Berta Sándor

Tel-Avivban alapított kutatóirodát a Bosch

A társaság izraeli tudományos központokkal és startupokkal akar együttműködni.

A Bosch a közel-keleti országban többek között a gépi tanulás, a robotika, a kiberbiztonság, a hálózatba kötöttség és a dolgok internete területén tervez kooperációkat helyi vállalkozásokkal, valamint különböző egyetemekkel és intézményekkel. A Tel-Avivban létrehozott új kutatási és technológiai iroda munkatársainak célja, hogy az eddiginél szorosabb együttműködéseket alakítsanak ki a helyi partnerekkel és korán felismerjék azokat az innovatív startupokat, amelyek a felsorolt öt terület egyikén vannak jelen.

Az izraeli startupok többségének, továbbá számos vállalatnak és kutatóintézetnek a székhelye Tel-Avivban és környékén van. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH vezetője elmondta, hogy Tel-Avivban fellelhetők az úttörőszellem, a kiváló egyetemek és a kreatív ötletek, ezért ez a megfelelő környezet az úttörő innovációk és ezáltal a Bosch számára is. A közel-keleti ország ráadásul magas fokú tudományos és technológiai potenciált kínál számos olyan jövőbeli területen, amelyek a társaság szempontjából fontosak, ezzel a lehetőséggel pedig élni akarnak.

A közel-keleti állam gazdasági szempontból kiemelkedőnek számít és a lakosok számához viszonyítva egyetlen más ország sem nevezhető ennyire innovatívnak. A Robert Bosch Venture Capital GmbH-nak (RBVC) szintén van Tel-Avivban kirendeltsége. A cég 420 millió eurónyi tőkét juttat a technológiai ágazat startupjainak vagy közvetlenül részesedést szerezve azokban vagy befektetési alapokon keresztül. Az RBVC-nek jelenleg világszerte 30 vállalkozásban, köztük öt izraeli startupban van részesedése. Denner hangsúlyozta, hogy Izrael számukra piacként is fontos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!