Gyurkity Péter

Kiszáll az okostelefon-ágazatból a Geeksphone

A lehallgatások ellen védelmet nyújtó mobil gyártója bedobja a törölközőt.

Még 2014 elején jelentette be egy spanyol cég, hogy egy kifejezetten a globális lehallgatási programok ellen védelmet nyújtó megoldást szeretnének piacra dobni, ezen tervük pedig később valóra is vált. Most elértek az út végére, és úgy döntöttek, hogy elhagyják a piacot.

A Geeksphone bejelentésében kiemelik, hogy alig 5 év alatt 6 különböző megoldásról rántották le a leplet, amelyet korábban nem is igazán reméltek volna. Ezek közül kimagaslik az eredeti Blackphone, valamint a Geeksphone Revolution, amely egyszerre két mobil operációs rendszerre támaszkodott, és bár a Snowden-féle kiszivárogtatások után erőre kapó projekthez csatlakozó Silent Circle idén februárban immár saját kézbe vette a Blackphone kezdeményezést, a Geeksphone akkor még úgy gondolta, hogy további készülékekkel folytatnák a cég pályafutását. Ebből most nem lesz semmi, mi több, az alapítók is búcsút mondanak egymásnak.


A hardveres projektekre fókuszáló mérnökök Javier Aguera társalapító vezetésével csatlakoznak a Silent Circle csapatához, míg a vállalat más alkalmazottai az újonnan megalapított geeks!m céghez sorolnak be, amely az okostelefonok helyett inkább a viselhető megoldásokra koncentrálna, többek között az ezen készülékeken futó alkalmazások és szolgáltatások kifejlesztésével. Ezzel lezárul a mintegy 6 éve tartó kaland, de a fentiekből is jól látszik, hogy a Blackphone projekttől nem kell végső búcsút vennünk.

Aki tehát továbbra is érdeklődik a lehallgatások ellen állítólag megfelelő védelmet nyújtó okostelefon iránt, az a jövőben a Silent Circle hivatalos oldalán találja majd meg a számára érdekes információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!