Gyurkity Péter

Már szeptemberben jöhet az új iPhone

A napokban felbukkant pletykát most a Sharp első emberének kijelentése erősítette meg, aki saját cégének nem éppen kedvező eredményét akarta ezzel feledtetni. A Sony új változattal teheti meg ugyanezt.

Egyszerre több hír is befutott az új iPhone várható érkezésével, annak összetételével kapcsolatban, ezekből szemezgetünk most, érintve a Sharp példáját követő Sonyt is, amelynek háza táján szintén több új példány debütálása várható. Mindketten saját negatív negyedéves eredményüket palástolhatják az új megjelenésekben játszott szerepükkel, ezen kütyüktől remélve az új lendület megszerzését, annak esetleges elnyújtását.

A Sharp elnöke a negyedéves adatok ismertetését követően megemlítette, hogy többek között ők gyártják az új iPhone változat kijelzőjét. Ezzel minden bizonnyal azt akarta elérni, hogy a bejelentés pozitív hangulatban érjen véget, mivel az adatok nem éppen kedvezők a cégre nézve, viszont a kijelzők által némileg kivehetik részüket az Apple újabb sikeréből - már amennyiben az új változat meg tudja ismételni elődei szereplését. Az LG Display és a Japan Display mellett tehát ők gyártják a kijelzőket, amelyek nagyobbak (4 hüvelyk) és vékonyabbak lesznek a megszokottnál, ezek leszállítását pedig már augusztusban megkezdik - igaz lehet tehát a hír, hogy az Apple már szeptember 12-én lerántja a leplet az új okostelefonról.


Ennek egyébként egy nem működő replikája állítólag Bangkok városában bukkant fel, ezt néhány kép erejéig most mi is szemügyre vehetjük. A Neowin egyik korábbi munkatársára hivatkozva állítja, hogy a replika valóban a cégtől származik, ez hűen tükrözi a végleges változatok külsejét, mindössze a belső komponensek hiányoznak, így nem igazán tudják kipróbálni, tesztelni azt. Bárhogy is legyen, szeptemberben vagy októberben végre lehull a lepel, az érdeklődők megtudják majd, mivel is reméli megismételni a sikert.


A Sony a maga részéről negyedéves jelentésében szintén veszteségről számolt be, és bár forgalmuk jól alakult, a mobil részleg átszervezése komoly összegbe került, ami rontotta a képet. A PlayStation vonalon a PS Vita nem tudta ellensúlyozni az asztali konzol rosszabb szereplését, a mobil szférában viszont több új változat piacra dobása várható, a korábban általunk is megemlített lista pedig most tovább bővült, mégpedig az Xperia SL révén, amely a népszerű Xperia S közvetlen utódaként jelenik meg. 1,7 GHz-es ikermagos Snapdragon chip és átdolgozott külső hódíthatja majd meg a vásárlókat, ám az ár egyelőre ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #558
    Nézd, én nagyon szeretném, ha normál hangnemben tudnánk beszélni, sőt adott esetben vitázni, ehhez annyi kell, hogy kicsit higgy abban, ha egyszer saját bevallásod szerint nem nagyon értesz az Android-hoz, akkor ne tégy olyan kijelentéseket, amik az - nagyon fontos - igazságot és nem az Android-ot sértik.

    Az S2 áramfelvétele komoly terhelés mentén valóban eléri, sőt meghaladja azt a szabványban rögzített 650mA-t, aminél többet a gyári töltő nem képes adni neki.
    Ez még csökken akkor, mikor kánikulában a telefon kint van a műszerfalon és az akku hőmérséklete igen nagy értéket ér el és az automatika a töltőáramot visszább veszi. 50-60 fokokat elér néha egy akku hőmérséklete ilyenkor, ami eleve a legtöbb akksit tönkre is teszi. A Samu gyári akksijai nagyon jó minőségűek, elég jól bírják ezt, de akkor is csökken az ilyenkor elérhető töltőáram, ezt beláthatod, sőt azt is, hogy ez így helyes.

    Ez a hátrány főleg a kijelző miatt van, ami egyrészt jóval nagyobb, már ezért komolyabb a fogyasztása, ráadásul napsütésben a maximális fényerő mellett a kép nagyrészt világos tartalmú, ami tovább növeli a fogyasztást.

    Senki nem vitatja, hogy egy ilyen extrém esetben ez gond lenne, de több megoldás is segíthet ebben.
    Tudom, szerinted gáz, de olcsón lehet pótakksit venni, aztán egy után-gyártott töltő sajnos-szerencsére tud akár 1A feletti töltőáramot is adni(nekem ilyen van, nem vágta haza egyik akksimat sem), lejjebb lehet venni a fényerőt esetleg, lehet a háttérben futtatni a navit, hacsak nem kénytelen folyamatosan nézni a kijelzőt az ember. Aztán érdemes lehet kicsit levenni a közvetlen napfényről ilyenkor.
    Továbbá, ha a kernel engedi, akkor könnyedén, ha nem, akkor kernelt cserélve az USB töltőhatár is módosítható, tudom, ezt nem várhatom el egy átlag felhasználótól, pedig hidd el, nem nagy kunszt ez sem, nem sokkal bonyolultabb, mint egy navi telepítése.

    Aláírom, hirtelen meglepő lehet ez valakinek, de kicsit ismerve a telefonja adottságait nem esne kétségbe.

    Ilyenkor amúgy nem az történik, hogy hipp-hopp lemerül, hanem a fogyasztás kissé nagyobb, mint a töltés, ezért a töltőn lévő telefon merülése pánikba sodorja a problémával először találkozó delikvenst.

    Elárulom, külön naviknál is előfordul ez a saját töltőjükkel, ez nem ritka jelenség tehát.


    DVB-T tuner nem rossz ötlet és aláírom, hogy valakinek az inkább kellhet, mint egy FM rádió. Gondom vele, hogy félek, a fogyasztása és az ára miatt, sőt talán a terjedelme miatt nem kerül bele ezekbe a cuccokba. Valamint, azért a tömegek igénye nem diktálja ezt.
    Ezzel ellentétes egy gyors keresés eredménye:

    http://gzmasster.en.made-in-china.com/product/roAmPNpKhCku/China-Mini-DVB-T-TV-Stick-BR-811-.html

    Ha ekkora méretben elérhető, az kilövi az méretről szóló érvemet, bár az ára egy beépítettnek azért komoly változást hozna, szerintem egy húszassal legalább növelné azt. Ráadásul, bár nem hitted el eddig nekem, egy plusz hardware elem a stabilitást igenis veszélyezteti, így erre a bővítésre legkésőbb az Apple termékében számíthatsz. Nem lepődnék meg viszont, ha lenne a piacon akár valami egyszerűbb Android-os kütyü ilyen szolgáltatással, de szinte biztos, hogy külön ilyen szerkezetet lehet kapni a kínai ipar gyártásában olcsón.

    A legkézenfekvőbb persze és a legjobb az lenne, ha a linkelt motyit csatlakoztatni lehetne. Én pár dolgot buzultam S2-n USB-n keresztül, egér, billentyű, pendrive, sőt az EEE PC kis külső 1.8"-os HDD-jét is, bár az sokszor leválasztódott az energiaigénye miatt.
  • narumon #557
    Egyébként most találtam egy hibát ami nincs iphone-ban és nagyon jó lenne ha lenne. DVB-T mpeg4 vevő. Azt tudnám értékelni. Főleg ipadban lenne jó, de a telefonba sem bánnám. Inkább ez mint FM rádió.
  • narumon #556
    Én nem mondtam ilyet (már ismét), csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy az általad olyan nagyon modernnek és mindenfélét ismerőnek titulált androidos társadalom már a legelején elvérzik. Most rákeresve komplett forumok vannak tele ezzel a problémával megoldás nélkül. Esetleg akkor tölthetnéd azzal a sok szabadidődet, hogy ezekbe a forumokba beírod a megoldást és akkor te leszel a hajakend, de egyelőre húszasával vannak ilyen forumok itthon és külföldön egyaránt megoldás nélkül. Az egyetlen megoldás ameddig eljutnak, hogy a telefon különböző funkcióit lekapcsolják de ugye ez nem megoldás csak kényszerlépés.
    Mivel nekem továbbra sincs ilyen telefonom engem továbbra sem érdekel a megoldás. Csak felhívtam a figyelmedet, hogy bizony az androidos társadalom akkor még az apple genny hívőknél is butább ha egy csomó forumon egyetlen okos ember sincs....
  • levente68 #555
    Aha, akkor én érezzem hülyének magam, mert tudom a megoldást?

    Értem.
  • narumon #554
    Te leszel szemét ezentúl? Miért eddig mi voltál? Angyal?
    Most legalább egy rakta android usert is lehülyéztél, mert látod idáig jutnak el ők is. A többi haver nem tudott neki okosat mondani, hát nem mindenki közelében van olyan android guru mint te.
    Én meg még véletlenül sem érzem felhatalmazva magam arra, hogy egyáltalán agyaljak a problémáján, ha normális telefont vett volna akkor nem is kéne agyalni rajta.
  • levente68 #553
    Lenne, csak nem értenéd, ha mégis, nem ismernéd be.
    Van rá válasz és megoldás is, de tőlem nem kapod meg.
    Annyit elmondok, igen régi keletű gond és roppant egyszerű mind a magyarázata, mind a megoldása.
    Természetesen mulattató még a gondolat is, hogy ezért valaki külön GPS-t vett volna, ha így van, elég buta.
    Kár, hogy nincs se annyi esze, hogy megoldja, se pedig olyan ismerőse, aki segíthetne...

    Legegyszerűbb, ha kukába dobja az S2-t és vesz egy szifont és beáll bégetni közétek.

    Igen, jól látod, viselkedésminta változás történt, feleslegesen szemét leszek ezentúl én is. Nem érdemelsz mást ugyanis.

    Kikerestem volna, hol írsz az SSD-ről, ahol lebőgtél, de ez a fórum látszólag erre nem alkalmas. Nem tudok rákeresni az évekkel ezelőtti hülyeségeidre, szerencsédre. Így tehát neked kedvez, azt hazudsz, amit akarsz, már megértettem, miért...

    Hajrá!
  • narumon #552
    Hoppá megbukott a super telefon az öttusán az egyik alapfunkcióval és most roppant ideges lettél... innentől fejre állítva is futtathat keresztbe-kasul akármit ez bukta. Ezen nincs mit szépíteni.
  • levente68 #551
    ... és itt a tudatlanka 2.0.

    Szopkodjátok egymást és beszéljetek hülyeségeket bátran.

    ;o)

    Verseny indul: melyikőtök hülyébb?

    Hajrá!
  • M2 #550
    De ezt te is érzed, mennyire sántít, hogy valaki használni akarja a telefonján a GPS-t, pláne kocsiban?! Eleve minek vezetget, mikor otthon nézhetne az Androidon 2 hd filmet is egyszerre!? :-)
    Nem életszerű, ha még a hegyre menne 2 gigás tudományos adatokat átadni a térerő-mentes helyen, akkor talán... :-)
  • levente68 #549
    Ahogy érdemled, te hazug, amnéziás troll.
    Ha nem fogtad volna, nem veszlek emberszámba, így nem válaszolok a mostani hülyeségedre sem...
    Pedig megint lejárattad magad...
    De úgy maradsz...