Gyurkity Péter

Bemutatta Blu-ray lejátszóját a Toshiba

A formátum egykori halálos ellenfele hallgatott az idők szavára - piacra dobják első asztali Blu-ray lejátszójukat, amely nem tűnik csúcskategóriás megoldásnak, ezt pedig egy laptop egészíti ki.

A cég csütörtökön jelentette be első lejátszója elkészültét, amely a BDX2000 nevet kapta. A készülék várhatóan novemberben jelenik meg az Egyesült Államokban, 250 dolláros árával pedig alig 50 dollárral megy alá a szintén nemrég bemutatott PS3 Slim konzolnak, amely ugyanúgy támogatja a formátumot.



A lejátszó első hallásra teljesen átlagos változatnak tűnik, a támogatott technológiák listáján az AVCHD, a BonusView (picture in picture), a BD-Live, a Dolby True HD és DTS HD MA található meg, ezt pedig egy SD-kártya bemenet, egy Ethernet hálózati csatlakozó, valamint egy Regza-Link (HDMI-CEC) egészíti ki. A vezetéknélküli adapter ezúttal hiányzik, kábelek nélkül tehát nem csatlakozhatunk a világhálóra. A cég vezetője szerint lélegzetelállító megjelenítési minőséget nyújt majd a lejátszó - ez a szó eddig valahogy hiányzott a vállalat szótárából, amikor a Blu-ray szabvány került szóba.



Ezzel egy időben egy új Satellite laptopot is piacra dobnak, amely P500 jelzéssel érkezik (a hivatalos oldalon még egy korábbi változat látható, Radeon grafikus vezérlővel). Ez utóbbi 18,4 hüvelykes kijelzővel jelenik meg, mérete tehát mindenképpen tekintélyes lesz, az igazi különlegességet azonban itt is a Blu-ray formátum támogatása jelenti, a mobil számítógép ugyanis szintén kap egyet a lejátszókból (mi több, írhatunk is ilyen lemezeket). A teljes HD-felbontás (1920 x 1080 pixel) mellett egy Core 2 Duo processzort, maximum 8 GB DDR2 memóriát, egy vagy két merevlemezt legfeljebb 1 TB-os kapacitással, valamint egy nVidia grafikus chipet találhatunk a burkolat alatt.

A P500 az év végén érkezik meg Európába, integrált TV-tunerrel, a megszokott Harman Kardon sztereó hangszórókkal, WiFi, Bluetooth, valamint HDMI-támogatással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hypno #17
    Azt értem, hogy mit jelent a "HIBA" de mi az a "TOS"?
  • NEXUS6 #16
    A kék az most trendi.
  • WiZZaRD #15
    Azért jól néz ki ez a player, bár azt soha nem fogom felfogni, hogy miért kell bele szemkiverős erősségű kék ledet rakni minden ilyen cuccba. Egy gyengén világító narancs kevéssé zavaró szvsz.
  • PR0DIGY #14
    Így lenyílik az előlapja.
  • Inquisitor #13
    Volt az írható CD is 2000 forint felletti áron. Az első műsoros DVD lemezek 12.000 körül voltak, az első lejátszók meg 250.000-től csillagos égig.
    Az is igaz akkor nem volt olyan gyári DVD mint most az 1-2.000 forintos korszakban, hogy már alapból szarul vagy sehogy nem lehett lejátszani :(
    A BD lemezek ára meg érdekes, mert én ennél sokkal kisebb árakat láttam, még a kétrétegű újraírható se került 7.000-be.
  • zyppy #12
    osztán hó kell ebbe beletennia lemezt
  • Tetsuo #11
    nekem meg megvan attenboró a Fold.. 50 fontert :S qrva anyjukat :)
  • gulyasandras #10
    Elég sok német import hddvd volt egy időben a Saturnban. Ő pedig azt hitte, hogy csak azért nem dobják ki, mert befuccsolt.

    (Lásd alkatrészellátás autókhoz.)
  • msstz #9
    hd-dvd lejátszót akart venni?
  • kisgabo #8
    70k ért vettem anno egy jvc dvd lejáccót, ami a mai napig megy, de a gyári lemezen kivül mást nem visz.

    mégegyszer nem nyalom meg a zacsit.. :) nem fizetek a dvd lejáccó-hoz képest 6* árat, 2009 ben ezt nem igazán indokolja semmi. drága a lézerdióda? vagy az üres fémdoboz? vagy az 1 db 40 dolláros célproci? haggyukmá.