Berta Sándor

125 milliárd dollárt fektetne be Kínában a Dell

Az IT-cég a következő öt esztendőben fektetné be az ázsiai országban a hatalmas összeget.

A Dell kínai beruházásainak köszönhetően több mint egymillió munkahely jöhet létre az országban és egyúttal így sikerülhet megvalósítani a tervezett regionális terjeszkedést is. Michael Dell, a társaság alapítója és vezérigazgatója kijelentette, hogy sokat vár a kínai piactól. Az ázsiai állam növekedése a globalizációnak köszönhető és gyakorlatilag korlátlan lehetőségek rejlenek benne, de a régióban a befektetésekkel nem csupán a gyártást erősítenék, hanem a kutatást és a fejlesztést is. Ezzel a lépéssel pedig az óriáscég a következő időszakban a Lenovo és a Hewlett-Packard még erősebb konkurensévé válhat.

A vállalat a program keretében a "Kínában, Kínáért" elvet akarja követni és ez azt is jelenti, hogy a stratégiáját szorosan a helyi szabályozáshoz fogja igazítani. Az elképzelés nem új, hiszen a konszern már 2010-ben bejelentette, hogy a következő 20 évben 250 milliárd dollárt fektetne be Kínában.

A Dell már évek óta jelen van Kínában. A vállalkozásnak a tőzsdéről való 2013-as kivonulása előtt a helyi évi bevétele körülbelül 5 milliárd dollárt tett ki. A társaság igyekezett megfelelően előkészíteni a terepet a beruházásokhoz, hiszen az év elején stratégiai partneri megállapodást kötött a China Electronics Corporation és az egyik helyi tartomány vezetőivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Akkor most erre kell ráígérni a többi profitfölözős "semmi-pótolhatatlant-sem-gyártok" gyártónak?