MTI

Videón Václav Klaus esete egy töltőtollal

Vendéglátója megkérdezése nélkül vágott zsebre egy töltőtollat múlt heti dél-amerikai körútja egyik állomásán Chilében Václav Klaus cseh államfő.

A Klaus "megtollasodásáról" szóló rövid felvétel hétfőn került fel a cseh és a külföldi internetes portálokra, s rövid időn belül százezrek töltötték le és nézték meg. A Mladá Fronta Dnes, a legnagyobb példányszámú prágai politikai napilap keddi kiadása szerint a cseh elnök a You Tube videomegosztó portál egyik sztárja lett. Az eset a chilei fővárosban, Václav Klaus és Sebastian Pinera chilei elnök közös sajtóértekezletén történt.


"Az elnökök az asztalnál ülnek. Míg a chilei államfő beszél, Klaus figyelmét felkelti az asztalon fekvő töltőtollas doboz. Kinyitja és érdeklődve megszemléli tartalmát. Ezt követően elismerően bólogat. Három másodperc alatt azonban a toll eltűnik. A cseh elnök egy pókerjátékos arckifejezésével az asztal alá rejti. Egy mozdulat, és a toll a másik kézbe, majd a zsebbe kerül. Egy pillanat múlva, amikor a cseh elnök begombolja a zakóját, a kezében már nincs semmi" - írja le a felvételen láthatókat a lap.

"A töltőtoll teljesen normális szuvenír. Egyáltalán nincs ellentétben a protokoll szabályaival" - nyilatkozta Ladislav Spacek protokollszakértő, Václav Havel volt államfő egykori szóvivője. A felvételt, amely a www.idnes.cz/klaus címen megtekinthető, az interneten kommentálók százai más szavakkal jellemezték - tette hozzá az újság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bigjoe #3
    Frissítsd a böngésződet, vagy az adobe flash player plugin-t..
  • Cat #2
    Nálad van hiba.
  • endrev #1
    Na igen, ha teljesen normális szuvenír, akkor miért sunnyog? Ha nyíltan mosolyogva zsebrerakja, senki nem szól egy szót sem, mert "teljesen normális szuvenir, nem ellenzi a protokol", kb. mintha egy cukorkát kezdett volna szopogatni.

    Egyébként a videó nem látható, egy fekete téglalap van a helyén. Más is tapasztalja? Azért kérdem, mert vagy hibás az embed, vagy nálam van a hiba. Rendszeresen tapasztalom.