Alex

Strapabíró fényképezőgépet készített a Ricoh

A Ricoh már eddig is ismert volt egyedi képességekkel bíró fényképezőgépeiről, a most bejelentett víz és porálló G600 ezt a sort folytatja.

A kirándulásokra és egyéb, szabadban végezhető tevékenységekre készült G600 különleges képessége első pillantásra látható: robosztus vázát gumiborítás öleli körbe, így másfél méterről is leejthető bármilyen probléma nélkül. Kezelőszervei szándékosan nagyra méretezettek, hogy akár kesztyűben, például sielés közben is használható legyen.Optikája ötszörös nagyításra képes, nagylátószöge kiemelkedő, 35 mm-re átszámolva 28-140 mm. Belső zoom lencséket használ, így optikája nem tolódik ki a vázból függetlenül attól, hogy ki vagy be van kapcsolva.


Felbontása 10 megapixel, és maximálisan ISO 3200-as érzékenységre képes. Hátsó kijelzője 2,7 collos képátlójú, 230 ezer pixeles. Egy külön szenzor figyeli a környezeti fényeket, így például napsütésben automatikusan növeli a megvilágítását. Vakuja is extra erős, a gyártó közleménye szerint 10 méterig hatásos, de akinek ez nem elég, külső vakut is rárakhat. Nemcsak esőben, de akár a víz alatt is használható, egy méter mélységig. Speciális korrekciós módja kiegyenesíti a srégen fotózott dolgokat: például ha egy útjelző táblát oldalról, ferdén kapunk le, úgy módosítja, mintha szemből készítettük volna a felvételt.

Videófelvételeket VGA felbontásban (640 x 480) rögzíthetünk, belső memóriája 54 MB. A fejlesztők mindenre gondoltak: idegen számítógépre kötve is problémamentes a fotók áttöltése, mivel ha USB kábelen egy gépre kötjük, a PC külső tárhelyként azonosítja, és csak egy egyszerű másolásra van szükség. Ráadásul PictBridge kompatibilis, azaz képeit számítógép nélkül is kinyomtathatjuk. Lítium-ion akkumulátora CIPA szabvány szerint 360 képre elegendő egy feltöltéssel, de lemerülés esetén bárhol kapható AAA elemekkel is helyettesíthető. A készülék tömege mindössze 260 gramm, ára pedig 110 000 forint körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #8
    "például ha egy útjelző táblát oldalról, ferdén kapunk le, úgy módosítja, mintha szemből készítettük volna a felvételt. "

    Én meg hazugságon kaptam mert nem lehet csak egy táblát ferdén fényképezni csak mindent ami látszik a képen.
  • T0nk #7
    "A fejlesztők mindenre gondoltak: idegen számítógépre kötve is problémamentes a fotók áttöltése, mivel ha USB kábelen egy gépre kötjük, a PC külső tárhelyként azonosítja"

    Aztamindenit. Nem is tudom mit mondjak erre. Ez aztán komoly fícsőr, valóban, teljesen egyedi, új megoldás, soha senki másnak nem jutott eszébe...

    Viszont a belső zoom lencsék érdekesnek tűnnek. Kérdés milyen képminőséget lehet velük elérni.
  • GiXXXer #6
    ISO 3200-al karöltve elképzelhető, bár a minőségről ilyenkor jobb nem beszélni...
  • babajaga #5
    "Vakuja is extra erős, a gyártó közleménye szerint 10 méterig hatásos,"

    Az anyja kínja! 40-es kulcsszámúnak kellene lennie ahhoz hogy ennyire világítson akkora cső meg nem fér el ilyen kis helyen.
  • Möci #4
    "Speciális korrekciós módja..."
    Remélem ez azért kikapcsolható!
  • Möci #3
    Én is ezt akartam írni, de megelőztél!
  • Beepitettember #2
    "Strapabíró fényképezőgépet készített a Ricoh"

    Na ez a fényképezőgép való JTBM forumozótársunknak
    A Nikon neki úgy is szar!
  • Bandee #1
    hm. nem rossz :) vár inkább az új r8-al szemezek :P