Gyurkity Péter

Lemond az okostelefonok meghódításáról az nVidia

Ily módon is értelmezhető a saját modemek fejlesztésének leépítése, amire gyorsan sor kerül.

Az nVidia hivatalos közleményben jelezte saját internetes oldalán, hogy néhány hónapon belül leépítik az Icera modemek fejlesztéséért felelős részleget, amelyet 2011-ben még felvásárlás útján szereztek meg. A lépés jelzi, hogy a cég nem túl sikeres az okostelefonok területén, amit a jövőben néhány alternatívával szeretnének kompenzálni.

Négy évvel ezelőtt még a Tegra 4 várható érkezése számított érdekes és fontos hírnek, az nVidia vezetése pedig bizakodva nézett a jövőbe, azt remélve, hogy belátható időn belül az okostelefonok jó részében ilyen chipek futnak majd. Az integrált modemek házon belüli fejlesztése és alkalmazása ebben volt hivatott segíteni, ám a remélt sikerek nem váltak valóra, a Tegra a mai napig nem tudott nagy áttörést elérni a telefonoknál, viszont a cég termékei (a mobilchipek és a grafikus vezérlők) kifejezetten sikeresnek bizonyultak néhány egyéb területen, így például a személyautók, a játékok, illetve a felhő-platformok esetében.

A jövőben ezért az nVidia inkább ezen területekre koncentrálna, megszabadulva az említett részlegtől, teljesen leépítve azt (netán eladva azt egy másik szereplőnek), a mobilchipek esetében pedig valamelyik rivális, talán éppen a szegmenst továbbra is uraló Qualcomm komponensét építenék be. A hír mindenképpen kedvezőtlen a csoport mintegy 500 alkalmazottja számára, a cég azonban még jól is kijöhet abból, már amennyiben folytatni tudják az említett egyéb területeken megmutatkozó kedvező trendet.

Az utolsó, integrált Icera modemmel érkező fejlesztés egyébként a Tegra 4i volt, amelyet két évvel ezelőtt jelentettek be, ez pedig később a titkosításra fókuszáló Blackphone készülékben talált otthonra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!