Berta Sándor

Meghajtóproblémák vannak a Windows 8-as tábláknál

Úgy tűnik, hogy a Microsoft partnereinek szoftverproblémákkal kell megküzdeniük és emiatt a Windows 8 hátrányba kerülhet a többi operációs rendszerrel, például az Androiddal szemben.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség birtokába került információk alapján az Intelnek komoly nehézségei vannak az új Atom CPU-k energiamenedzselési meghajtóprogramjainak elkészítésével. A gyártó a Clover Trail sorozatba tartozó processzorokat a múlt héten mutatta be hivatalosan. A család első tagja az Intel Atom Z2760, amely kétmagos és amelynek a maximális órajele 1,8 GHz. Ezt a modellt építenék be többek között az Acer, az Asus, a Hewlett-Packard és a Samsung táblagépeibe. Az energiamenedzselési meghajtóprogram elengedhetetlen a processzorok hatékony működésének biztosításához és csak a segítségükkel biztosítható az adott készülékek hosszú üzemideje.


A Windows 8 minősítést a Microsoft hardver tesztlaboratóriuma adja ki és ezzel garantálja, hogy a bevizsgált termékek minden előírt követelménynek megfelelnek, s hivatalosan is elláthatók a Windows 8 logójával. Mark Martin, a Microsoft szóvivője elmondta, hogy eddig 800 terméket láttak el Windows 8 minősítéssel és szorosan együttműködnek mind az Intellel, mind más hardverpartnerekkel.

A hír különösen azért nem jön jókor, mert a Windows 8 október 26-tól lesz elérhető, így az Intelnek alig néhány hete maradt a driverek megírására. Amennyiben csúszik a Clover Trail Atomokra épülő táblák piacra dobása, úgy a Microsoft további hátrányba kerülhet az Apple iPad és az Androidot futtató készülékékkel szemben. A helyzetet súlyosbítja, hogy állítólag a Windows RT-t futtató, ARM-architektúrás processzorokra épülő készülékek meghajtóprogramjaival is komoly gondok vannak, így alighanem az Nvidia processzoraival ellátott Windows 8-as táblák jelenhetnek meg majd leghamarabb a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #6
    Nem kell összevenni minden xart, egy telefont 5 évre kell venni (nekem pl nokia6600, n95 de azokat sem dobtam ki, megvannak).
  • gforce9 #5
    Ezek a készülékek 1-2 év kifutásúak, gyártásuk és később újrahasznosításuk iszonyatos pazarlás. Ezek azon paráznak, hogy nem fér bele a fogyasztási szabványba?? Tegyenek bele nagyobb aksit azt annyi. Szeméttengert gyártanak ígyisúgyis. Közröhej ez a pedálozás a semmiért.
  • Papichulo #4
    Az mar volt, hogy ez biztos a "beepitett trojaiak" miatt van? :)
  • Szefmester #3
    Vajon mi lehet olyan nehéz feladat ezekben a meghajtóprogramokban win8 alá? Nincsenek hasonlók sem az előző rendszerekre? Ennyire trükközniük kéne a win8 energiafelhasználásával?
  • fergusonpapa #2
    CSÚÚNNYA
  • a_n_d_r_e_w #1
    Mondjuk a legkevesbe sem erdekel, hogy az intel mit szenved az atomjaival, mert mar kineztem magamnak az AMDs verziot, remelem az is jon hamarosan.