Gyurkity Péter

Elindult az új iPhone sorozatgyártása

Friss hírek szerint a Pegatron már megkezdte az iPhone család soron következő tagjának sorozatgyártását, miközben a vásárlók és a szolgáltatók is készülnek annak fogadtatására - gond lehet az eddig használt kiegészítőkkel.

Távol-keleti iparági források számoltak be arról, hogy a Pegatron üzemében megindult az új iPhone verzió gyártása, jóllehet a készülék hivatalos megjelenése csak októberben várható. A gyártó üzleti eredményére és teljesítményére fókuszáló hírben kiemelik, hogy a telefon várható népszerűsége ellensúlyozza majd a csökkenő PC-megrendelések miatt kieső bevételeket, így a második félév valamivel jobb lesz az első hat hónapnál, annál is inkább, mert az új iPad gyártásában is közreműködnek majd.

Arról korábban mi is írtunk, hogy az európai szolgáltatók készülnek az új változat megjelenésére, most pedig elemzők arról értekeznek, hogy a vásárlók a debütálásig visszafogják kiadásaikat (így például nem szereznek be egy iPhone 4S példányt). Egyes felmérések szerint a potenciális okostelefon-vásárlók nagyjából egyharmada vár a fejlesztés felbukkanására, míg mások arról írnak, hogy az Apple a mostani negyedévben az előző időszakhoz képest kevesebb példányt ad majd el, ám ez a megjelenés után megugrik, hogy az év végére még jobban zárjanak. Az LTE támogatása, valamint a nagyobb kijelző valóban sokakat késztethet a váltásra, bár a kétkedők szerint jóval visszafogottabb lesz a fogadtatás, ők nem hisznek abban, hogy ez lesz a cég történetében az eddigi legsikeresebb változat.


Az új csatlakozás miatt az eddigi dokkolók használhatatlanok lesznek

Sokak számára gondot jelenthet majd, hogy a tervezett új, egyszerűbb csatlakozó gyakorlatilag használhatatlanná teszi az eddig széles körben alkalmazott különböző kiegészítőket. Erre a cég szerint azért van szükség, hogy középre tudják helyezni a fülhallgató nyílását, ám ezzel halálra ítélik az iPod óta bevált harminc tűs csatlakozón keresztül használt kütyüket. Bár nyilván nem feledkeznek el a szükséges átalakító piacra dobásáról, a lépés minden bizonnyal negatív visszhangot vált majd ki a vásárlók körében.

Októberben kiderül, sikerült-e ismét kellő mértékben felcsigázni az érdeklődést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #50
    Sajnos eleg rossz osszehasonlitas. Felsokategoriat hasonlitasz ossze 1 teljesen mas szinttel (az nem lep meg, hogy bologatnak rad:D)
    Helyesen: Ferrari top modell vs Porsche top modell vs Lamborghini top modell...Melyik a jobb? A Ferrari fanok szerint a Ferrari, a Porsche fanok szerint a Porsche, a Lamborghini fanok szerint a Lamborghini...Termeszetesen nem tokegyformak, termeszetesen van amiben az egyik erosebb, mint a masik, de a fanok vakok es hulyek....remelem ertheto:P
  • narumon #49
    2db :)
  • zaki #48
    10 ajtó? milyen suzuki az? :D
  • narumon #47
    Örülök, hogy valaki érti mit próbálunk elmondani, de ne izgulj mindjárt megkapod, hogy aki nem a 2 szuzukit választja az hülye és sznob :)
  • M2 #46
    Azt én is remélem, hogy a pc féle moduláris, alkatrészekből felépülő gépek rendszere soha nem fog kihalni.

    De a piaci trendek arra mutatnak, hogy csak a hobbisták rendszere lesz (mint mondjuk a csöves erősítő), hétköznapi emberek választanak más platformot, igényük szerint (okostelefon, tablet, e-reader, konzol, smart-tv).
  • EnxTheOne #45
    Én pc-t használok, azért mert:
    -Uj imac nekem tul drága
    -Gépet csak net/film/játékra használom


    Szerintem aki felsö kategoriás terméket vesz legyen akár apple, vagy akármelyik másik márka nem számit annyira az ár.

    Pl. egy ferrari kb 100 millio forint.
    stats:
    -300 km/h
    -2 ajto
    -2 személyes
    -fél literes csomagtér
    -30 liter/100 km

    Ellenben 8 millió forintért kapok 2 db suzukit:
    stats:
    -10 ajto
    -10 személy
    -8 liter/100 km
    -360 km/h
    -rohadt nagy csomagtér
    -olcso alkatrészek

    Nektek melyik kéne? :D


    A legfontosabb ,
    az imacet a többi all in one gépekhez kéne hasonlitani, abbol van lenovo, lg, sony meg vagy ezer féle. Azok is hasonlo árban vannak, az összes ronda amit eddig láttam (kivéve egy lg), és hardware szempontbol jobb ezeknél az apple.
  • bino512 #44
    eljárt a pc felett az idő xD amig élek nekem pc-m lesz mert azt lehet használni BÁRMIRE és nincsenek kötöttségek. És igen szeretem én összeválogatni hogy mi mennyen bele... nehogy már megmondják nekem h mi a "legjobb" elkérjenek érte 3x-4x annyi pénzt.
    Másrészről soha nem jár el felettük az idő.. mert egy cégnél sem lesz az hogy minél csili vilibb gép kell mert azon fognak fejleszteni.. mint ahogy az előbb már leírtam ;) lényeg : ÁR / ÉRTÉK / HASZNÁLHATÓSÁG
  • bino512 #43
    nem megbizható XDDDDDDDDDD érdekes egy normális szoftverfejlesztő meg játékfejlesztő vagy outsorce modellező cégnél sincsen mac XD
  • narumon #42
    Ugyanmár! Nem fogják megérteni. Az itteni emberek szerint a tökéletes válsztás csak a legolcsóbb legerősebb hardver lehet....
  • Macc #41
    Azt elfelejtik egyesek, hogy aki mini-t vesz, annak nyilvan nem azok a szempontjai vasarlasnal, minr annak aki egy ilyen olcsobb es erosebb (wines vagy linuxos) gepet venne inkabb:
    - OS X
    - kicsi, halk
    - jol nez ki

    Szoval mindenkinek masok az igenyei, es ezert nem hulyebb, vagy buzibb. Eleg korlatolt dolog igy gondolni. Meg ennyi frusztralt embert mint itt, vicc ahogy kommenteles indult, kivancsi lennek egy pszichologus velemenyere:)