Berta Sándor

Új partnerek támogatják a Google wifis ballonjait

A Google bemutatta a légballonos internet-összeköttetési programjának új támogatóit.

Sundar Pichai alelnök prezentációja során elmondta, hogy a Loon keretében szeretnének légballonokat eljuttatni a világűr szélére és így a következő egymilliárd új internetező is csatlakozhat a világhálóhoz. A légballonok a korábbinál sokkal hosszabb ideig maradhatnak a sztratoszférában, gyorsabb kapcsolatokat biztosítanak és a tervezettnél nagyobb területeket tudnak lefedni interneteléréssel. Egy-egy sztratoszférában működő légballon 4000 négyzetkilométeres területet fedhet le - ez négyszer akkora, mint Budapest - és láthat el 10 MBit/s-os internethozzáféréssel. A társaság nagy sebességű LTE-kapcsolatokon dolgozik.

Az óriáscég ezen felül szerette volna hatékonyabbá tenni a használt légballonokat, hogy azok gyorsabban változtathassák meg a repülési magasságot. A Loon projekt partnerei között van a spanyol Telefónica és az ausztrál Telstra. Az elképzelés 2013-ból származik és tavaly júniusban már a Loon projekt keretében Brazíliában, Campo Maiorban rákötötték az első iskolát a világhálóra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WeiserD #1
    Milliárdokat költenek egy ilyenre, amikor én megoldottam az egészet egy 10esből. Rendeltem egy wifit a media marktból meg egy pár lufit és egy héliumos palackot és egyszerűen kiengedtem az ablakomon. Azóta boldogok a telepen lakók:D