Napi Online

Román kézbe került a magyar Electro World

A DSG International Plc egy euróért eladta kilenc magyarországi Electro World áruházát az EW Electro Retail Ltd-nek - jelentette a Reuters.

A második legnagyobb európai elektronikai kereskedőlánc megtartja 16 csehországi, illetve 3 szlovákiai Electro World üzletét, a 8 lengyelországi üzlet sorsáról még nem döntöttek. A DSG a múlt hónapban vont be 311 millió font friss forrást átszervezési tervei felgyorsítása, illetve pénzügyi helyzete megerősítése érdekében.

Az EW Electro Retail Ltd a román TechnomarketDomo holding érdekkörébe tartozik, ez a csoport a piacvezető Délkelet-Európában, 250 áruházzal rendelkezik, 2008. évi árbevétele mintegy 600 millió euró volt. Április 27-én 2,058 milliárd forintról 4,058 milliárd forintra nőtt az Electro World Magyarország Kft. törzstőkéje. A tőkeemelést az eddigi közvetlen tulajdonos, a Dixons-csoporthoz tartozó DSG Overseas Investment Ltd hajtotta végre. Ezzel az Egyesült Királyságban bejegyzett cég tulajdoni hányada csaknem 100 százalékra ugrott, ugyanis a tőkeemelésben a kisebbségi tulajdonos DSG International Holdings Ltd nem vett részt.

A piaci pletykák már azt megelőzően arról szóltak, hogy az Electro World Magyarország eladósorba került. A román Domo elektronikai lánc színre lépését az érintett cég akkor cáfolta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kecske2 #8
    Kedvenc barátaink a románok
  • tar86 #7
    Vigyék a szőröstalpúak, súgva mondom, 1Ft-ot sem ér.
  • Tetsuo #6
    majd Gordon elintezi..
  • ocsieu #5
    Ne aggódj! Már azok sem sokáig maradnak többségi magyar tulajdonban...
  • dstern #4
    GAUGE: de azért ez is. Tudok mondani kb 3 (nagyjából) magyar céget, ami erőteljes külföldi jelenléttel bír (MOL, OTP, CBA) és kész...
  • Gauge #3
    ...nem ezért...
  • Gauge #2
    Ez igaz, de ezért:D

    Ha nem tetszik, nem menjél vásárolni. Végülis kurva mindegy, hol veszed meg a szinte csak külföldön gyártott kütyüt....vagy nem?!
  • bigjoe #1
    Szégyen gyalázat, hogy ilyen impotens politikusaink vannak...
    Románia jól elhúzott.... Mi meg visszafelé haladunk...