22
  • narumon
    #22
    Műholdvevő HD-s adása és médialejátszó HD tartalma volt az alap, de SD-ben is látszik egyébként. Mi akkor monitorokat használunk barátommal régóta (meg magyarország nagy része), ugyanis műholdvevővel "operálunk", de ahogy nézem szinte minden szolgáltató Set-top-boxot ad, tehát ilyen szinten a tévé saját tunerjét borzasztóan kevesen használják. (meg hát ezek jó része tök egyforma a 100e forintos meg a 1,5M forintos tévében is)
  • willcox
    #21
    Tippelgetésekkel nem érdemes foglalkozni.
  • willcox
    #20
    A "sokkal jobb" és a "fényévvel jobb" között szerintem nem kis különbség van.

    Egyébként mi volt a műsorforrás? Mert ha HD-s tévéadás, akkor nem lehetett a tied részletgazdagabb, maximum a színekben lehetett eltérés, de sok múlik a beállításokon is. Ha meg valami médialejátszón keresztül néztétek, akkor az olyan, mintha nagy monitoron néztétek volna, mert a tévé része ott nem játszik.
    Ha meg analóg tévéadás volt a műsorforrás, azért nem volt érdemes LCD-s tévét venni, pláne nem akkora méretben. Még az SD-s tévéadás/DVD jelforrás is csak akkor elfogadható, ha jó messziről nézed. A 46"-t akkor tudod kihasználni, ha HD-s tévéadást (nem felkonvertáltat!), vagy HD-s műsorforrást jelenítesz meg rajta.
  • TVelvet
    #19
    Jó magyar szokás szerint, megint a cikk tévedéseit rágcsáljátok, minthogy a cikk témáját feszegetnétek. :D
  • narumon
    #18
    "Akkor a szóhasználatoddal lehetnek gondok, mert az "enyémnek egy fényévvel jobb képe van" még egy olyan tévénél sem teljesülne, amit ingyen adnak..."

    Hol van gond a szóhasználatommal? Amit leírtam most is tartom, megnéztük egymás mellett a két tévét. Az enyémen sokkal jobbak a színek részletgazdagabb a kép, stb. Mit nem lehet ezen érteni? Nyilván fejlettebb panel és fejlettebb elektronika van benne.
  • willcox
    #17
    Akkor a szóhasználatoddal lehetnek gondok, mert az "enyémnek egy fényévvel jobb képe van" még egy olyan tévénél sem teljesülne, amit ingyen adnak...
  • A1274815
    #16
    "1080 pixel soros"

    Szerintem az is lehet, hogy azt hitte az író, hogy az 1080p-nél a "p" pixelt jelent, miközben a progressive scanning-nek a rövidítése. Ugyan is van 1080i is, ahol az "i" az interlace-nek a rövidítése.
  • narumon
    #15
    Csak azt nem értem, hogy ha szar az LCD akkor mit vesznek helyette? A még sehol nem kapható OLED tévéket? Vagy akkor most ezek az emberek addig nem vesznek tévét amíg nem jön valami ami leváltja az LCD-t? Most kicsit gondolkodóba estem... mellesleg szerintem az LCD egyre jobb ahelyett, hogy egyre szarabb lenne.
  • narumon
    #14
    "260k-ért nem nagyon lehet jó samut kapni akkora méretben."

    Hát nekem ennél többet nem ért a tévé, de ennyit még igen, mert a százezres kategória lényegesen gyengébb.
  • Laza
    #13
    Azt is vicces látni, hogy pár éve még mind éltetek-haltatok hogy legyen egy valamirevaló LCD monitorotok meg TV-tek, most meg már szar ..... pedig az LCD technológia minősége nem romlott (sőt), max a szemetek ;)
  • sanyicks
    #12
    Legalábbis így hiszed, mert ha a valóságot néznéd szétbaszna az ideg, hogy átvertek ;)
  • willcox
    #11
    "Nos, a "kitalált Apple TV" 42 collos LED-kijelző és 1080p-s felbontással rendelkezik." - felesleges variálnod a megfogalmazást, mert csak egyre jobban megmutatkozik, hogy mennyire lövésed sincs hozzá. A 1080p utal ugyan felbontásra, de teljesen mást jelent. A "p" azt jelenti, hogy mindig teljes kép kerül megjelenítésre, a PAL szabvány szerint mp-enként 25-ször. Itt jegyezném meg, hogy a 1080i is ugyanarra a felbontásra vonatkozik, csak ezt interlaced módban teszi, mp-enként 50-szer küld félképet (a PAL szabvány szerint, de a mp-enkénti 25 teljes kép így is teljesül). Jellemzően a tévé adásokat sugározzák így, míg a "p"-s tartalmak pl. Bluray lemezeken találhatók.
  • Sir Cryalot
    #10
    Szomorú és ironikus, hogy egy rendes kijelzőben 1080 db pixel többre képes mint a trutyi LCD-dben 2 millió
  • Sir Cryalot
    #9
    Haha, vicces látni hogy a trutyi LCD-t még komolyan veszi valaki, "jobb képe van" , "tudás", "képátló"
  • willcox
    #8
    260k-ért nem nagyon lehet jó samut kapni akkora méretben.
  • willcox
    #7
    A Full HD-t nem kell ragozni, mert annak a felbontása szabvány: 1920x1080.
    Az a tévé, ami nem pont 1920x1080, az nem lehet Full HD, annak más a neve.
  • narumon
    #6
    "Bármi ami hozzávetőlegesen tudásban és képátlóban egy kategória ezzel az epöl tévével."

    Nos biztos vagyok benne, hogy annál nem lesz kétszer drágább, csak a fospaneles szarelektronikás cuccokknál.
    46" LCD-m van Samsung. Egyszerre vettük haverral, övé is Samsung és ugyanúgy 46", ő 160.000 Ft-ért vette, én 260.000-ért.
    Mondanom sem kell enyémnek egy fényévvel jobb képe van.
  • Szefmester
    #5
    Bármi ami hozzávetőlegesen tudásban és képátlóban egy kategória ezzel az epöl tévével.

    Lehet hogy azt akarta írni hogy 1080 pixel soros Full HD felbontás, vagy hogy 1080p FullHD felbontás, csak épp magára borította a forró kávét és az égető fájdalom miatt szkippelte a hibát.
  • cloud.strife
    #4
    Node mi a hagyományos televízió? Mihez képest kétszer annyi? Szinte minden márkának van 140e-300e-ig 40"-os tévéje. Ott is meg van a 2x-es ár.
    Nomeg nem kell hinni a híreknek (lehet hogy lesz az háromszoros ár is) :)
  • gforce9
    #3
    "körülbelül kétszer annyiba kerül majd, mint egy hagyományos televízió"

    Miért nem lep meg? :D

    Ez az 1080 pixel tényleg üt. Kedves cikkíró, ez egy informatikai portál is. Nem lenne rossz gépelés után legalább egyszer átolvasni a leírtakat, ha még nem is helyesírási szempontból, de technikaiból :)
  • willcox
    #2
    "amely 1080 pixeles Full HD felbontással fog rendelkezni" - a Full HD nem 1080 pixel, hanem 2073600 pixel (1920x1080). Bocsika.
  • passatgt
    #1
    "A Best Buy amerikai szórakoztató elektronikai áruházlánc arról számolt be"

    nem számolt be az semmiről, csak egy közvéleménykutatásban kitaláltak egy appletv-t, megnézni, milyen igény van rá...