Berta Sándor

Hamarosan élő streamek lesznek a Facebookon

A közösségi platform többek között az egyik nagy játékfejlesztő stúdióval kooperál.

Együttműködési megállapodást kötött a Facebook és a Blizzard Entertainment, ennek köszönhetően a jövőben számos lehetőség fog a játékosok rendelkezésére állni a közösségi portálon. A felhasználók többek között kapcsolatba léphetnek majd egymással, megoszthatják a közös játékélményeiket, emellett a Blizzard fejlesztőivel való kooperációnak köszönhetően az oldal számos szórakoztató tartalommal bővülhet.

Már ettől a hónaptól elérhetővé válik az az új funkció, amely lehetővé fogja tenni, hogy a játékosok a Facebook-fiókjuk adataival bejelentkezzenek az egyes játékokba (World of Warcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone, Diablo III, StarCraft II, Overwatch). Mindez nem csupán a kapcsolatfelvételt teszi majd egyszerűbbé és könnyebbé, hanem a játéktartalmak és -élmények megosztását is. A fejlesztőstúdió jelenleg is a Facebook Live API integrációján dolgozik, hogy saját streaming-funkcióit elhelyezhesse a termékeiben. Amint a funkció integrálása megtörténik, a játékosok képesek lesznek eseményeiket a Facebookon streamelni, melyeket a barátaik tekinthetnek meg.

Az együttműködésből a játékosok mellett mindkét fél profitálhat, hiszen a Blizzard sokkal nagyobb tábor számára teheti ismertté a játékait, míg a Facebook is egy új célközönséget érhet el. A közösségi platformon havonta már most is több mint 650 millióan játszanak különböző böngészőben futtatható, mobil- és konzoljátékokkal. Az eSport területére merészkedéssel a Facebook olyan a területen dominánsnak számító szereplőkkel kerül szembe, mint a Google tulajdonban álló YouTube vagy az Amazon által két éve felvásárolt hallatlanul népszerű Twitch. A Yahoo szintén alig két hónapja indított hasonló online felületet élő bajnokságokkal, kommentárokkal és interjúkkal.

A Facebook az elmúlt hetekben erősen koncentrált az élő streaming-ajánlatokra, ennek köszönhető, hogy a portálon megtekinthető lesz Malcom Turnbull ausztrál miniszterelnök és Bill Shorten ellenzéki vezető vitája is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #12
    Hát, azoknak is csak gratuálok akik megfejhetőek, mikor ingyenpornó világát éljük. Vagy akkor már inkább prostira költenék..
  • Fbn Lx #11
    Azért nem minden streamer mezei user, vannak esetek, amikor pro játékosok streamelnek, az ilyesmit megéri nézni, ha érdekel egy kompetitív játék. Én dotázom, és mivel magas a skill plafon, ezért néha elképesztő dolgokat lehet látni, amiket én nem tudnék megcsinálni.
    Tény, hogy ezeket a hétköznapi játékosokat időpazarlásnak tartom nézni, ezek között leginkább a nagymellű lányoknak van sok követője, akik jól játsszák a szerepüket és megfejik adományokkal a gammahímeket.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2016.06.08. 21:26:23
  • Cyberdog #10
    Élő adást már legalább 1-1,5 hónapja lehet nézni a Facebookon. Ha a nemzetközi tudományos konferenciák is elérhetőek lesznek, az nagyon jó lenne... azt díjaznám.
  • cateran #9
    Az ervelesed fals, mert nem csak a profi sportot kovetik sokan, de pl iskolai bajnoksagokat is...plusz ugyanugy rendeznek versenyeket esportban (bar szvsz ez csak reszben sport, de mindegy) akar vilagversenyeket is.
    De nem is ez volt a kerdes, hanem "Nézni ahogy más játszik... "

    Plusz a gameplayek nagyresze olyan video, hogy adott konfigon hogyan fut a jatek, illetve hogy egyaltalan hogy nez ki az adott jatek..a live stream mas...(hozzatennem, hogy en is ismerek olyan relative ismert streamert, aki szamomra is orok rejtely marad..marmint, hogy 2 embernel -apa, anya- tobben hogy kepesek kovetni...)
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.06.08. 17:14:09
  • Szefmester #8
    Én tegnap láttam egy NFS Shift gameplayt ahol egy kanyart alig tudott tisztességgel bevenni. Oltották is rendesen a komment szekcióban.

    A legtöbb streamerben nincs annyi önérzet hogy ha szarul játszik akkor legalább nem reklámozza. De ez is olyan műfaj minta műanyag plázapicsák fb ömlengései... Minél rusnyább annál biztosabb hogy okádja felfele a képeket és ha több mint két lájkot kap kiéhezett nyálcsorgatóktól már készíti is az újabbat. Pont mint a streamerek.... pénzért bármit...
  • molnibalage83 #7
    A példa fals, mert a profi sportolók olyan eredményt, látványt és teljesítményt mutatnak fel, ami nem átlagos, te nem vagy rá képes. Ellenben mi a frászkarikáért nézném azt, ahogy egy tökálagos user játszik? Vagy, ha még csak tökátlagos lenne...

    A Life is Strange című játékban kíváncsi voltam mát gamer reakciójára, ezért pára beletekertem. Ekkora döbbentem rá, hogy a gémer csatornákat futtató játékosok nagy része már elnézést a kifejezésért, de valami olyan kikúrt bénán játszik, hogy arra szavak nincsenek. Tényleg nem értem én sem, hogy ki nézi és követi őket... Egyszerűen csattanat az állam, hogy kb. 5 YT-s több százezres vagy milliós feliratkozással bírók a legegyszerűbb feladványokat sem tudták megoldni és meghalt az egyik mellékszereplő, stb.

    Aminek van értelem, hogy ha valaki olyan történetet tesz fel videóként, amit érdemes azért megnézni. Pl. egy jól vágott Witcher III végigjátszsást felturbózva még néhány videószerkesztési trükkel, vagy pl. PC játékosként és a The Last of US-t végignéztem 6,5 órás vágásban és egyszer talán az Uncharteded szériával is megteszem. Ennek van értelme. Live streamet nézni nemigen.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.08. 15:32:37
  • cateran #6
    Most azt leszamitva, hogy ez a marhasag ugy hianyzott, mint 1 falat kenyer...Az europai focit milliok nezik vilagszerte, ahelyett, hogy lent tolnak a grundon..annak mi ertelme?
  • RoboKutya78 #5
    Nem elég nekünk a galaxy tv adásán leadott pár kocka játék videói amik szerintem ugyanazt a videót játsszák már napok óta
  • RoboKutya78 #4
    óriási már nem is tudom mi hiányzott az amúgy is kaotikus beállítási rendszerrel rendelkező face fiókomra.LOOL
  • Szefmester #3
    Nézni ahogy más játszik... és csak ritkán ügyesen/látványosan/érdekesen... sosem értettem. De hogy a tisztelt delikvensek innentől hirdetik majd mennyire nincs életük és mennyire bénák. :D Zseniális... Hol is az a világvégét elhozó piros gomb?