Gyurkity Péter

Csak jövő nyáron jön a Lenovo táblája

A vártnál némileg később jelenik csak meg a Lenovo tábla PC-je, a megjelenés azonban nemcsak a vállalat saját ütemtervétől, hanem a szegmens készülékeihez szánt Android verzió érkezésétől is függ.

A cég terveiről és elképzeléseiről Rory Read, a cég elnöke beszélt újságírók előtt. Válaszaiból kiderült, hogy a tábla PC csak valamikor jövő nyáron jelenhet meg a boltokban (legalábbis az Egyesült Államokban), ez azonban nem az egyetlen tényező a hivatalos debütálás időpontjával kapcsolatban - a Google mobil operációs rendszere legalább ilyen fontos láncszem.

A cégvezető elsőként saját okostelefonjukról tett említést, amellyel kapcsolatban elárulta, hogy jelenleg nagy hangsúlyt fektetnek a Kínában erőteljesen fejlődő piacra, így megoldásukat nagyjából két év múlva várhatják az amerikai érdeklődők - a tengerentúlon már túlságosan sokan vannak jelen a területen ahhoz, hogy itt komoly reményeket tápláljanak a kirobbanó siker iránt. Ami a tábla PC-t illeti, itt jóval hamarabb sor kerülhet a rajtra, jövő nyáron ugyanis készen állhat majd az otthoni felhasználók és az üzleti szegmens által egyaránt "fogyasztható" készülék, amely minden bizonnyal az Android egyelőre Honeycomb kódnéven emlegetett verziójára támaszkodik majd.


Ezzel a verzióval kapcsolatban azt érdemes mindenképpen tudni, hogy kifejezetten a tábla PC-k számára készül. Könnyen előfordulhat azonban, hogy az operációs rendszer várhatóan 3.5-ös számmal ellátandó verziója csúszni fog (jelenleg még picit ködösek a tervek a keresőcég háza táján, hiszen egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy a harmadik generáció első képviselőjét, vagyis az Android 3.0-át 2011 legelejére ígérik), ez pedig azt eredményezheti, hogy a Lenovo táblája is késedelmet szenved. Az teljesen biztos, hogy a jelenlegi 2.2-es változatra nem alapoznak, ezt ugyanis kevésnek tartják egy tábla esetében.

A cég mindenesetre komolyan tervezi megoldásai bemutatását a soron következő CES alatt, ahol azonban az Android 3.0 fut majd a készüléken - a Windows 7 platformra nem támaszkodnak, bár most is kínálnak ilyen, érintőképernyővel ellátott all-in-one PC-ket, illetve laptopokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)