Berta Sándor

Kanadai cégek már tesztelik az Apple TV-jét

Tengerentúli lapértesülés szerint a Rogers Wireless és a Bell távközlési vállalatok már a saját laboratóriumaikban tesztelik az Apple televízióját. Ezenkívül újabb részletek derültek az új termékről.

A The Globe and Mail kanadai napilapnak névtelenül nyilatkozó bennfentes közölte: "A társaság partnert keres. Olyan szolgáltató érdekli, amely vezeték nélküli és szélessávú hozzáféréseket is kínál." Egy másik forrás megerősítette, hogy a Rogers Wireless és a Bell laboratóriumaiban már folyik a prototípusok tesztelése. A kanadai lap kiemelte továbbá, hogy az eszköz tartalmazza a Siri nevű beszédfelismerő funkciót, ami akár üzenetek felolvasására, sőt diktálásra is használható. Emellett nagy hangsúlyt kap a gesztusvezérlés és a televíziót ellátják egy digitális billentyűzettel is, az utóbbi segítségével az emberek könnyebben szörfölhetnek majd a tévé képernyője előtt ülve a világhálón.

A Best Buy amerikai szórakoztató elektronikai áruházlánc igyekeztt kideríteni, hogy milyen Apple TV-re lenne igény. Nos, a "kitalált Apple TV" 42 collos LED-kijelző és 1080p-s felbontással rendelkezik. Az eszközt a Best Buy el is nevezte Apple HDTV-nek, azonban sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a termék neve Apple iTV, a szoftvere pedig az iOS lesz. Emellett a készüléket ellátják egy iSight webkamerával és mikrofonnal, így alkalmassá válik a videotelefon-beszélgetések bonyolítására is. Továbbá a felhasználók hozzáférhetnek az App Store kínálatához és az iCloud szolgáltatáshoz, valamint az iPad vagy iPhone készüléküket is távirányítóként használhatják majd. Az Apple TV-t várhatóan 1499 dolláros áron fogják piacra dobni.

Tavaly december elején Gene Munster elemző azt írta, hogy az Apple TV több méretben is elérhető lesz és körülbelül kétszer annyiba kerül majd, mint egy hagyományos televízió. Munster ezután arról számolt be, hogy az Apple TV beszéd- és gesztusvezérléssel érkezhet, rendelkezni fog egy AirPlay-csatlakozóval és egy digitális videorekorderrel (DVR), valamint összeköthető lesz az iCloud szolgáltatással és streamingre is alkalmas lehet. A televízió emellett kommunikálni tud majd a táblagépekkel és az okostelefonokkal, s lehetővé fogja tenni, hogy a felhasználó a filmstreamelés közben váltson át valamelyik mobil készülékére. Néhány nappal ezelőtt arról írtunk, hogy az Apple már a kijelzőgyártóknál puhatolózik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #22
    Műholdvevő HD-s adása és médialejátszó HD tartalma volt az alap, de SD-ben is látszik egyébként. Mi akkor monitorokat használunk barátommal régóta (meg magyarország nagy része), ugyanis műholdvevővel "operálunk", de ahogy nézem szinte minden szolgáltató Set-top-boxot ad, tehát ilyen szinten a tévé saját tunerjét borzasztóan kevesen használják. (meg hát ezek jó része tök egyforma a 100e forintos meg a 1,5M forintos tévében is)
  • willcox #21
    Tippelgetésekkel nem érdemes foglalkozni.
  • willcox #20
    A "sokkal jobb" és a "fényévvel jobb" között szerintem nem kis különbség van.

    Egyébként mi volt a műsorforrás? Mert ha HD-s tévéadás, akkor nem lehetett a tied részletgazdagabb, maximum a színekben lehetett eltérés, de sok múlik a beállításokon is. Ha meg valami médialejátszón keresztül néztétek, akkor az olyan, mintha nagy monitoron néztétek volna, mert a tévé része ott nem játszik.
    Ha meg analóg tévéadás volt a műsorforrás, azért nem volt érdemes LCD-s tévét venni, pláne nem akkora méretben. Még az SD-s tévéadás/DVD jelforrás is csak akkor elfogadható, ha jó messziről nézed. A 46"-t akkor tudod kihasználni, ha HD-s tévéadást (nem felkonvertáltat!), vagy HD-s műsorforrást jelenítesz meg rajta.
  • TVelvet #19
    Jó magyar szokás szerint, megint a cikk tévedéseit rágcsáljátok, minthogy a cikk témáját feszegetnétek. :D
  • narumon #18
    "Akkor a szóhasználatoddal lehetnek gondok, mert az "enyémnek egy fényévvel jobb képe van" még egy olyan tévénél sem teljesülne, amit ingyen adnak..."

    Hol van gond a szóhasználatommal? Amit leírtam most is tartom, megnéztük egymás mellett a két tévét. Az enyémen sokkal jobbak a színek részletgazdagabb a kép, stb. Mit nem lehet ezen érteni? Nyilván fejlettebb panel és fejlettebb elektronika van benne.
  • willcox #17
    Akkor a szóhasználatoddal lehetnek gondok, mert az "enyémnek egy fényévvel jobb képe van" még egy olyan tévénél sem teljesülne, amit ingyen adnak...
  • A1274815 #16
    "1080 pixel soros"

    Szerintem az is lehet, hogy azt hitte az író, hogy az 1080p-nél a "p" pixelt jelent, miközben a progressive scanning-nek a rövidítése. Ugyan is van 1080i is, ahol az "i" az interlace-nek a rövidítése.
  • narumon #15
    Csak azt nem értem, hogy ha szar az LCD akkor mit vesznek helyette? A még sehol nem kapható OLED tévéket? Vagy akkor most ezek az emberek addig nem vesznek tévét amíg nem jön valami ami leváltja az LCD-t? Most kicsit gondolkodóba estem... mellesleg szerintem az LCD egyre jobb ahelyett, hogy egyre szarabb lenne.
  • narumon #14
    "260k-ért nem nagyon lehet jó samut kapni akkora méretben."

    Hát nekem ennél többet nem ért a tévé, de ennyit még igen, mert a százezres kategória lényegesen gyengébb.
  • Laza #13
    Azt is vicces látni, hogy pár éve még mind éltetek-haltatok hogy legyen egy valamirevaló LCD monitorotok meg TV-tek, most meg már szar ..... pedig az LCD technológia minősége nem romlott (sőt), max a szemetek ;)