MTI

Jön a Wave, a Google új szolgáltatása

Új szolgáltatást épít ki a Google, az internetes mogul Wave nevű szolgáltatása, amely az email és az azonnali üzenetküldés lehetőségének keveréke, várhatóan már az idén megérkezik.

A Google független programozók segítségét is várja a hibrid szolgáltatás tökéletesítéséhez. Az elképzelés szerint a Wave egyesítené az email, az azonnali üzenetküldés és a fájlmegosztó rendszerek elemeit, a fejlesztés célja a kommunikáció dinamikusabbá tétele. A vállalat reményei szerint a szolgáltatás a kommunikáció mellett az együttműködést és a meghatározott témákban folyó véleménycserét is egyszerűsítené.

A Wave olyan felület lesz, amelyre nemcsak írni lehet, de a küldemények csatolása helyett egyszerűen csak át kell húzni a dokumentumokat, zenéket és képeket. Az új eljárás szerint a beírt szöveg és a fájlok azonnal megjelennek a partnerek előtt, így a Wave gyakorlatilag egy üzenőfalhoz hasonlít. A cég a szoftverfejlesztők számára rendezett éves konferencián engedett bepillantást a legújabb szolgáltatásba csütörtökön, a program az év későbbi szakaszában válik elérhetővé az internetes közösség számára.

A Wave felhasználásának tökéletesítéséhez a Google "házon kívüli" programozók segítségére is számít, többek közt általuk remélnek megoldást találni arra, hogy a közösségi oldalak, így például a Twitter, miként ültethetné át a technológiát saját szolgáltatásába - mondta Lars Rasmussen, a Google egyik vezető mérnöke. Rasmussen és a szintén a Google csapatát erősítő fivére, Jens hangsúlyozták, hogy az email nem sokat változott a hatvanas évekbeli feltalálása óta. A Wave megalkotásánál a szakemberek abból indultak ki, hogy milyen lenne az email, ha ma találnák ki.

Az új szolgáltatást a Google ausztráliai fiókjában fejlesztették ki, a Rasmussen testvérek mellett csupán három alkalmazott dolgozott a programon. Bár nagy reményeket fűznek az új levelezéshez, Lars Rasmussen hangsúlyozta: egyelőre túl korai megjósolni, hogy mennyire tud ebből profitálni a cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #4
    ilyen névvel nem fognak megdönteni semmit, az biztos.
  • GregSB #3
    Köze nincs az MSN-hez, itt egy jobb cikk róla:

    http://index.hu/tech/net/2009/05/29/a_google_ujra_feltalalta_az_emailt/

    Persze a legjobb, ha megnézzük az 1 óra 20 perces bemutatót róla, akkor lehet a legjobban megérteni hogy mi ez és hogy működik..
  • JL666 #2
    valami msn konkurencia? ott a gmail talk, akkor miért nem azt fejlesztik?
    Bár nem tudom mennyire lehet alternatívát nyújtani az msn-nek...
  • gojszi #1
    Nyilván csak én nem értem, hogy ezmiez.