Gyurkity Péter

Android-Firefox kombóval jön a Geeksphone Revolution

A két operációs rendszert futtató okostelefon néhány napon belül megjelenik Európában.

Korábban már mi is írtunk a spanyol illetőségű Geeksphone fejlesztéséről, ez pedig a legújabb hírek szerint még a hónap vége előtt, alig néhány nap múlva befuthat. A Revolution kifejezetten kellemes hardveres specifikációval érkezik, két mobil platform támogatását biztosítva.

A cég jelezte, hogy elkészültek a megoldással, amely legkorábban február 20-án jelenhet meg a boltokban, nem kell tehát már sokat várnunk a rajtra. A főbb jellemzők között természetesen a 4,7 hüvelykes IPS-kijelző szerepel, amely 2560 x 1440 pixel felbontást támogat, ehhez pedig egy 1,6 GHz-es ikermagos Intel Atom processzor, 1 GB RAM, valamint egy 4 GB-os belső tároló társul. A hátoldalon egy 8 megapixeles kamera kapott helyet, míg az akkumulátor jelen esetben egy 2000 mAh-s példány, amivel kényelmesen kihúzhatunk egy teljes napot. Az LTE-elérés támogatása nem megoldott, ehelyett kénytelenek leszünk a 21 Mbps-os HSDPA igénybe vételére.


Az előlap alulsó részén a Home gomb látható, ez bekapcsolt állapotban világít. A szoftveres oldalon az eddigi információk és a képek alapján az Android 4.3 Jelly Bean dolgozik, alapértelmezett módon ez indul el a telefon bekapcsolásakor. Az ígéret szerint nagyon könnyű lesz majd kiválasztani az alternatív szoftvert, de azt még nem közölték, hogy pontosan miként léphetünk át a Firefox OS-be. Az MWC alatt mindenesetre egy másik készüléket is bemutatnak majd, mégpedig Blackphone néven, amely a biztonságra és a személyes adatok védelmére fókuszál.

A Revolution tehát február 20-án jelenik meg, 289 eurós áron, az előrendelők ebből 20 eurót lefaraghatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • soundsonic #1
    Nekem van firefox one touch telefonom, és bár kártyával 15 ezer Forintos telefontól sokat nem vár az ember meg voltam kezdetben elégedve vele. Csak hiába vártam a szoftvere nem frissült. Megmaradt pre azaz előzetes os-nek. Hívószámkijelzés nem működik szoftveres gondok miatt. Ha sokat nem vár tőle az ember elmegy, de a 290 euros firefox telefon luzerség..