Berta Sándor

Kinevezték a HADOPI-hivatal elnökét

Frédéric Mitterand francia kulturális miniszter bemutatta az új HADOPI-hivatal vezetőjét. A Libération francia napilap tudósítása szerint a posztot Marie-Francoise Marais, a francia Legfelsőbb Bíróság elnöke kapta meg.

Frédéric Mitterand elmondta, hogy az új intézmény legkorábban áprilisban, legkésőbb júniusban kezdi meg a működését. Mindez azt is jelenti, hogy az első felhasználók ekkor kapják majd meg a nekik szóló első figyelmeztető e-maileket.

Az internetszolgáltatóknak az új rendszer bevezetése és működtetése várhatóan 70-100 millió eurós többletköltséget fog jelenteni, de azt még nem lehet tudni, hogy ezt az összeget ki finanszírozza. Felmerülhet, hogy az internetszolgáltatók viseljék a teljes költséget. Ezt az elképzelést támogatja Frédéric Mitterand is. Yves Le Mouel, az Federation Francaise des Telecoms elnöke ugyanakkor úgy vélte, hogy ők semmi ilyesmiről nem tudnak és eddig nem is egyeztek bele ilyen konstrukcióba.


Marie Françoise Marais és Frédéric Mitterrand

A francia kulturális miniszter kénytelen volt elismerni, hogy még semmilyen technikai megoldás nem létezik az igazán sokat letöltők internethozzáféréseinek blokkolására. A legnagyobb problémát ugyanis az jelenti, hogy ha blokkolják az ADSL-vonalat, akkor az illető telefonálni sem tud, ami nem járható út. A HADOPI-törvény szerint a vétkes felhasználók a letiltás után is kötelesek befizetni a havi internetszámláikat.

Emellett szóba került, hogy a francia állam a vétkes internetezők számítógépeire különleges biztonsági szoftvereket telepít, amik felügyelik, hogy az illető nem próbálja-e meg kijátszani a korlátozást, illetve hogy - a forgalomkorlátozások esetén - nem tölt-e le további illegálisan másolt tartalmakat. Aki nem hajlandó beleegyezni abba, hogy a programot feltelepítsék a számítógépére, azt automatikusan gondatlansággal vádolják meg és akár eljárás is indulhat ellene. "A legrosszabb, ami történhet, hogy az embereknek nem lesz internetelérésük. Ez azonban nem olyan nagy dráma" - jelentette ki végül Frédéric Mitterand.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • slickboy #14
    [IMG] [/IMG]
  • Merces #13
    ......megyek afganisztánba mákot termeszteni buzi nyugati barmok,lehet hogy még egy alkaloida tanfolyamra is beiratkozom ,lassan már azoknak a szerencsétlen kinaiaknak is több joguk marad mint nekünk itt a fejlett nyugati demokrácia árnyékában
  • slickboy #12
    A legutolsó bekezdés ijesztett meg legjobban. Szabályos boszorkányüldözés. A legrosszabb ami történhet, hogy lelövik ezt a sok idióta politikust, ez azonban nem olyan nagy dráma.
  • readswift #11
    na ha majd tisztségviselők kivégzéséről olvasunk annak lesz hírértéke.Kína épp utat mutat
  • Darth Sith #10
    "A legnagyobb problémát ugyanis az jelenti, hogy ha blokkolják az ADSL-vonalat, akkor az illető telefonálni sem tud, ami nem járható út. A HADOPI-törvény szerint a vétkes felhasználók a letiltás után is kötelesek befizetni a havi internetszámláikat."
    Ez úgy baromság ahogy van.

    1.Ha a családban, vagy egy lakötömbben pl 2-3 család fizet elő egy csomagra és elosztva használják és ez mondjuk 10-15 embert jelent, szülők/gyerekek, és egy valaki letölt illegálisan, akkor mindenkit letiltanak?
    2. Mi az, hogy tovább kell fizetni? Ha nem vagyok letiltva, de nem fiezetem be, lekapcsolnak. Amíg levagyok tiltva nem fizetem, amíg fel nem oldanak. kész.
  • B0nFire #9
    "A legnagyobb problémát ugyanis az jelenti, hogy ha blokkolják az ADSL-vonalat, akkor az illető telefonálni sem tud, ami nem járható út."

    "A legrosszabb, ami történhet, hogy az embereknek nem lesz internetelérésük. Ez azonban nem olyan nagy dráma."


    No, akkor valaki magyarázza el, miért nem számít, ha az internettől fosztják meg 2010-ben és miért számít, ha a telefontól?! Telefonálni muszáj? Szvsz ötven évvel ezelőtt ez sem volt evidencia, ahogy most az internet. 10 év múlva az emberekben ugyanilyen evidencia lesz az internetelérés, amit nem lehet csak úgy, ukmukfukk kikapcsolni. Vagyis az internet egyre inkább nélkülözhetetlen része lesz az emberek életének, amitől nem lehet mondvacsinált okokkal megfosztani. Gondoljanak csak bele az intelligens ház ötletébe. A hűtő, ami önállóan leadja a rendelést, ha kifogyóban van a kaja; a modern tévék, amik a műsorújságtól kezdve a szinkronizálásig mindent az interneten keresztül végeznek el.

    Ha nekem nem lenne internetem, minimum 3-4 napilapot kéne járatnom, emellett 5-6 szaklapot, amire nem futná. Hogy fogják így eladni az intelligens cuccokat, a könyvolvasótól kezdve az iPodig, amik önállóan felmásznak a netre, ha vásárolni kell könyvet-zenét-akármit, meg akkor is, ha csak a programjukat kell frissíteni. Egyre kevesebben tárolnak telepítőfájlokat, amikor percek alatt letölthető, ha szükség van rá, méghozzá a legújabb verzió. És ez egyre inkább így lesz. Az élet minden területén.

    Nem csodálnám, ha a franciák ismét nekiállnának gyújtogatni az országot, mint nem is olyan régen.
  • Mike #8
    hogyan viseljünk hadat saját polgáraink ellen
    ehhez képest GYF nullasenki volt
  • Alec #7
    nem tudom mit szórakoznak bazzeg.. állítsák falhoz, lőjék agyon azt a nyomorultat aki letölt egy mp3-at aztán kész
  • Vadbarom #6
    "El lehet menni, itt lehet minket hagyni kérem szépen..."
    - ezt mintha már hallottam volna valahol... de hol??
  • kvp #5
    Szerintem a mondatot ugy is megfogalmazhatta volna, hogy a legrosszabb ami tortenhet, hogy elmennek a cegek franciaorszagbol. Szerintem neki ez sem lenne olyan nagy drama. Legfeljebb akkor amikor az uj francia tobbseg bevezeti a sharia-t. Meglatjuk, hogy alakul a dolog...