Berta Sándor

Két tábla PC-vel is jelentkezik a Viewsonic

A Viewsonic bejelentette a Viewpad 7 és a Viewpad 10 nevű készülékeit. Utóbbi az Intel Atom processzorára épül és ez lesz az első dual-bootos tábla PC a piacon.

A Viewpad 10 egy olyan eszköz, amelynél a vásárló kiválaszthatja, hogy vagy az Android 1.6 vagy a Windows 7 Home Premium operációs rendszert használja. A készülék egy 1,66 GHz órajelű Intel Atom processzort tartalmaz, 10,1 colos kapacitív érintőképernyője pedig LED-háttérvilágítással és 1024 x 600 képpontos maximális felbontással rendelkezik. A tábla PC-t 1 gigabájt memóriával látták el, amely a Windows 7-hez kicsit kevés lehet és a 16 gigabájtos SSD-meghajtó is elég kicsinek tűnik. A Viewpad 10-et mindenesetre felszerelték egy MicroSD memóriakártya-olvasóval, illetve egy 1,3 megapixeles integrált webkamerával. A termék csak a jövő esztendő első negyedévétől lesz kapható, 629 dolláros bevezető áron.


A kizárólag az Android 2.2-es operációs rendszert futtató Viewpad 7-et - a másik modellhez hasonlóan - az idei berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon mutatta be a gyártó. A tábla PC-nek egy 7 colos WVGA LCD-kijelzője van, amelynek maximális felbontása 800 x 480 képpont. Emellett ellátták egy 3,5G-s modemmel, egy Bluetooth- és egy USB-porttal, egy IEEE 802.11b/g szabványt támogató WLAN- és egy GPS-modullal. Ezenkívül két integrált kamerát is kapott: az egyik egy autofókuszos funkciójú, 3 megapixeles, míg a másik videochatekhez, valamint azonnali üzenetküldő programokhoz használható 0,3 megapixeles eszköz.


A gépet 600 MHz-es Snapdragon processzor hajtja, összesen 512 megabájt memóriával szerelték, míg az adatok egy legfeljebb 32 gigabájt tárolókapacitású MicroSD memóriakártyán őrizhetők meg. A felhasználók bármikor csatlakozhatnak az Android Google Mobile Serviceshez (GMS), ahol több mint 100 000 alkalmazást és játékot, továbbá a Gmailt, a YouTube-ot és számos más oldalt érhetnek el. Az idén piacra kerülő és maximum 10 órás üzemidővel rendelkező Viewpad 7 bevezető ára 479 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DeviloftheHell #9
    mégszép europában dollár és az euro árfolyama 1-1 ha ök akarjnak eladni vmit bezzeg a japán pénzre nem 1-1 a váltás eurorol :D....


    viewsonic meg maradt volna a professzionális normálisan megalkotott monitorok gyártásánál nem pedig a most tölük kaphato design szaroknál amit még tvnek sem tennék ki
  • tviktor #8
    Az Archos 10.1-es táblája 300-350 euró.
    Alapvetően dollárban írják ugyanezt, de amint kiválasztod Magyarországot a pénznem egyből vált dollárról euróra (természetesen 1:1-es váltás mellett)
  • BenceYCE #7
  • BenceYCE #6
  • pixx #5
    Nehéz lesz kiverni úgy az ipadet, ha minden alternatív megoldás drágább. Pedig ipadet nem vennék, de 10 collos táblát igen, de hogy többe kerül, az már vicces...
    300-350 eruós áron meg lehetne szorítani az ipadet, de 600-700 eurós árakkal nem hiszem...
  • who am I 7 #4
    szakítani akarnak vele a csicskák
  • willcox #3
    Nem tudom eldönteni, hogy melyik gagyibb, de hogy mindkettő az, az biztos.
  • Inquisitor #2
    Az Odroid-T fejlesztői cuccban minden legalább 2x jobb, a kijelző meg 10.1" és kb. ennyibe kerül. Nem picit van túlárazva a motyó.
  • sanyicks #1
    hát ez a 7-es lfsz 7 coll és 600 mhz 476-ért... ne vicceljünk már.