Gyurkity Péter

Blu-ray lejátszót mutat be a Toshiba

Meglehetősen sokáig kitartott saját formátuma mellett a japán gyártó, még tovább tartott elismerni a vereséget, ám ezt követően nagyjából egy évvel végre csatlakoznak a győztes táborhoz, mégpedig egy saját lejátszóval.

Legalábbis erről számolt be a szigetországban a Yomiuri Shimbun napilap, amelynek internetes oldalán is megjelent az értesülés. Itt arról írnak, hogy a Toshiba végre beadta a derekát és elkezdte fejleszteni saját megoldását, amely legkorábban az év végéig bukkanhat majd fel a piacon. Nem lesz nehéz dolguk, legalábbis ami az átállást illeti.

Külső elemzők rögtön megjegyezték, hogy a Toshiba meglévő HD DVD lejátszói nagyjából ugyanazon funkciókat támogatják, mint amelyek a Blu-ray 2.0 profil esetében elérhetők. Ugyanúgy megtaláljuk a picture-in-picture opciót, az internetelérést, valamint a helyi tárolóegységeket (beépített merevlemezeket), amelyek akár 1 GB kapacitást nyújtanak a készülékek tulajdonosai számára. A Toshiba így viszonylag könnyedén levezényelheti az átállást, "mindössze" az optikai egységet kell kicserélni a meghajtóban, ennek kezelését pedig a firmware frissítésével, illetve annak teljes cseréjével oldhatják meg.

Sajnos a még idén érkező készülékekről eddig semmilyen technikai részlet, paraméter nem szivárgott ki, így még csak azt sem tudjuk, hogy a cég vajon a Blu-ray 2.0 támogatását tervezi-e, avagy megmaradnak az első változatnál. Maga Toshiba pedig mélyen hallgat a témában, így hivatalos információ hiányában egyelőre csak találgathatunk a pontos kínálatot, a készülő lejátszók nevét, valamint a támogatott funkciók listáját illetően.

A forrás a megjelenési időpontot sem tudta közelebbről meghatározni, mindössze annyi biztos, hogy a Toshiba nem szeretne a következő évre csúszni a debütálással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • neoG #32
    Tényleg nem értem, hogy miért akarsz Blu-Ray-t asztali DVD-n lejátszani...
  • zola2000 #31
    tudom, nekem 40 gbs fat32es partícióm volt (régen), de amikor dvdt másoltam, akkor darabolta a nero. Egyébként hogyne ismerné a vista a fat32es pendriveokat?
  • Tetsuo #30
    o veletlenul a particio mereterol beszelt, ti meg a 1db fajl max mereterol..
  • Tetsuo #29
    a Te asztalid eleg gyenge, az USB 1.1 az nem alkalmas semmilyen korulmenyek kozott HD minosegu jelatvitelre..
  • Sanyix #28
    véresen komoly, spriccel szanaszét az ütőérből
  • Sanyix #27
    Az a több terabyte az 4 gbyte...
  • kirieger #26
    valszeg félreértettél, vagy rosszul fogalmaztam. fat16=max 2gb fájl méret, fat32=max 4gb file méret, magyarul fat-es particiónak kell lennie a hdd-nek, hogy lássa az asztali dvd lejátszó, csakhogy se vista, se win7 nem ismeri ezt a fates mókat, tehát max xp, vagy korábbi op
  • zola2000 #25
    nem tom, de a fat16 az max 2 gb, a fat32 meg több terabyte...
  • kirieger #24
    már bocs, lehet nem jól tudom, de az én asztali lejátszómon is van usb, de csak fat-es particiót lát, ami annyit tesz, hogy max 4gb, nem beszélve arról, hogy 1.1-es usb, és ha magas a film bitrátája, akkor bizony kurvára beszaggat olykor a film, szal aki azt hiszi, hogy feldugja az 1-2 terrás vinyóját, oszt jól megnéz 6000 filmet róla az kurva nagyot téved...erre találták ki a media playereket
  • neoG #23
    Ez most vicc, vagy komoly kérdés?