Gyurkity Péter

Hat új készüléket mutatott be a Nokia

A finn gyártó telefonos részlegének eladása előtt első saját táblájával, két új Lumia okostelefonnal, valamint három Asha-változattal hódítaná meg a felhasználók szívét.

Az Abu Dhabi-ban megrendezett bemutatón valóban hat új jövevényről rántották le a leplet, ahogy az korábban felmerült. Elsőként az Asha 501 utódait mutatták be, amelyek az eredeti példányhoz hasonlóan műanyag burkolatot kaptak (6 különböző színben), ám ez kiegészült egy átlátszó polikarbonát réteggel, amely az "Ice" névre hallgat.

Az Asha 500 2,8 hüvelykes kijelzőt és egy 2 megapixeles kamerát kapott, míg az 502 és az 503 3 hüvelykes kijelzőre és 5 megapixeles kamerára támaszkodik. Mindhárom telefon támogatja a WiFi, az EDGE, valamint a dual-SIM technológiát, akkumulátoruk a cég szerint egy hónapig húzza, míg az 503 esetében ehhez Gorilla Glass 2 és 3G támogatás társul. Az ár 69, 89, illetve 99 dollár lesz, a megjelenésre pedig az utolsó negyedévben kerül sor, többek között Európában. Kiemelt szerepet élveznek a közösségi funkciók, így a frissen elkészült fotókat egyetlen érintéssel megoszthatjuk, míg a Fastlane a friss tevékenységek listáját, a Whatsapp pedig az azonnali üzenetküldés lehetőségét biztosítja számunkra - ez utóbbi már 250 ezer aktív felhasználóra támaszkodik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Lumia család két új taggal bővül, ezek közül a Lumia 1320 a 6 hüvelykes kijelzőhöz és a 720p támogatott felbontáshoz egy 5 megapixeles kamerát, ikermagos processzort, valamint jóval kedvezőbb, 339 dolláros árat társít, a Nokia Camera, a Nokia Music, valamint a HERE térképalkalmazás kíséretében. Megjelenése 2014 elején várható Európában. A várva-várt új zászlóshajó a korábbi híreknek megfelelően a Lumia 1520 lesz, amely szintén 6 hüvelykes érintőképernyőt, ám 1080p felbontást, 20 megapixeles PureView kamerát, négymagos Snapdragon 800 chipet, 2 GB RAM-ot, valamint egy 3400 mAh-s akkumulátort és vezetéknélküli töltést vonultat fel, ára pedig 750 dollár lesz - megjelenése még az év vége előtt esedékes kontinensünkön.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A telefonok mellett a cég első táblája is bemutatkozott a rendezvényen, ez a Lumia 2520 nevet kapta. A 10 hüvelykes kijelző mellett 2,2 GHz-en futó Snapdragon 800 chip, Gorilla Glass 2, LTE-elérés, 6,7 megapixeles hátoldali és 2 megapixeles elülső kamera, valamint 8000 mAh-s akkumulátor található a listán, ám a szoftveres oldalon a Windows RT fut. Megjelenése szintén még az év vége előtt várható, ára 500 dollár körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #11
    Hát még ha sikeres...:)
  • Sequoyah #10
    Nyugi, amíg a most megvett telefonod meglesz, addig a Nokiát is tolják még akkor is ha sikertelen.
  • Angel5 #9
    volt szerencsém használni Ep Nokiát sőt van a családban is "bár nekem nem tetszik a csempés felület" és nagyon jó és letisztul és nagyon jól pörög :) sok fos droidsamu elbújhat mellette,persze hibái is vannak de minek nincsenek?annak
  • Cat #8
    Szerintem pont, hogy olyan stabil háttérre tett szert, hogy garantáltan nem fog kipusztulni jóideig, akkor se, ha semmi bevételt nem hoz. Az Xbox is éveken át veszteséges volt, de a Microsoftot nem érdekelte, kivártak és tolták bele a pénzt. A Nokia okostelefonok alapvetően szükségesek a Windows Phone terjesztéséhez, hiszen nélkülük gyakorlatilag nem lenne olyan modell, ami miatt megérné fejleszteni a cégnek. És a mobil szegmens akkora, hogy innen biztosan nem fognak kivonulni, sőt, még több erőforrást és pénzt koncentrálnak ide. Nem azért költöttek rá 5 milliárd dollárt, hogy bezárják.
  • Apollyon2 #7
    Volt Nokiám régen, imádtam. Viszont most már nem vennék telefont egy hamarosan megszűnő gyártótól.
  • Vol Jin #6
    Az egy ilyen új operációs rendszer, vagy ez a régi hagyományos NOKIA?
  • Gauge #5
    RIP?? LOL
  • Armagedown #4
    RIP Nokia
  • pedrohsi #3
    Nokia Asha software platform 1.1.1
  • Vol Jin #2
    Az Asha500 linkjére kattintva baromira nem derült ki semmi. Az OS érdekelt volna. Symbian, valami régi NokiaOS vagy Winmobile.