MTI

A Google alapítója szerint a demokráciára jelent veszélyt az internetes kémkedés

A Google társalapítója, Larry Page szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) internetes kémkedése veszély jelent a demokráciára, és akadályozza a technológiai fejlődést.

"Rendkívül kiábrándító, hogy a kormány titokban csinált mindent, egy szót nem szólt nekünk" - mondta egy vancouveri konferencián. Page-nek kétségei vannak afelől, hogy az Egyesült Államokban demokráciáról lehet beszélni, miközben vállalatának védenie kell az ügyfeleit olyan intézkedésektől, amelyeket a kormány senkivel nem vitatott meg. Szerinte a kormány rendkívüli módon ártott magának azzal, hogy titkolózott. "Úgy gondolom, beszélnünk kell ezekről a dolgokról, különben nem lehet működőképes demokráciánk" - hangoztatta Page.

A Google vezetője szerint amellett, hogy sérelem éri azokat az egyéneket, akiknek a titkos adatgyűjtéssel megsértették a magánéletét, fennáll annak a veszélye is, hogy az NSA tevékenysége miatt nő az emberekben a magánélethez fűződő joggal kapcsolatos paranoia, és még hasznos információkat is félnek megosztani egymással. "Nem gondolunk bele abba, milyen hatalmas előnyünk származhat abból, ha megfelelő módon osztunk meg jó információt egymással" - mondta Page.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Archenemy #1
    "Rendkívül kiábrándító, hogy a kormány titokban csinált mindent, egy szót nem szólt nekünk"

    Én biztos vagyok benne, hogy semmit sem sejtettek, és ez a megfigyelési ügy nekik is nagy meglepetés volt! Mondjuk én a télapóban is hiszek, az igaz!