközben ez a szutyok...

    Nekem is tele van a puttonyom vele hogy játszok vmi PVP játékot, azt random beugrik a kék üzenet, fókusz lejön a játékrol aztán nyomhatom a respawnt.... :)
  • gforce9
    #5
    Köszi, hasznos infók
  • Skylake
    #4
    Egy kis extra annak, akinél már fent van a 10, viszont nem kíván Redmond software-as-service modelljének ölelő karjaiban kikötni:

    https://www.hwinfo.com/misc/RemoveW10Bloat.htm

    Nagyon szép parancsfájl, és még szebb, hogy milyen szépen igényeidre szabhatod.
  • Skylake
    #3
    @echo off
    reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx /v DisableGwx
    /t REG_DWORD /d 1
    if %errorlevel%==0 echo Key added successfully
    pause
    reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate /v
    DisableOSUpgrade /t REG_DWORD /d 1
    if %errorlevel%==0 echo Key added successfully
    pause
    reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection /v
    AllowTelemetry /t REG_DWORD /d 0
    if %errorlevel%==0 echo Key added successfully
    pause
    exit
  • gforce9
    #2
    Szerintem meg akit kicsit érdekelt a win10 az huszonynyolcmillió cikkben, fórumon stb utánaolvashatott. Az emberek elég nagy százalékának viszont hányingere van tőle. Ezzel pont az ellentétes "csakazértse frissítek" hatást váltják ki az utóbbi felhasználókból. Én mondjuk pontleszarom a win10-et úgy ahogy van. Kis-közepes vállalati környezetben nem divat, hogy csak úgy frissítsünk egy a helyi szoftverekkel ki sem próbált oprendszerre, aminek a hibalistája a Vistáéval vetekszik.
  • CRMessen
    #1
    Aztán meg ha nem csinálnák, júli 29 után jönnének a hőbörgők, hogy nem is tudták, hogy free volt idáig a w10, és hogy legyen még free, mert ők lecsúsztak a kampányról.
    Nem vagyok Microsoft párti, de szerintem a két rossz közül a kevésbé rossz megoldást választották ezzel.