Berta Sándor

Négymagos iPad-kihívó

Egyre több gyártó kínál táblagépeket, ezek között vannak érdekes modellek is. A CMX osztrák cég például szintén készít tábla PC-ket és ezek a termékek a magyar vásárlóknak is vonzók lehetnek.

A CMX az iPad 3 kihívójának szánja a Clanga 097 típusú készülékét. Az új modell 9,7 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amelynek a felbontása 2048 x 1536 képpont. A CMX a kijelző felbontásával kapcsolatban a Giantpixel marketingelnevezést használja, utalva arra, hogy a vizuális élmény egyáltalán nem marad el az Apple tábláinál tapasztalhatótól.


Az eszköz fő egysége az Allwinner A31 platform, amely az 1,2 GHz órajelű ARM Cortex-A7 négymagos CPU-ból és a PowerVR SGX544MP2 grafikus chipből áll. Az utóbbit építették be az iPad 3-ba is és alkalmas a 4K-s videók zökkenőmentes lejátszására. A 633 gramm súlyú tábla PC hátoldala alumíniumból készült, az elő- és a hátoldali kamera egyaránt 2 megapixeles. A 2 gigabájt DDR3 memóriát 16 gigabájt flashmemória egészíti ki, az utóbbi mennyiség ráadásul bővíthető 32 gigabájtig. Bluetooth- és GPS-támogatás nincs, van viszont IEEE 802.11a/b/g/n szabványú WLAN-modul.

A fejhallgató-csatlakozó mellett van sztereó hangszóró és egy microUSB-port is, míg az akkumulátor 8000 mAh-s. A maximális üzemidő böngészéssel 10 óra, míg játékok futtatásakor legfeljebb 4 óra. A táblára az Android 4.1.1 (Jelly Bean) operációs rendszer került, de a CMX biztosítani akarja az Android 4.2-es verziójára való frissítés lehetőségét. A CMX Clanga 097 február közepétől lesz kapható, a bevezető ára 299 euró. A csomag a táblagép mellett tartalmazza a töltőt, az USB- és az OTG-kábelt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)