Alex

Búvártok az iPhone-hoz

Egy most bejelentett vízálló borítással 30 méter mélyen is készíthetünk fotókat és videókat a mobiltelefonnal.

Az iPhone sok éve vezeti az okostelefonok eladási listáit, ezért is meglepő hogy csak most jelenik meg hozzá az első komolyabb vízálló tok. Az egyik korábbi próbálkozás a fejlesztésekhez adományokat gyűjtő Kickstarter weblapon a FourPro iPhone borítás volt, azonban annak nem sikerült összegyűjtenie a gyártáshoz szükséges összeget a látogatóktól, a 80 dollárért hazavihető LifeProof Case fantázianevű termék pedig alig másfél méteres vízállóságot ígér.


Azonban most 85 dollárért itt van a TAT7, melybe belerakva az iPhone 4/4S-t 30 méteres mélységig használható marad. Az átlátszó műanyagnál természetesen nincs mód az érintőképernyő használatára, csak három gomb van rajta: az exponálógomb, a második amivel válthatunk a fotó és videómód között a harmadik pedig a telefon Home gombja.

A fejlesztőknek nem volt egyszerű megoldaniuk a használatot, mivel a nemrég megjelent iOS 5.1 frissítés keresztbetett terveiknek, és változásokat hozott a kamerakezelésben és a kezelőfelületen. Az alvás mód kikapcsolására külön PDF-ben hívják fel a figyelmet, és ez természetesen rövidíti az üzemidőt is. Merülés előtt be kell lépnünk kamera módba, a képernyő automatikus lezárását, illetve minden hasonló időzítést ki kell kapcsolnunk, különben használhatatlan lesz az eszköz.


A készítők felhívják a figyelmet a gomboknál lévő tömítés rendszeres ellenőrzésére, kenésére. A garancia csak a tokra érvényes, a benne lévő iPhone cseréjére nem, tehát ha mégis beázna, akkor kaphatunk új tokot, de új telefont nekünk kell vennünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • theCREATOR #20
    Víz felett is szar képeket csinál mégis mit akarnak ezek víz alatt?

    Amúgy a Motorola Defy alapból vízálló (totálisan) és elég jó videót csinál a víz alatt, szóval ez most jobb mint az ájfón?
  • narumon #19
    Mert a krumpli amúgy is vízhatlan.
  • Mardekár #18
    Csak azt nem értem, krumplira miért nem csinálnak még búvártokot...
  • narumon #17
    Mihez képest? Nem profi cucc nyilván, de hidd el sokan fogják víz alá vinni. Egyébként én is szoktam víz alá vinni az enyémet, egy pofonegyszerű és olcsó tok segítségével, igaz az szintén csak 1,5m-ig vízálló, nyaraláson ökörködni teljesen jó, a DSLR-emhez meg kiba drága egy vízálló tok, úgyhogy marad ez.
  • narumon #16
    Mert képről videóról van szó.
  • Ender Wiggin #15
    Az ájfing víz felett is totál béna képeklet csinyál, akkor miért pont ezt vinném víz alá?
  • MacropusRufus #14
    "A garancia csak a tokra érvényes, a benne lévő iPhone cseréjére nem, tehát ha mégis beázna, akkor kaphatunk új tokot, de új telefont nekünk kell vennünk."
    itt lényeg. Magyarán: gyártok egy tokot az esetleges tömitési hiba miatt beázik akkor kicseréljük a tokot. Buktat a telód. Hát ez igazán überfasza.
    Ha viszont azért ázik be mert nem rendeltetés szerüen használtam a tokról is ugrik a gari... szívás: beázás = telóbukta ami azért egy iPhone esetén eléggé húzos tud lenni. :o
  • caius marius #13
    Akinek víz alatt is kell telefon az tutti, hogy nem 100-as.
  • skinnyman #12
    No offense de ez a cikk mégis mit keres a digicam szekcióban?
  • chuky123 #11
    bocs nem azt a videot akartam belinkelni ez a jó: