Alex

Átdolgozta képkeresőjét a Google

A Google képkeresője új kezelőfelületet kapott, amivel gyorsabban böngészhetünk a találatok között. Az érintőképernyőt használók örülhetnek.

A képkeresőt használók rengeteg fotót nyálaznak át mire elérik céljukat, ezt a feladatot kívánta leegyszerűsíteni az amerikai cég. A változtatásnál figyelembe vették a hordozható készülékek tulajdonosainak érdekeit is, hiszen érintőképernyőkkel sokkal egyszerűbb lesz a jövőben a nézegetés. Az új szolgáltatás használatánál keresés után a találatra kattintva egy előlapra jutunk, ahol a bal oldalon a monitorra átméretezett kép szerepel, jobb oldalon pedig eldönthetjük, hogy megtekintjük a kép honlapját, az eredeti képet vagy a kép részleteit. A képet hosztoló domain neve is kattintható, azaz összességében kettőről négyre emelkedett a tartalmazó honlapra mutató linkek száma, ami a cég tesztjei szerint a látogatások növekedését eredményezte.


Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy eddig a háttérben az eredeti honlap is betöltödött, ezért sokszor szükségtelen volt azt külön megnyitni. Ennek elhagyását pozitívumként emelik ki, miszerint a Google ezzel csökkenti a forrásszerver leterheltségét és javítják a lapletöltést mérő programok pontosságát. Alatta továbbra is helyet kapott a többi találat, melyek között a kurzorbillentyűkkel mozoghatunk. A részleteknél megtudhatjuk a kép méreteit, egyből láthatunk hasonló képeket, illetve esetlegesen olyan további honlapokat ahol ez a kép még szerepel. A cég blogposztjában még a metainformációk felsorolása is helyet kapott, de jelenleg úgy tűnik, hogy ezek még nem jelennek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dregnarr1 #14
    "vissza gomb"
    Új fül?
  • tomboy013 #13
    Nagyon jól tette a google hogy ilyenre módosított. Baromira idegesített hogy folyton töltögeti be a weboldalakat a háttérben aztán vissza gomb ha másik képet akartam megnézni... Ez sokkal gyorsabb megoldás és nem mellesleg még jól is néz ki =)
  • Vaszilij Artyom #12
    Szerettem eddig a Google újításokat, de amióta kivették a váltási lehetőséget a Web és a Magyar találatok közt azóta kételkedem... Ez kifejezetten nem tetszik.

    Interstate 95 :

    Youtube az utolsó frissítés óta sokkal jobb lett mint volt. Átláthatóbb, logikusabb, egyszerűbb.
  • heist #11
    Vettem észre, tényleg szarabb, pl. nincs auto-nagyítás, minden szar képre külön rá kell klikkelni.

    Ráadásul csak rejtve van benne a kép eredeti forrása így az eredeti honlapot egyből el sem lehet érni.

    Mert hát minden a Google tulajdona, nem?
  • ZoliJ #10
    már hogyne lehetne, ott van a keresőeszközökben
  • GaborT28 #9
    ...és most még tetszőleges képméretre sem lehet rákeresni (ami eddig jól megoldotta pl a háttérképek böngészését)
  • Interstate 95 #8
    A google hadjáratot indított a PC userek ellen. Szétbaszta a youtubeot a táblák javára, most meg ez...
  • sanyicks #7
    gondolom ha operát észlel ez is eltűnik mint az eddigi képkereső, és csak úgy látszik ha firefoxra van maszkolva az opera :D
  • Ferrer #6
    Egy rakás szar lett.
  • Zombee #5
    Meg fogja.